Wednesday, October 15, 2014

Mid Autumn Festival.

Assalamualaikum...

Mid Autumn festival a.k.a Pesta Tanglung yang dianjurkan oleh tadika Qis...
semua ibubapa dijemput hadir..kebetulan hari tu hubby offday so dapatlah datang
bersama-sama hubby...acara ni dibuat dari 6pm-8pm..lokasi di Tadika Qis...

Separuh dari gambar-gambar ni diambil dari Facebook Tadika Qis..

 pengetua memberi ucapan sepatah dua sebelum majlis dimulakan...

kanak-kanak riang ni..

 acara untuk murid-murid 4tahun..bawa bola dalam sudu..

acara untuk diorang Qis plak baling tin...


ni plak acara untuk murid-murid 6tahun...tak pasti apa nama permainan ni..
kertas..batu duduk berdiri sambil tutup mata..hehe...

 acara untuk ibubapa...haha kalakar ni...isteri kena suapkan epal untuk suami..epal tu digantung ditangan & suami kena gigit epal tu dengan tangan mesti berada dibelakang...lily & hubby tempat terakhir..kahkah..hubby tak reti gigit epal tu sebab licin..sudahnye tak luak-luak pun epal tu hubby gigit..haha..

1Malaysia ni..haha..tak perasan gambar kita kena ambil..gelak jer lebih ni.. :D
Tempat pertama & kedua yang disebelah hubby ni..yang hujung sekali tu tempat pertama.
.lajunye dia makan..

acara lain untuk ibu-ibu..ambil guli menggunakan chopstik..
tapi lily tak join sebab tak reti pegang chopstik tu.. :)


sebelah malamnye plak acara makan-makan..
membakar dan bermain tanglung untuk budak budak..



~Sekian..Wassalam..~




9 comments :

eima said...

beshnye aktiviti skool anak cam ni meriah

Mama LEaN said...

nampak meriah..bagus juga acara macam ni kan..dapat kenal lebih rapat dgn ibubapa yg lain...

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

bestlah tadika qis ni..rajin organize macam2 acara..mesti qis n kwn2 seronok kan..^_^

aTieYusof Family said...

Seronok nya tengok aktiviti begini Wan.. anak happy, kita pun happy.. hehe..

Mar Mansor said...

seronok dapat join aktiviti camni dengan anak2 dan ibu bapa yg lain

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

seronok nengok qis..kemain heppi dia..acara untuk makayah pun ada ek..happening betul nih

Aisya A. said...

mcm meriah je tengok.. hehe

LYAfrina said...

Meriah n sgt menarik xtvt ni. Tadika ni pom nmpk mesra dgn ibubapa studenr

Cik Yaya said...

ibu bapa pon seronok jgk ye...^,^