Thursday, April 3, 2014

Rindu Sangat2 | Masih Berada di Hospital Al-Dar Madina.

Assalamualaikum...



Tiada kata yang dapat diungkapkan betapa kami merindumu ayahanda.. sedih & pilu bila dapat kabar berita ayahanda tak dibenar kan pulang atas faktor kesihatan ayahanda yang tak mengizinkan & terpaksa meneruskan rawatan di Hospital Al-Dar Madina..Hingga ke hari ni ayah lily masih berada di wad ICU Al-Dar Madina...dan masih belum dapat mengerjakan ibadah Umrah...Sepatutnya semalam Mak & ayah balik bersama-sama..tapi atas nasihat doktor... ayah harus meneruskan rawatan di sana sehingga ayah lily betul-betul sihat sepenuhnya... Hanya mak lily jer yang balik seorang semalam setelah selesai mengerjakan ibadah umrah...adik kata sayu hati bila tengok mak balik sendiri tanpa ayah...Mak lily sekarang ni pun tak sihat... Paham macamna perasaan mak.. Ktorang sedih mak lagi sedih... adik kata bila rasa sunyi  kat rumah..mesti mak nangis...

Di entri sebelum ni lily ada bagitau sampai jer Madina ayah jatuh pengsan & tak sedarkan diri... Mula-mula tu mak kata ayah masih berada di wad kecemasan.. tak sangka plak tengah malam tu lily terima panggilan dari mak mengatakan ayah di Masukkan ke ICU sebab masalah Jantung & paru2.. Ya Allah... Rasa nak pengsan time tu..air mata tak henti2 mengalir... dah lah ayah jauh...macam-macam yang bermain di pikiran ni...

Sekarang ni yang jaga ayah ktorang kat Hospital sana adalah staff agen umrah diorang Mak..Alhamdulillah agen yang diorng mak pilih ni sangat prihatin... segala keperluan & rawatan ayah ktorang disana diorang yang urus & tanggung sepenuhnye...setiap hari berhubung dengan diorang di sana untuk mengetahui perkembangan Ayah.. dan semalam abang lily kol ustaz yang jaga ayah ktorang di sana..ustaz tu kata ayah semakin sihat dan kemungkinan dalam 2  3 hari ni ayah dah boleh keluar hospital dan diorng akan bawa ayah ke Mekah jugak untuk mengerjakan ibadah umrah & hantar ayah balik ke sini...lega sikit rasa hati ni mendengar kabar ayah dah boleh keluar hospital...Syukur Alhamdulillah..Moga dipermudahkan segalanye..


p/s :Maaf korang lama tak BW ke blog uols.. Hati ni rasa tak senang selagi ayah lily masih berada di hospital sana..Terima kasih atas doa-doa kalian di entri sebelum ni... ada beberapa komen lily tak publish lagi...setiap doa kalian amat bermakna dan sangat-sangat lily hargai...




16 comments :

NzA said...

Ya Allah..Ya Allah..akak pn turut sedih membaca n3 lily krn mama pernah alami situasi yg sama semasa mengerjakan haji di mekah..syukur alhamdulillah mrk layan dgn baik...Sama2 kita doakan agar ayahnda lily cpt pulih dan mampu mengerjakan umrah dann selamat kembali ke Msia dalam keadaan sihat.

Ann Ishak said...

semoga ayah lily dikurniakan kekuatan dan kesihatan yang lebih baik selepas ini. semoga dapat menunaikan ibadah umrah dengan sempurna. amin

Sue Bee said...

semoga ayah awak cepat sembuh dan boleh balik ke Malaysia dengan selamat dan sihat

ros_reeza said...

bila jadi macam ni, mesti kita ni risau kan.. Ros doakan semoga ayah akak cepat sembuh..

:: idzwa :: said...

semoga ayah seihat dan dapat balik sini ye..

Cik Lieza said...

Ya Allah..dari hari tu lagi ke kak..? sedihnye.. Moga ayah akak kembali sihat & dapat mengerjakan ibadah umrah dan balik ke sini...moga tabah & banyakkan berdoa kak..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

kak Nza : AMIN..thanx kak atas doa nye..

farhana mohamad said...

semoga ayah akak cepat pulih seperti sediakala. memang tak keruan hati bila fikirkan orang tua kita tak sihat. tambah sedih bila dia berada jauh dari kita.

insyaAllah, staff2 disana ada untuk menjaga ayah akak. moga mendapat umrah yang mabrurah hendaknya. amin.

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

la yer ker lily baru tahu nih..moga ayah lily cepat sembuh...dan dimudahkan segala urusan..dan banyakkan berdoa yer lily

mamaarifakeem said...

Allah....faham perasaan lily.. moga ayah lily cepat sihat dn kembali ke tanahair dgn selamat. Mak eina baru berlepas semalam, hati ni terbyg2 dan terkenang bagaiman mak di sana.. :(

aTieYusof Family said...

Ya Allah! sorry baru tau berita ni Wan.. banyakkan berdoa moga ayah bertambah sihat dan balik ke Malaysia..bertuah sebab staff yg menjaga di sana baik2 belaka..moga dipermudahkan urusan ayah Wan disana...amin!

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Thanx all atas Doa2 nye..really appreciate it..

Siti Hawa said...

Semoga ayah sis cepat sembuh dan dpt pulang ke tanah air dgn selamat..aminnn

dandandiri.blogspot.com

Aju Mohit said...

assalamualaikum lily, memang sayu hati baca entri ini, kalau boleh mmg kita sendiri yg nak jaga ayah kita kan, semoga ayah lily segera sembuh dan boleh pulang ke pangkuan keluarga

Shida Radzuan said...

sedih bca kak lily..shida doakan smuanya baik2 belaka..ayah pihak hospital ke jga nnti kak lily?

LYAfrina said...

salam lily..
sori bru tahu hal ni..lya pon bru je bw arini.. apa2 pon lya harap skarang ayah lily dah selamat kembali ke malaysia & dikurniakan kesiahatn y baik.