Sunday, March 23, 2014

Selamat Mengerjakan Ibadah Umrah || Moga Ayahanda Cepat Sembuh!

Assalamualaikum...



Selamat mengerjakan Umrah buat kedua orang tua ku...dan mohon doa dari kalian untuk mendoakan moga ayah lily cepat sembuh... mendapat perkabaran dari mak..sampai jer kat Madina ayah pengsan dan tak sedarkan diri...sekarang berada kat hospital...dan akan dipindahkan ke hospital swasta sebab hospital kerajaan dah penuh...dimasukkan drip kedua-dua tangan...& Alhamdulillah ayah dah sedar tapi masih berada dalam keadaan yang lemah... Ya Allah sesungguhnya apa yang terjadi adalah atas kehendakmu..mohon diringankan segala ujian keatas hambamu....Amin

Ayah yang terbaring lesu...Seminggu sebelum perjalanan ayah jatuh sakit... demam panas..sehari sebelum bertolak tu plak kena ceri-beri...dugaan buat ayahanda..ni gambar kakak wassap...masa ni kat airport KK...sebelum bertolak dari KK ke Brunei then Brunei ke Jeddah...sedih bila tengok gambar ni...sayu hati..Mak kata sepanjang perjalanan dari brunei ke Jeddah ayah tak sentuh pun makanan..asyik muntah jer...tu yang buat ayah bertambah tak bermaya....Ya Allah berikanlah kesembuhan buat Ayahanda ku..Moga Kembali sihat & dapat Mengerjakan ibadah Umrah dengan sebaiknya..



Semoga dipermudahkan perjalanan & segala urusan buat kedua orang tua Lily..
Moga Mendapat Umrah yang mabrur..Moga selamat Pergi & kembali..AMIN!




15 comments :

Cik Lieza said...

Siannye..Moga ayah kak lily cepat sembuh & dapat mengerjakan ibadah umrah dengan sebaiknya.

Deq's Qienz said...

Alhamdulillah mereka terpanggil menjadi tetamu Allah..smg segalanya dipermudahkan Allah dan sentiasa diberi kesihatan ya baik

Aisya A. said...

Kesian ayah kak lily.. huhu.. sedih je tengok gambar ayah kak lily terbaring tu.. semoga kedua ibu bapa akak dikurniakan kesihatan yang baik dan mampu utk mengerjakan ibadah umrah sebaik-baiknya.. amin..

Aju Mohit said...

ameen semoga ayah lily diberikan kesihatan yg baik utk menjalankan ibadah umrah, ameen ya rabbal "alamin

Cik Yaya said...

salam cik lily...

Allahuakbar..semoga ayh cik lily baik2 saja ye..dugaan..InsyaAllah xde pape tu..

aziezah iezah said...

Sedihnye..moga ayah lily kembali sihat & dapat mengerjakan ibadah umrah..moga semuanye dipermudahkan.

~MommyAqilMedina~ said...

Sayu jugak..sedih tengok..semoga Mak dan ayah Lily dikurniakan kesihatan yang baik dan kekuatan untuk menunaikan ibadah umrah..Amin!Semoga semuanya dilindungi oleh DIA..amin..

Harith Iskandar said...

selamat mengerjakan umrah..semoga selamat pergi n selamat kembali n semoga semuanya dipermudahkan

P.A. said...

gugur air mata Cik P.A. baca entry ni...sayunya bila ayah kita berada di Tanah Suci untuk menunaikan ibadah tapi dalam keadaan sakit pula...apapun Cik P.A. doakan semoga ayah cpt sembuh ye...semoga dapat menjalankan ibadah dengan sempurna...

BUNDA a.k.a KN said...

Mudahan ayah dah beransur sehat....kesian tengok...

Salam ziarah dari bunda..

NzA said...

Ya Allah, akak pn turut rasa sayu hati n sedih tgk pic tu..trbayang abah di kampung... Ya Allah permudahkan urusan ayahnda dan bonda lily di sana....lindungilah mereka berdua dengan rahmat dan kasih sayang Mu.......

Ema Johari said...

Semoga ayah Lily sihat dan dapat menjalankan ibadah umrah dengan sempurna

Cik Mimpi said...

hi sis , follow my blog please :)http://cekmekcomeylotey.blogspot.com/

aTieYusof Family said...

Harapnya makin bertambah pulih & sihat ya Ayah Wan disana... InsyaAllah dipermudahkan Allah..

Shida Radzuan said...

kak hope xde pape lah..sabar tabah ye kak..