Thursday, February 27, 2014

Tebaloi.

Assalamualaikum..


Pernah dengar atau makan Tebaloi..? Apa tu Tebaloi..?? Orang-orang Sarawak mesti tau kan..Tebaloi merupakan makanan ringan  / tradisonal Sarawak terutamanye suku kaum Melanau..1st time lily makan tebaloi ni masa pertama kali lily balik ke kampung hubby..ia diperbuat daripada tepung sagu , kelapa parut segar & gula..rasa dia memang sedap...ala-ala rasa kelapa gitu..

 Ni lah Tebaloi...baru-baru ni abang ipar balik sarawak..balik sini mak mertua kirim kan tebaloi ni..

Sedap...buat kudapan-kudapan sambil-sambil ngadap laptop atau pun TV.. :)

 selain Tebaloi mak mertua kirim kan juga kerepek pisang & kuih sepit..

salah satu kuih fav. Qis...kuih sepit ni MIL buat sendiri...Lemak..ranggup dan
semestinye sedappp..nyum2.. ^^






Wednesday, February 26, 2014

WW : Hadiah Contest || Sembonia.

Assalamualaikum..


Alhamdulillah..Rezeki menang this Sembonia Mini always Tote dari EH..
Boleh lah buat beg raya..hehe.. ^^

kata nak buat beg raya kan..tapi tak menahan nak simpan..haha..cantik sangat..ngeeee.. ^^




Tuesday, February 25, 2014

Jamuan Perpisahan Mr.Hubby

Assalamualaikum...


Ahad lepas teammate hubby buat makan-makan untuk hubby sempena perpindahan mr.hubby dari Citibank Johor ke CitiBank S'pore...lily tak join sebab jamuan tu diorng buat kat office hubby..rasa segan plak nak join..Qis je lah yang ikut Daddy dia...

 Teammate hubby..selalu gak lah kalau diorng buat makan-makan kat luar lily join..cuma kali ni je lah lily tak join sebab buat kat office..dah kenal jugaklah dengan kawan-kawan hubby ni..ramai sebenarnye kawan sekerja hubby bahagian citiphone ni...tapi yang meraihkan ni adalah teammate mr.hubby...


si kenit ada menyelit kat situ..hehe..


Supervisor hubby..pemberian hadiah dari teammate sebagai tanda kenangan buat mr.hubby..TQ!

 peace..bersama kakak senior mr.hubby.

hadiah dari teammate mr.hubby.. kemeja long sleeve & kata-kata ucapan..
yang patung doraemon tu plak hadiah kfc diorang bagi kat Qis..
ni plak mr.hubby bersama anak-anak buah dia (junior)..selama sebulan hubby jadi mentor diorang sebelum berpindah ke S'pore.

makan-makan meraihkan perpindahan mr.hubby kat Pizza hut kotaRaya oleh anak -anak buah mr.hubby.


Congrats Daddy..keep it up...& All the best di tempat baru!




Monday, February 24, 2014

Festival Layang-Layang Antarabangsa 2014.

Assalamualaikum...

Sabtu lepas berkesempatan ke festival Layang-layang Antarabangsa 2014 kat pasir Gudang...ktorang datang petang..terpaksa menapak jauh..parking semua penuh... Festival ni bermula selasa lepas dan berakhir semalam...

Jom layanzzzz...
 masa ktorang lalu nak ke tapak festival tu..ternampak pokok ni..tertarik dengan decoration ni..cantik..menarik & tertarik..hohoho..Kreatif.. geram jer nengoknye...rasa nak petik2 jer tau..haha..
 pelbagai jenis layang-layang yang ada tapi masa ktorang sampai banyak dah layang-layang yg dah diturunkan..


Layang-layang Sotong..

Layang-layang Durian..

Selesai jer festival tu dalam pukul 6 ptg para pengunjung tak lepaskan peluang untuk bermain Layang-layang..memang ramailah..tengok je lah tu penuh padang..ktorang tak main...hanya tengok-tengok jer..amik-amik gambar...rasa seronok bila kumpul ramai-ramai macam ni...meriah

 
Tam Spider..Masa ni diorng tengah buat sound check sebab malam tu ada konsert..antara artis-artis yang ada antaranye Tam spider , Haris ariwatan dan ramai lagi..tapi tak ingat nama...



si anak dara yang happy...berlari-lari jer keja nye...

my princess & my Hero.. ^^

keluarga kecil ku..ntah bila nak besar... :D 

comei-comei jer nih.. ^^

nyum2..tengok budak-budak lain makan aiskrim dia pun nak jugak..tapi tak abis makan pun ni...


