Monday, June 30, 2014

Qistina Progress : Penilaian Pertengahan Tahun.

Assalamualaikum...


Rabu lepas ada parents day kat tadika Qis.. kebetulan hari tu offday hubby..so dapat lah pergi tadika Qis sama-sama hubby untuk mengetahui perkembangan Qis kat sekolah...rasa berdebar-debar nak tahu keputusan exam pertengahan tahun Qis tempohari...

Masuk-masuk jer nampak banyak piala kat meja..mata ni pun melilaulah menengok nama-nama kat piala tu..kot-kot ada nama Qis kan hehe...sekali tertengok ada nampak Qis terus rasa happy..excited..lagi-lagi bila tengok kat piala tu tertulis 'Position in Class - 1st'... tak tau nak gambar kegembiraan time tu..huhu..  :D

 Ok..menurut teacher Qis .. Qis salah seorang murid yang independent..confident & concentrate..tapi banyak bercakap..hehe..dari segi pembacaan & penulisan semuanye takde masalah...dari segi penulisan..Qis adalah yang terbaik..cikgu dia kata..tulisan Qis kemas & cantik..dari segi bacaan plak...dah semakin lancar membaca tanpa mengeja...

Keputusan Exam pertengahan tahun semua subjek iaitu BM BI Math Science & Moral dapat 100% 
kecuali Art hanya dapat 98% ..Cikgu dia kata masa exam tempohari dalam masa 10 minit jer Qis dah selesai jawab semua soalan..amboi cepatnye jawab..nasib jawapan semua betul..

Salah satu dari kertas soalan exam..English Paper..bila tengok soalan exam Qis ni seperti standard soalan darjah satu zaman lily dulu..huhu..kata cikgu Qis untuk semester dua nanti soalan lagi mencabar...

Colouring dapat 98% ..kurang 2 mata dari segi creativity...
Alhamdulillah..Qis dah dapat mengenal warna dalam bahasa inggeris.

 Tahniah sayang...ni baru permulaan..jauh lagi perjalanan..
Keep it up & All the best in Future.. 

Bersama guru kelas..Teacher Mala..
merangkap guru besar kat cawangan tadika Qis...

muka mak pak yang happy..hehe.. :D

Hadiah sebagai pembakar semangat untuk berusaha lebih untuk semester akan datang...
Untuk student yang dapat markah lebih dari 500 akan dapat hadiah tabung setiap seorang.

selfie not selfish..hehe.. budak yang semakin banyak cakap ni..kalau dulu risau jugak umur 4tahun masih pelat...bila dah masuk sekolah ni..banyak jugaklah perkembangan dia..semakin banyak cakap..bila dah pandai bercakap ni asyik nak speaking jer ngan ktorang kat rumah..hehe..kat sekolah memang speaking sampai terbawa-bawa kat rumah..lagi satu semakin banyak bertanya..kadang-kadang sampai tak larat nak layan soalan dia..hehe.. kat sekolah Qis amik aliran english class..mostly kawan-kawan dia berbangsa cina & india...Alhamdulillah seawal umur 5tahun dah lancar membaca...







13 comments :

Miss IemA said...

bijaknye qis...teruskan usaha ye.. :)

::NureeN:: said...

tahniah qis...
gd job... mmg cerdik qis ni.. insyaALLAH moga qis akan terus success.... :)

NzA said...

TAHNIAH Qis..moga terus cemerlang dimasa2 akan dtg.

Ema Johari said...

Alhamdulillah...tahniah qis.

Mama LEaN said...

Tahniah Qis..smart girl.

Aju Mohit said...

alhamdulillah tahniah qis, auntie proud of you, makin comel auntie tgk ;)

Lily@MamaZaraZareef said...

alhamdulillah..congrats qis!!! semoga terus cemerlang..^_^

Naemah Umi said...

alhamdulillah, semoga terus berjaya ye Qis...ni la hadiah terbaik utk parents Qis...aunty happy for you :)

Salam Ramadhan ye :D

Irrayyan said...

Perasaan seorang ibu. Xsabar nak rasa camni.
Bw :)
Salam singgah dari irra
New entry
http://www.irrayyan.com/2014/07/garam-bukit-himalaya-diet-alkali.html?m=1
Selamat berpuasa ^^

Cik Yaya said...

2-2 comel..suka bergambar kannn=D

LYAfrina said...

alhamdulilah.. tniah but lily krn bjaa mdidik qis.. taniah buat qis ugak ye.. smoga trs mnjadi y terbaik dikalangan y terbaik. amin

~MommyAqilMedina~ said...

Pandainya Qies!colouring pon nampak kemas..tulisan pon cantik!Teruskan usha ye sayang..semoga terus berjaya di masa-masa akan datang..Amin!

Shida Radzuan said...

bagusnya qis :) tahniah syg :)