Thursday, April 3, 2014

Rindu Sangat2 | Masih Berada di Hospital Al-Dar Madina.

Assalamualaikum...



Tiada kata yang dapat diungkapkan betapa kami merindumu ayahanda.. sedih & pilu bila dapat kabar berita ayahanda tak dibenar kan pulang atas faktor kesihatan ayahanda yang tak mengizinkan & terpaksa meneruskan rawatan di Hospital Al-Dar Madina..Hingga ke hari ni ayah lily masih berada di wad ICU Al-Dar Madina...dan masih belum dapat mengerjakan ibadah Umrah...Sepatutnya semalam Mak & ayah balik bersama-sama..tapi atas nasihat doktor... ayah harus meneruskan rawatan di sana sehingga ayah lily betul-betul sihat sepenuhnya... Hanya mak lily jer yang balik seorang semalam setelah selesai mengerjakan ibadah umrah...adik kata sayu hati bila tengok mak balik sendiri tanpa ayah...Mak lily sekarang ni pun tak sihat... Paham macamna perasaan mak.. Ktorang sedih mak lagi sedih... adik kata bila rasa sunyi  kat rumah..mesti mak nangis...

Di entri sebelum ni lily ada bagitau sampai jer Madina ayah jatuh pengsan & tak sedarkan diri... Mula-mula tu mak kata ayah masih berada di wad kecemasan.. tak sangka plak tengah malam tu lily terima panggilan dari mak mengatakan ayah di Masukkan ke ICU sebab masalah Jantung & paru2.. Ya Allah... Rasa nak pengsan time tu..air mata tak henti2 mengalir... dah lah ayah jauh...macam-macam yang bermain di pikiran ni...

Sekarang ni yang jaga ayah ktorang kat Hospital sana adalah staff agen umrah diorang Mak..Alhamdulillah agen yang diorng mak pilih ni sangat prihatin... segala keperluan & rawatan ayah ktorang disana diorang yang urus & tanggung sepenuhnye...setiap hari berhubung dengan diorang di sana untuk mengetahui perkembangan Ayah.. dan semalam abang lily kol ustaz yang jaga ayah ktorang di sana..ustaz tu kata ayah semakin sihat dan kemungkinan dalam 2  3 hari ni ayah dah boleh keluar hospital dan diorng akan bawa ayah ke Mekah jugak untuk mengerjakan ibadah umrah & hantar ayah balik ke sini...lega sikit rasa hati ni mendengar kabar ayah dah boleh keluar hospital...Syukur Alhamdulillah..Moga dipermudahkan segalanye..


p/s :Maaf korang lama tak BW ke blog uols.. Hati ni rasa tak senang selagi ayah lily masih berada di hospital sana..Terima kasih atas doa-doa kalian di entri sebelum ni... ada beberapa komen lily tak publish lagi...setiap doa kalian amat bermakna dan sangat-sangat lily hargai...