-Nothing can be more relaxing than spending time with family - Unknown Quotes



Sunday, February 23, 2014

Nuffnang -CPUV Ikea.

Assalamualaikum...




Alhamdulillah...masih ada rezeki untuk CPUV menyinggah diblog ni..Ada 3 CPUV tenggah menari-nari sekarang ni..tapi CPUV sharp Fridge & McD tu jarang sangat lily tengok timbul...Dah sebulan lebih CPUV Sharp Fridge menyinggah di blog ni..Sekarang yang tengah aktif CPUV Ikea...kalau korang nampak CPUV ni tengah menari-nari sila lah klik ye..hehe...TQ Nuffnang & terima kasih juga buat korang yang selalu singgah blog ni walaupun sekarang dah macam chipsmore jer..sekejap ada .. sekajap sunyi.. hiks... ^^



Saturday, February 22, 2014

Weekend -Family Time!

Assalamualaikum...



yeahhh...family time over the weekend...^^
seperti biasa bila hujung minggu..aktiviti jalan-jalan cuci mata tu wajib..hehe...
plan hari ni nak ke festival layang-layang sedunia kat Pasir Gudang...
 korang plak apa plan hujung minggu ni..? Selamat berhujung minggu ye korang..
 have a wonderful weekend ahead..enjoy ur weekend with ur loved ones..!





Tuesday, February 18, 2014

Cerita Hujung Minggu || Skuad Perodua Era || JDT vs Selangor.

Assalamualaikum...

 Cerita hujung minggu baru-baru ni...aktiviti jalan-jalan cuci2 mata...
aktiviti wajib bila hubby cuti.^^


 Brunch kat kedai mamak peberet hubby...roti kosong untuk lily & qis..
hubby plak order cheese naan & ayam tandori...
 lepas brunch terus ke Plaza Angsana...hubby nak alter seluar dia sambil-sambil tu cuci mata...
kebetulan masa ktorang pergi tu ada persembahan tarian & nyanyian dari kelab warisan Johor...
Masa ni diorang tengah menari tarian india...banyak2 persembahan tarian diorang...paling suka tarian yang ini sebab rancak & sangat menghiburkan...lama juga ktorang kat Plaza Angsana ni sebab Qis tak nak balik..ralit dia tengok orang menari... huhu.

 Masa ktorang otw balik..terjumpa dengan Skuad perodua Era kat Danga Bay....dalam kereta memang selalu buka radio era..kebetulan time tu diorang umumkan lokasi diorang kat Danga Bay..kebetulan jugak ktorang lalu jalan tu kan...terus lah terjah..rasanye ni kali ke 3 kot jumpa skuad perodua era...

 Rezeki ktorang hari tu menang 2 tiket untuk ke perlawanan JDT vs Selangor kat stadium Larkin malam tu...
malam sebelum tu..hubby ada suara kan hasrat dia nak tengok bola kat stadium bila ada masa...memang rezeki hubbylah dapat tengok live kat stadium..kemain happy tu..haha...

5 sen yang membuawa tuah..soalan diorang senang jer...hanya tunjukkan duit 5 sen..sesiapa yang mempunyai wang syiling 5 sen yang banyak akan menang 2 tiket ni..kebetulan lily ni memang selalu bawa duit 5 sen dalam dompet syiling..ada 30 pcs semua nye syiling 5 sen ni...takde yang boleh lawan..haha..

 masa ktorang sampai stadium dah penuh...tempat duduk pun takde...huhu...ktorang gerak dari rumah lepas maghrib...sampai sana..parking pun takde..terpaksa menapak jauh..pukul berapalah agaknye diorang ni datang kan...hubby punya pasal sanggup jer lah teman kan dia....memang beza bila tengok kat rumah dengan kat stadium ni...

 hubby nak tengok dia ni main..tapi malam tu dia tak main sebab cedera kot...

rehat sebelum masa kedua..minta orang kat situ amikkan gambar untuk kenangan..hehe... amboi Qis orang sorak dia pun sorak...lily pun dah tau lagu Luaskan kuasamu Johor..sepanjang perlawanan lagu tu jer diorang nyanyi sampai lily pun boleh hafal lagu tu..haha.
 separuh masa kedua baru safee masuk..

keputusan perlawanan malam tu berakhir dengan keputusan 4-1...Tahniah JDT... lepas tangkap gambar ni ktorang terus balik..kalau tunggu sampai abis mesti jam...Balik rumah si anak terus pengsan..hehe.


