Friday, March 14, 2014

S.E.N.Y.U.M ^__^

Assalamualaikum...

Salam Jumaat Panuh Barakah...



Senyum adalah sesuatu yang mudah tetapi berat untuk diamalkan. Indahnya di dalam Islam, senyum merupakan suatu amal kebajikan kerana melakukannya merupakan suatu ibadah sedekah..

Kelebihan Bersenyum :

1. Senyum menyebabkan kita kelihatan lebih cantik atau handsome..
2. Senyum mampu mengubah ‘mood’ kita kepada yang lebih positif dan bertenaga.
3. Senyum mengurang atau menghilangkan tekanan atau stress..
4. Senyum memantapkan sistem imunisasi badan kita. Maka badan kita akan lebih tahan terhadap penyakit.
5. Senyum menyebabkan anda kelihatan lebih muda!


Senyum tak perlu kata apa-apa! ^__^





14 comments :

aTieYusof Family said...

Salam Wan..
senyum tak perlu kata apa2..senyum seindah suria..:)

aziezah iezah said...

alolo..comeinye Qis..senyum itu satu sedekah.. :)

Cik Yaya said...

salam..

btul..mmg respect lau sapa yg tgh mara tapi boleh senyum..hheheh..

mguji keimanan btul.. ^_^

*senyum untuk awet muda =D*

Ujie said...

senyum..walau terkadang dalam keterpaksaan. :)

~MommyAqilMedina~ said...

Coeml je Qistina senyum..terserlah gigi dia yang cantik..memang banyak kelebihan senyuman ni kan..yang penting hati kita pon akan ceria dengan swnyuman di bibir..

Ema Johari said...

senyum juga senaman untuk muka..

Aisya A. said...

manisnya senyuman Qis. hehe

NzA said...

Senyum, jgn kata apa2.

Aju Mohit said...

manisnya senyuman qiss ;)

BUNDA a.k.a KN said...

Assalam,

betul tu senyum itu murah dan ringan...tak perlu kata apa2...senyum...

kecuali sakit gigi... hihi :)

Deq's Qienz said...

haiii lama sudah xjenguk qis di sini..qis makin cantek la..mama qis sihat ke??

Lily@MamaZaraZareef said...

canteknya gmbar qis nih..^_^

mamaarifakeem said...

Senyum... sedekah yg paling mudah.. :-)

Shida Radzuan said...

senyuman qis yang menawan :)