Sunday, March 23, 2014

Selamat Mengerjakan Ibadah Umrah || Moga Ayahanda Cepat Sembuh!

Assalamualaikum...



Selamat mengerjakan Umrah buat kedua orang tua ku...dan mohon doa dari kalian untuk mendoakan moga ayah lily cepat sembuh... mendapat perkabaran dari mak..sampai jer kat Madina ayah pengsan dan tak sedarkan diri...sekarang berada kat hospital...dan akan dipindahkan ke hospital swasta sebab hospital kerajaan dah penuh...dimasukkan drip kedua-dua tangan...& Alhamdulillah ayah dah sedar tapi masih berada dalam keadaan yang lemah... Ya Allah sesungguhnya apa yang terjadi adalah atas kehendakmu..mohon diringankan segala ujian keatas hambamu....Amin

Ayah yang terbaring lesu...Seminggu sebelum perjalanan ayah jatuh sakit... demam panas..sehari sebelum bertolak tu plak kena ceri-beri...dugaan buat ayahanda..ni gambar kakak wassap...masa ni kat airport KK...sebelum bertolak dari KK ke Brunei then Brunei ke Jeddah...sedih bila tengok gambar ni...sayu hati..Mak kata sepanjang perjalanan dari brunei ke Jeddah ayah tak sentuh pun makanan..asyik muntah jer...tu yang buat ayah bertambah tak bermaya....Ya Allah berikanlah kesembuhan buat Ayahanda ku..Moga Kembali sihat & dapat Mengerjakan ibadah Umrah dengan sebaiknya..



Semoga dipermudahkan perjalanan & segala urusan buat kedua orang tua Lily..
Moga Mendapat Umrah yang mabrur..Moga selamat Pergi & kembali..AMIN!




Friday, March 21, 2014

Happy BirthDay en.Suami

Assalamualaikum...


Selamat Ulangtahun buat en.suami..Semoga Allah Sentiasa merahmatimu....
dipanjangkan umur..dimurahkan rezeki & diberikan kesihatan yang baik..AMIN!
We Luv you.. ^_^





Wednesday, March 19, 2014

Aktiviti Hujung Minggu | Jalan-jalan Cari Makan -Mee suah.

Assalamualaikum...


Mula dah penyakit 'M' menyerang..sebelum lebih teruk meh ler kita update..huhu...aktiviti hujung minggu lepas..jalan-jalan cuci mata..jalan-jalan carik makan.. begitu je lah aktivitinye bila hujung minggu.. :D ..Tajuk entri pun lebih kurang sama jer kan..hiks.. :D

 selfie ibu&anak...biasalah ni asal masuk jer keta mesti nak selfie..bajet gwiyomi lah tu..hoho.. :D

Tempat lepaking sekeluarga hujung minggu -City Square.. :D .. Kertas hitam yang disediakan oleh pihak city square untuk para pengunjung menuliskan kata-kata harapan untuk MH370...Keep praying..moga ada keajaiban yang berlaku.

selesai membeli barang Qis...singgah makan kat restoran Mee suah ni... hubby nak pekena mee suah fav dia..gambar ni Qis amik..siap suruh maknye peace lagi tu...hehe... :D

snap-snap dulu sebelum makanan sampai..si anak seperti biasalah dah belikan buku mana nak ingat makan dah..time tu jugaklah dia nak buat kerja-kerja dalam buku tu...

 Fish ball Noodle Soup (Mee suah) untuk daddy..makan kat sini mesti ni jer yang dia order...sedap dimakan panas-panas..

ni plak untuk lily Meehoon Curry Laksa...Sedap..kongsi dengan si anak...Si anak makan sikit jer.. tanya dia nak makan apa katanye kenyang.. ye lah dah ada buku automatik perut kenyang.. :D

Menu tambahan untuk hubby Crispy prawn..




Family Time is The Best Time! ^_^



Sunday, March 16, 2014

Pray For MH370.

Assalamualaikum..








#Keep Praying for MH370...hanya mampu berdoa semoga ada keajaiban yang berlaku dan semoga dipermudahkan segala usaha mencari & menyelamat olehNya.




Friday, March 14, 2014

S.E.N.Y.U.M ^__^

Assalamualaikum...

Salam Jumaat Panuh Barakah...



Senyum adalah sesuatu yang mudah tetapi berat untuk diamalkan. Indahnya di dalam Islam, senyum merupakan suatu amal kebajikan kerana melakukannya merupakan suatu ibadah sedekah..

Kelebihan Bersenyum :

1. Senyum menyebabkan kita kelihatan lebih cantik atau handsome..
2. Senyum mampu mengubah ‘mood’ kita kepada yang lebih positif dan bertenaga.
3. Senyum mengurang atau menghilangkan tekanan atau stress..
4. Senyum memantapkan sistem imunisasi badan kita. Maka badan kita akan lebih tahan terhadap penyakit.
5. Senyum menyebabkan anda kelihatan lebih muda!


Senyum tak perlu kata apa-apa! ^__^





Thursday, March 13, 2014

Bila en.Suami Turun ke Dapur ^^

Assalamualaikum...
 



Bila en.suami turun ke dapur ni lah hasilnye... Ikan Jenahak Masak kari hasil air tangan suami...menu faveret hubby ni...Sesekali merasakan air tangan suami  memang sedap..kadang-kadang boleh mengalahkan masakan kita kan..hehe...dimakan dengan nasi panas-panas..sedapnye... :D .. Sesekali suami masak untuk kita tak salahkan.. ^_^







Wednesday, March 12, 2014

WW -Belajar Jawi.

