Friday, March 7, 2014

Pentingnya memeluk Anak!

Assalamualaikum...


Salam Jumaat penuh barakah...
Perkongsian kita sebagai IbuBapa..^_^

sumber : FB semanis Kurma


My One & Only... hari-hari peluk dia..hari-hari belai dia..hari-hari cium dia..
Harta yang tak ternilai.. Sayang kamu ketat-ketat.. ^_^



Anak-anak merupakan amanah Allah yang perlu dijaga dan dibelai dengan penuh kasih sayang.
 





15 comments :

Kisah Si Dairy said...

pelukan seorang ibu itu amat diperluakan tak kria masa...

aTieYusof Family said...

Suka peluk Pa'e..sebab mcm hilang segala stress bila peluk dia.. nyaman bah bau badan anak2 ni..:)

Cik Yaya said...

salam cik lily =)

yaya pernah dgr juga ni..mmg penting bg ibu bapa memeluk dan mcium selalu ank mereka..sejak dri kecik la..spya anak2 rasa ksh syg ibu bapa..

tp lau da besau tetibe peluk cium ank tu (pdhal sblm ni xpernah lgsung) mmg akn tkejut giler ank tu nti..hehe ;p

:: Mrs.Eady :: said...

kan..hari-hari peluk anak..

Norma NML said...

Slm perkenalan...

Ank llki akak dh umur 11 tahun..bfore tidur kami masih amalkan peluk dia :-)

http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/

Aju Mohit said...

si jantung hati mama, sayang anak harta bernilai dunia akhirat

Aisya A. said...

lagi2 budak kecik.. best peluk. hehe.

Kakzakie said...

Anak kakak dah anak dara pun kakak masih peluk dan cium apa lagi kalau masih kecik...

Kalau dah biasa buat dari kecik memang akan berkekalan sampai anak besar..

aziezah iezah said...

walaupun bau masyam..sedap jer dipeluk diciumkan..ilang stress.. :)

Miss IemA said...

memeluk anak dapat mengeratkan lagi kasih sayang antara ibu dan anak.

Ema Johari said...

sayangi anak-anak sepenuh hati

Lily@MamaZaraZareef said...

setuju sgt dgn kepentingan memeluk anak2 ni..kite ada pernah sekali tu zara merajuk teruk b4 pegi skool..tanye2 kenapa last2 baru die jawab sebab mama tak peluk die lepas die mandi pagi tuh..slalu jadi kebiasaan tp time tuh nk cpt..tak sangka plak effect kat emosi anak..hukhuk

~MommyAqilMedina~ said...

Aida pon tak pernah jemu memeluk anak-anak..sebab sementara masih berkesempatan kan...hargai masa yang ada dengan sebaiknya..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

pelukan seorang boleh berikan anak2 kita ketenangan dan dapat merasa kasih sayang kita terhadap dia...
kalau boleh hari2 nak peluk anak2 tapi kadang lupa juga bila penat balik kerja..
cute sangat gambar lily n qis tu....

Shida Radzuan said...

dah besar2 ni xkawen lg..tempat bpeluk emak lah hehee :)