..



Saturday, February 15, 2014

Lunch - Bukan sekadar Nasi Ayam..

Assalamualaikum...

Jarang-jarang ni update dihujung mingu...tetiba plak mood rajin datang ni..hiks..:D

 Lunch semalam kat The chicken Rice Shop..Bukan sekadar Nasi Ayam..^^
hubby yang suka makan nasi ayam kat sini...sedap katanye & menepati citarasa..

Udang..lupa plak nama menu ni..udang goreng tepung kot..hehe..
 Bagi lily ok lah rasa nasi ayam kat sini..sedap & berbaloi dengan harga..


Sekian update ringkas dihujung minggu... ^_^
  Happy weekend uols & enjoy ur weekend with your loved ones.!



Thursday, February 13, 2014

Tanjung Piai..Penghujung Benua Asia.

Assalamualaikum...

Minggu lepas hubby cuti seminggu sebab nak clear kan cuti dia untuk bulan january sebelum transfer ke branch S'pore...Kebetulan Qis pun cuti seminggu sempena CNY tapi takde plan untuk kemana mana...last2 hubby terpikir plak nak ajak ktorang ke Tanjung Piai ni...Isnin lepas awal pagi dah gerak dari rumah sebab sebelum ke Tanjung Piai tu nak antar kazen hubby ke airport nak balik Sarawak...lepas dari airport sarapan dulu..dalam pukul 10 baru ktorang gerak ke Tanjung Piai...dekat sejam jugak baru ktorang sampai ke Tanjung Piai ni...

 Posing dulu sebelum masuk..cuaca sangat terik..masa ni dah beberapa minggu tak hujan kat Johor ni..
baru2 ni jer hujan tu pun kejap jer...

yeahh..kami dah sampai ke sini.. :D

Tiket masuk untuk Dewasa RM5 seorang & kanak-kanak bawah 6Tahun adalah percuma...

Bila si anak dara ku posing..tak kira panas terik..tetap jugak posing cekak pinggang...
Baju baru hadiah dari unclenye.. ^^

Sempat duduk rehat..jauh gak nak menapak untuk ke hujung jambatan ni..

Dah sampai ke penghujung..walaupun panas..posing tetap posing..hehe... mula-mula ingatkan ni jambatan yang menuju ke glob penghujung Benua Asia tu..rupanya bukan..takde apa pun kat sini..Hubby kata saja nak ke hujung jambatan ni dulu...pastu patah balik nak pergi ke glob Penghujung Benua Asia tu plak..jauh lagi nak menapak...huhu..

 534m ke Penghujung Benua Asia..sambil jalan..sambil amik gambar..apa tak nye..sampai sana air dah pasang...tak dapat nak lalu jambatan menuju ke Glob tu..huhu..kecewa.. :(

seronok gak tempat ni..Rasa tenang dan damai...penuh dengan kehijauan..sepanjang perjalanan dapat melihat hutan paya bakau , pelbagai jenis siput dan banyak lagi lah...Indah sungguh ciptaanNya!

 my beloved Family..

Cantik tempat ni...kalau buat photoshoot kawin kat sini mesti best... :)

 
 bagus mood dia time ni..asyik-asyik nak posing..hehe..


muka kecewa...haha...dekat jer lagi nak menuju ke Glob besar Penghujung Benua tu...kat belakang tu jer...tapi tak kena masa..tengoklah air dah naik..tak dapat nak lalu jambatan ni...dapat tengok dari jauh jer lah..hukhuk... :((

patah balik dengan rasa kecewa..haha...tengoklah Qis bila jalan kemain excited..bila kata jom balik macam2lah alasan dia..penatlah..kaki sakitlah..alasan lah tu minta dukung..daddy gaklah jadi mangsa..haha...

Sempat beli seketul FM ni...jadilah sebagai kenangan...tak banyak pilihan FM nye..



walaupun sedikit kecewa tapi tetap rasa seronok bila dapat menghabiskan masa bersama keluarga..^^