Monday, June 23, 2014

Cuti-Cuti with In Law..

Assalamualaikum...

Seperti biasa backdated entry...2 minggu yang lepas in law datang sini sebab adik ipar nak konvo...konvo kat KL..sesambil tu boleh lah cuti-cuci mata kat KL.. :D .Sebelum ke KL bawa In law jalan-jalan kat johor & S'pore...sabtu(7.6.2014) baru turun gi KL..

bila dah lama tak menulis..tak tau dah nak buat ayat..jom layan gambar jer lah,..biar gambar yg bercerita..cerita sekali harung ni..hehe.. :D

keluarga en.suami...adik beradik  hubby 4 orang semua lelaki..seorang takde kat sini.. yang dua orang ni masih single lagi.. :) ..sempat jalan2 kat merlion jer..time masuk S'pore kemain jamm..dah tu hujan lebat plak...memang tak sempat lah nak bawa mertua ronda2 kat S'pore..masa amik gambar ni pun hujan renyai-renyai...

 Qis with atok & nenek sarawak..

 singgah melaka kejap sebelum ke KL.. masa ktorng pergi Melaka ni dekat 2 jam jugak ktornag terperangkap dengan jamm..huhu...sabar je lah.. masa ni kan cuti sekolah..so ramailah orang..cuaca pun sangat terik..

 hari ahad adik ipar raptai sementara menunggu abis raptai sempat lagi suruh si anak dara ni posing.. :)
lepas raptai bawa mertua jalan-jalan kat KLCC.. kalau dah gi KL wajiblah singgah sinikan.. :) ..
esoknye ajak mertua ke nilai 3..mertua nak borong kain & beli karpet...
sebelum balik tu sempat singgah ke Al-Zahra restoran..hubby nak makan nasi Arab..siap google lagi tu nasi arab terbaik kat nilai..bila google nama restoran ni yang keluar..so dengan bantuan GPS sampai jugak ke restoran ni...Sedap sangat..berpatutan dengan harga dia...nasi yang lily makan ni RM12.00 & nasi yang hubby makan plak RM14...nasi banyak giler..ayam pun besar & lembut...tak larat nak abis kan...

Balik dari nilai tu..terus ke Ikea..ajak mertua cuci-cuci mata kat sana..ada gaklah barang yang mertua shopping kat sini..sebelum balik abang ipar belanja makan meatball ikea..sebab sebelum tu ada bgtau dia meatball ikea ni sedap..padahal tak pernah pun rasa lagi..hehe...

Ktorang semua order meatball..kata sedap kan..semua pun nak rasa macamana kesedapan dia..bila masing2 makan..semua kata biasa jer..haha... tak abis pun makan ni...balik rumah nasi jugak yang di cari..hehe..

di hari convocation adik ipar..ktorng tunggu kat luar dewan jer..mertua jer yang dapat masuk dewan.. sementara menunggu tu suruh si anak dara posing2..

ni posing ntah apa style ni..hehe.. baju ni beli kat Sogo sebenarnye untuk stok raya tapi anak dara dah tak sabar nak bergaya pakai baju baru..sebelum shopping tu memang dia dah siap-siap pesan nak beli baju warna pink..semua pun nak pink.. :) .baju budak-budak lagi mahal dari baju orang dewasakan..huhu

 Tahniah ipar.Moga menjadi cikgu yang cemerlang..gemilang & terbilang... ^_^

 hubby paling kecik..hehe...antara adik beradik hubby yang bongsu ni gaklah yang paling besar.. :)

 L.O.V.E  ^_^

si anak dara pun nak jugak..amik aura uncle..nak macam ni bila besar nanti katanye.. :)


p/s: nah amik..sekali update kemain banyak gambar..kata sekali harung kan..haha... balik dari KL terus demam dekat seminggu...cuaca sekarang sangat panaskan.





6 comments :

Naemah Umi said...

nmpk tinggi qis skrg ni...dah anak dara ye :)

aahh skrg ni mmg cuaca membahang panas, sbb tu air masak mmg jd peneman setia huhuhu...

::NureeN:: said...

penuh ngan xtvt yg best2...
lama lily sepi... nureen pon dh mula mls mengupdate jgk huhuuu

Cik Lieza said...

happy family...a'ah..nampak tinggi qis..cantik baju..pink2 semua ye...

Ena said...

Lily..

sama ngan adik ena yg konvo kat IPGM ni..

tp ena x g pun.. adik pegi denga family mertua dia..

Qis yg semakin meninggi dan comel..

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhh..puas qis berjalan2 yek..hihihi

Ema Johari said...

Lama tak datang sini, sekali harung singgah sana sini.. Tahniah untuk adik ipar Lily.