Tuesday, November 4, 2014

Short Vacation @Lotus Desaru Beach Resort

Assalamualaikum...

Percutian singkat 2H1M yang menyeronokkan kat Lotus Desaru Beach resort sempena anniversary kotrng..di sebabkan sampai hujung tahun ni hubby dah takde cuti...terpaksalah gunakan time off dia 2 hari tu...check in jumaat..Hari sabtu dah Check out..sebab hari ahad tu hubby dah keja...


Tempat ni hubby yang pilih...tak jauh sangat dari rumah..perjalanan lebih kurang sejam lebih kot melalui Highway Senai Desaru..sampai sana jer terus check in...waktu check in pukul 3pm & waktu untuk check out plak pukul 12pm...


Lotus desaru Beach Resort.


ktorng pilih standard room..Harga untuk 2H1M Rm280 termasuk breakfast...Tapi hotel dia memang cantik sangat..bilik hotel ni jenis dua tingkat..yang ni plak kat tingkat bawah..ada meja makan, Tv,sofa ,peti ais , Bilik Air & mini dapur..



 ni plak kat tingkat atas..kat tingkat atas ni ada katil, almari & master Bathroom..

 bilik air yang bersih & luas..


ok..layan je lah ni..tak reti sangat nak review..yang pasti memang puas hati lah dengan bilik hotel ni..cuma satu je lah..nk nonton tv kena turunlah kat tingkat bawah..


Rehat2 kejap kat bilik..dalam pukul 4.30pm keluar lepak kat tepi pantai Desaru..sambil melayan
si anak bermain pasir..puas bermain pasir..ajak mandi kolam plak...sebelum tu seperti biasalah..snap2 dulu..layan gambar je lah ye...hehe..

 Kemudahan hotel ni memang cukup lengkap..ada mini water theme park,kolam renang  , gym, spa ,dan recreational park...




 sungguh tenang & mendamaikan..sesuai tempat untuk bercuti tenangkan pikiran.. :)


 my other half..^^



 with my sweetheart..luv you deep deep...




 sampai sini dulu citer untuk part 1..hehe...nanti sambung lagi part mandi-manda
Dinner & breakfast.. moga diberikan kerajinan untuk mengupdate lagi..haha..✌✌



~Sekian..Wassalam..~





10 comments :

idzwa kamaruddin said...

cantik nyer hotel tu!

Ujie said...

Unik bilik hotel gitu..mcm duduk rumah, lengkap.

Cantik gambar2! Model2 nya pun sweeet. :)

Miss IemA said...

so sweet.!
Cantiknye tempat ni..nampak tenang jer..bilik hotel pun cantik..

eima said...

caNTIKNYE KAT SINI ... kite tak penah sampai lagi ... laut die besh

Cik Yaya said...

hotel n tmpt cntik bpatutan la dgn hrgenyer tu..heeee
beshnyer.. ^_^

Aisya A. said...

alaaaa bestnya..
nak cuti jugakkk.. huhu..
sy ade 13 hari lg cuti ni kak lily, nak g vacation takde geng plak. sobs

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

yeklaa..lain dpd lain..cantik sgt bilik die dua tingkat kan..terusss rasa nak shortlistkan tpt ni utk akan2 dtg punye tpt bercuti..hihihi

LYAfrina said...

waa..mmg cantek la lily..bilik pon sgt luas.. xpelah..walaupon singkat..asalkan dpt luangkan msa bersama

Aju Mohit said...

cantiknya hotel ni lily, berbaloi dengan harganya, wahh view sangat mendamaikan ;)

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Memang cantik hotel ni..hari tu aida nyaris nak stay kat sini, tapi tak jadi pulak sebab lebih tertaik dengan Pulai Spring..tapi sebeanrnya Pulai tu tak berapa best sangat pon..huhuh//tapi pantai kat sini nampak cantik n bersih!