Thursday, November 6, 2014

Dinner & Breakfast @Lotus Desaru Beach Resort

Assalamualaikum...


Sambung citer seterusnye untuk part Dinner & Breakfast... untuk Dinner sebenarnye takde masuk dalam package..disebabkan hubby malas nak keluar cari tempat makan malam tu..so ktorng decide makan kat Restoran hotel tu jer..bayaran untuk dewasa RM50 seorang & untuk kanak-kanak plak RM25..tapi Qis tak dikenakan sebarang bayaran sebab pekerja tu baik hati bagi Qis free jer...hehe..Alhamdulillah rezeki... Tapi memang patut free lah sebab Qis bukan banyak makan pun..haha.. :D

Ni lah tempat ktorang Dinner..Teratai Coffee House..Waktu Dinner dari 7pm - 10pm..


Ktorng turun Dinner dalam 7.30pm..masa ktorng datang orang tak ramai lagi..

 disebabkan tak ramai orang lagi time ni..so marilah kita snap2..pelayan kat situ baik hati nak
tolong amikkan gambar ktorng..hehe

 pelayan tu suruh ktorng amik gambar kat sini..katanye bagi tengok nama restoran ni..
sekali bila tengok balik gambar ni..tak nampak pun tulisan kat atas tu..haha..

 si anak dara mood tak berapa baik..sebab ngantuk dah ni..letih mandi kolam petang tu..

 dessert..makanan kat restoran ni so so jer..pilihan pun tak banyak..

 puding..ni pun biasa2 jer rasa dia...

 senyum sahaja walaupun ada sedikit tak puas hati dengan makanan kat restoran ni..
rasa macam tak berbaloilah dengan harga dia...last2 makan kuey teow goreng jer..

 budak ni lagi lah tak tau nak makan apa..takde yang ngam dengan seleranye..
last2 makan aiskrim jer..nasiblah free..hehe..

 dalam pukul 9 gitu diorng ada buat acara menari..siapa2 jer pun boleh join ni..rasa nak join jugak..tapi time ni Qis dah tidur...

 Keesokkan paginya plak Breakfast kat Restoran Sea View...

 Besar & luas tempat ni...makanan pun banyak pilihan & sedap..memang puas hati lah..

 budak ni makan meehun goreng & roti Canai jer...

 wajib posing..hehe...



lepas sarapan lepak tepi pantai..menghirup uadara yang segar sebelum si anak merengek2 ajak mandi kolam..hehe...


Sampai sini dulu..bersambung lagi untuk last part..hehe.. ✌✌



~Sekian..Wassalam..~




13 comments :

idzwa kamaruddin said...

seronok nyerrr

Cik Lieza said...

nampak menarik dessert tu..nyum-nyum..

Aisya A. said...

rezeki qis.. dpt free.. hehe..

Ujie said...

walaupun tak puas ati, kena senyum Lily..sbb dah bayar mahal tu. hehee

aTieYusof Family said...

Salam Jumaat Wan & Qis.. wah seronok nya.. jalan2 sambut anniversary kan..hihi.. makanan pun nampak sedap! :)

Abang Bear said...

nice jugak tempat ni... hmmm next time balik kampung boleh melepak kat sini lah.. baca novel tengok laut... membadak... uwaaa bestnya

Abang Bear said...

nice jugak tempat ni... hmmm next time balik kampung boleh melepak kat sini lah.. baca novel tengok laut... membadak... uwaaa bestnya

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

sprotingnya pelayan tu snap2 gmbar yek..hihihi..nway, unik plak tetiba ada anuur majlis tarian..mmg tiap2 malam ada ker..hihi

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Nasib baik Qies tak kena bayar kan, kalau tak,sayang jugak la sebab makan sikit je..Aqil pon selalu tak payah bayar sebab bukan makan sangat pon..main-main je..huhhu..makanan nampak sedap..

NzA said...

bayar mahal tapi mknan biasa2 aje..tu yg xsyok kan lily....

mamaarifakeem said...

Best....
Tngk n3 ni, teringat blog sndiri yg terabai, kian kesempitan wktu nk mengarang dn tempek gambo..huu..tolong... ;)

LYAfrina said...

menarik.. suka tgk pdang menghijau tu..cantik..
td bru nk tnya sape snap pic bertiga tu.. hehe

Cik Yaya said...

diner pon termasuk sekali ke?lau free jugk xpe..lau kene byo tu yg pedih sikit..lau sedap mknan xpela jgk..kan ^_^