Wednesday, October 29, 2014

Dating With BFF.. ^_^

Assalamualaikum...

Siapa lagi BFF kita kalau bukan budak ni..di mana ada mummy di situ ada dia..hehe...Teman setia..teman bergaduh..teman berborak..teman segala teman..dan yang best sekarang ni...dah boleh jadi peneman shopping...hehehe...

Minggu lepas dua hari berturut-turut spent time dengan dia..bawa jalan-jalan kat City Square..ajak dia cuci-cuci mata..shopping...bawa gi makan..hehe.. :D

masuk ke kedai Jeep ni sebenarnye nak cari baju lily..tapi takde plak yang berkenan...masa nak keluar dari kedai ni terlalu bahagian kanak-kanak & tertarik plak dengan satu baju ni..suruh Qis test..budak ni apa lagilah...tak try lagi dah kata nak..cantiklah mummy...huhu..

Dah settle beli baju dia masuk kedai Nexus nak cari baju hubby.. Budak ni asal masuk kedai..mummy amik gambar..haha..tau sangat dia maknye giler amik gambar nak dijadikan modal dalam blog...ngeeee.. :D

Masuk plak kedai Esprit..tujuannye nak cari hadiah anniversary buat en.suami...
Cari punya cari ternampaklah satu beg ni...sebelum ni en.suami memang ada suarakan nak beli beg untuk dia bawa gi keja...bila tengok harga gluuppp...boleh tahan juga harga dia...sales girl tu siap pujuk2 lagi pembelian RM350 keatas free membership katanye...mula2 tu macam taknak jer kan..bukannye selalu beli pun kat Esprit ni..sebab harga baju kat situ boleh tahan harga dia..tapi last2 termakan pujukan juga..tergrap jugaklah satu baju ni untuk diri sendiri..kononnye nak pakai untuk cuti-cuti nanti..hehe.. :)

Berehat sebentar sebelum meneruskan misi teman mummy cuci-cuci mata..hehe...

akhirnye mengadu kat mummy..laparlah mummy..nak gi kfc..nak makan nasi sup ayam..hehe...alololo..sian dia letih teman mummynye cuci cuci mata.. :D


lepas makan-makan..ajaklah dia balik..sian dia dah letih...

keesokkan harinye..ajak lagi dia keluar...tujuan utama sebenarnye nak ke esprit..nak tebuk beg hubby yang beli semalam tu..sebab panjang sangat plak tali dia...setelah selesai..lalu plak kedai Bossini..masa lalu tu..pekerja dia siap jerit2 kat luar kedai..offer 40% untuk hari ni..dengar jer ada offer laju jer kaki ni melangkah masuk..hehe...sebelum tu sempat lagi dia ajak gi makan nasi ayam kfc..lapar katanye..padahal sebelum keluar rumah tu dah makan dah pun..layankan je lah.. :D

peneman shopping..hehe...ni ntah kat kedai mana ni..lupa dah...
dia pau mummy beli wall stiker 1 2 3 ..

Dah boleh harap dah jadi tukang angkat barang..haha...

Singgah Pappa roti...kupi-kupi dulu sebelum balik..hehe..Qis tak nak makan apa-apa sebab dah kenyang katanye makan nasi ayam kfc tadi... :)



Seronok & puas hati dapat luangkan masa dengan si anak..
Esok-esok bila Qis dah besar mummy plak peneman Qis shopping ye..hehe..
Sekian cerita untuk minggu lepas..hehe.. ^__^




~Sekian..Wassalam..~








11 comments :

nieda said...

comelnya Qis..besar dah anak dara lily..

idzwa kamaruddin said...

wahh berjalan sakan ;)

Cik Lieza said...

Bestnye ada anak girl..boleh jadi peneman shopping.. :)

Acik Riotaro said...

lame x dtg cnie..dh besar dh qis..comey je..

Ena said...

Seronoknya lahai ada BFF dari dalam rumah sendiri..

Ena x pernah buat lg camni.. selalu sopim mesti ada ayahnya..

setakat p beli supermarket dekat rmh beli barang dapur tu ada lah..

makin comel dah Qis hah!

Aisya A. said...

makin besar makin cantik Qis ni.. hehe.. panjang dah rambut dia kan.. :)

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

hee..samelah kite..anak dara dah leh harap jadik peneman shopping..kdg klu ada brg penting nak beli mintak izin ngn hubby kuar ngan zara pas balik keja terus..senag sikit kuar berdua ngan dia tk bawak bby..kikiki

*qis makin hari makin santekkkkk..mcm mummy jugak..^_^

Miss IemA said...

Banyak shopping..best! :)

LYAfrina said...

mujurlah mummy ade geng shopping2 kan..

Cik Yaya said...

cuci mata...?
ke cuci poket...??ehe ;p

Aju Mohit said...

comelnya anak dara ni, nak join boleh?