Assalamualaikumm


 si anak yang gigih belajar & berlatih menulis tulisan jawi.. kat tadika dia takde belajar ni ..
so maknye lah kat rumah kena gigih ajar dia..Alhamdulillah..Alif hingga Ya Qis dah kenal cuma nak menulis tulisan jawi tu susah katanye..huhu

Hasilnye...boleh bagi 5 bintang..hehe...takpe sayang.. slow-slow & keep practice...
Inshaa Allah practice makes perfect..^___^






Tuesday, March 11, 2014

Makan-Makan @El Migos City Square.

Assalamualaikum...


1st time makan kat El-migos City Square...sebelum ni daddy pernah makan kat sini dengan kawan dia..
Sedap katanye makanan kat sini tu yang ngajak makan kat sini lagi tu...

Ibu & Anak.. Seperti biasalah..snap2 dulu sebelum makanan sampai.. :D

Semakin chubby ni.. :D

makanan dah sampai... Cowboy Chicken Chop untuk daddy..sedap katanye..
daddy ni apa-apa pun sedap jer..hehe.. :)

Japanese Pizza untuk lily...yummy!


si anak plak order ni jer Crispy Fries.. tak abis makan pun ni..

Orange Juice untuk daddy & Oreo Milkshake untuk lily..
sedap giler oreo Milkshake ni tau..
Daddy yang semakin berselera makan lately ni.. berat badan pun dah naik... :)

Alhamdulillah kenyang.. fries jer yang tak abis.. si anak dara kalau dah belikan dia buku
memang excited..beli hari ni buku hari ni jugak dia nak siapkan abis satu buku tu..

 Gendang Gendut Tali kecapi.. Kenyang perut senang hati.. Alhamdulillah.. ^^



 El Migos Mexican Pizzadillas
J4-20, Level 4,  
Johor Bahru City Square


Keep Praying for #MH370






Friday, March 7, 2014

Pentingnya memeluk Anak!

Assalamualaikum...


Salam Jumaat penuh barakah...
Perkongsian kita sebagai IbuBapa..^_^

sumber : FB semanis Kurma


My One & Only... hari-hari peluk dia..hari-hari belai dia..hari-hari cium dia..
Harta yang tak ternilai.. Sayang kamu ketat-ketat.. ^_^



Anak-anak merupakan amanah Allah yang perlu dijaga dan dibelai dengan penuh kasih sayang.
 





Wednesday, March 5, 2014

Menang Samsung Galaxy Tab 3 from Dumex Dugro Contest

Assalamualaikum...



Alhamdulillah.. Menang Galaxy Tab 3 dari dumex Dugro contest.. Memang tak sangka tau boleh menang galaxy Tab ni..join pun sekadar suka-suka tapi bila terpilih sebagai salah seorang pemenang tu memang sangat-sangat happylah kan.. Lily hantar satu penyertaan jer untuk minggu ke 12... kena buat slogan kreatif...slogan tu lily buat on the spot jer terus antar...tu yang tak sangka tu...Masa diorang umumkan keputusan tu lily tak perasaan sebenarnye..tapi ada kawan PM kat fb bgtau lily menang sebagai pemenang mingguan kedua..apa lagi..terperanjatlah tengok mesej tu..terus laju-laju buka link pemenang tu...hehe.. :)

ni antara gambar-gambar yang lily pilih untuk contest ni berserta slogan kreatif.. :D ..





Tuesday, March 4, 2014

Berdua...

Assalamualaikum...



Since Qis dah sekolah..setiap ahad luangkan masa berdua sementara si anak ke sekolah..hiks.. fefeeling bercinta...jalan-jalan berdua..makan-makan berdua..haha...tapi lain jer rasa bila jalan berdua tanpa anak di sisi...

Brunch berdua kat Aeon Bukit Indah.. Lily makan yee mee Sizzling..Hubby plak makan Chicken chop..suka jer makan Sizzling kat Aeon ni..sedap & menepati citarasa...


 Ni plak brunch berdua kat Chicken Rice Shop Bukan sekadar Nasi Ayam..hubby amik
 menu baru.. Nasi Ayam masak Berlada & lily amik nasi ayam biasa..

 Air Soya & mountain Dew..

Add on fortune Roll..yummy..!


Lama tak dating berdua dengan en.suami... Sekali sekala kena jugak luangkan masa berdua kan...^^




Monday, March 3, 2014

TQ Mr.Nuffnang : CPUV Visa Travel Happy

Assalamualaikum...




Alhamdulillah...Ada 1 lagi CPUV melekat di blog ni.. CPUV Visa Travel Happy... Seperti bisalah kalau korang ada ternampak CPUV ni tengah menari-nari ye..hiks..TQ Nuffnang & thanx jugak buat uols yang selalu singgah ke blog picisan Qis ni..sayang korang ketat-ketat.. ^^






Saturday, March 1, 2014

Roti Cheese Goreng.

Assalamualaikum...



Roti cheese goreng untuk breakfast mahupun minum petang...resepi yang mudah..dan sedap di makan.. :)

Bahan-Bahan : 
Roti , Keju chesdale , sebiji Telur , butter & Secubit Garam

Cara-Caranye : 
Pecahkan Telur..kacau sebati kuning & putih Telur..Masukkan secubit garam. Ambil Keju & apitkan keju diantara roti...Potong roti pada 4 bahagian.. Guna Non Stick Pan ataupun kuali biasa..Panaskan atas api sederhana..griskan dengan butter... Celup roti dalam telur dan goreng sehingga Garing..

Siap untuk di makan..nyum2..Selamat Mencuba..  ^^



Selamat berhujung Minggu uols...enjoy ur weekend with your loved Ones ! ^_^