Monday, October 13, 2014

Mines Cruise.

 Assalamualaikum...

1st time ni jalan-jalan kat The Mines & 1st time jugalah merasa naik mines cruise ni...lepas balik dari sarawak tempohari..rehat 2 hari kat rumah sebelum meneruskan perjalanan ke KL..pergi KL ni pun sebab hubby ada seminar...tak lama kat KL..pergi hari jumaat hari ahad dah balik JB...hubby seminar hari sabtu..

 
  tak plan pun nak naik mines cruise ni..pergi The mines sebab hubby nak jumpa kawan dia...tapi kawan dia bagitau lambat sikit sampai sebab jalan jem...so,taknak buang masa hubby ajaklah naik mines cruise ni...mines cruise ni ada tiga pilihan..samada nak ke south Lake , North Lake ataupun kedua-duanye sekali dengan harga yang berlainan...ktorang amik package kedua-duanye..North & south Lake..harga RM97..tapi lily tak pasti harga untuk dewasa berapa..untuk kanak-kanak berapa..yang lily tau..lily naik jer hubby yang bayar...haha.. :D

 muka happy pak & anak..maknye juga ye.. :D
perjalanan mengelilingi kedua-dua tasik ni mengambil masa lebih kurang sejam..

  bagi ikan makan...

  macam hubby plak yang over Excited ni berbanding si anak..haha.. ;p


 Palace of The Golden Horses.
Nice view..jauh perjalanan..luas pemandangan.. ^_^

  Dah puas mengelilingi Tasik..kawan hubby pun kol..katanye dah sampai kat The Mines..janji jumpa kat The chicken rice shop..sambil hubby berbual dengan kawan dia..lily plak melayan kerenah budak ni sambil makan-makan..

 ok..muka puas hati..perut kenyang hati gembira..hehe..so kesimpulannya...bukan jer anak yang happy tapi mak pak juga turut happy bila anak happy...kihkih.. :D


~Sekian..Wassalam..~





12 comments :

safurara said...

seronoknyaaa jalan2~ hehehe

#KlikKlikIklansini #biarIklanTakMandul

Amanda Suria said...

Akak pernah naik...dulu tambang murah je...skrg mhl betul eh...hihihihi. ..

Cik Lieza said...

sonok ye qis jalan-jalan.. :)

Harith Iskandar said...

mahal jugak ek...dulu biase2 saje rege dia

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Aida pon tak pernah naik mines cruise ni..hihihi..sebab tak selalu pergi kot..tapi macam best jugak kan walaupun pricey ..hihih..Qis macam Aqil..memang umur sebaya diorang ni kurus-kurus eh?huhuhu

LYAfrina said...

menarinya.pnh smpai msa zaman study..tp x pernah naik bot ni..

Aisya A. said...

selalu naik dr ktm nak ke mines bila mls nak jalan kaki.. kalau weekdays tambang rm2 je, weekend plak rm3.. hehe.. tp pusing2 south n north lake ni tak pernah lah plak.. :D

Cik Yaya said...

owh sana ada cruise utk tgok view ye..cam besh je..xpernah p lagi ^,^

aTieYusof Family said...

Salam Wan..
seronok nya naik Mini Cruse ni, pemandangan pun cantik juga..sllu jg pigi The Mines ni kalau balik sana sbb dekat dgn rumah kak ipar, tp tulah blm pernah naik plak.. hehe

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

kite pernah naik sekali cruise ni time zara kecik2..ntah bile nk bwk zareef ngan baby plak..haha

azey a.k.a ammi said...

merata dah berjalan kan sampai yg tak berapa best pun korang naik jugak... :)

cuba gi cruise kat Putrajaya plak...hehehe...

Vee Sandi said...

dah byk kali pegi the mines tapi x pernah naik cruise tu . sampai kat golden horses rupanya cruise tu pusing ...