Thursday, February 13, 2014

Tanjung Piai..Penghujung Benua Asia.

Assalamualaikum...

Minggu lepas hubby cuti seminggu sebab nak clear kan cuti dia untuk bulan january sebelum transfer ke branch S'pore...Kebetulan Qis pun cuti seminggu sempena CNY tapi takde plan untuk kemana mana...last2 hubby terpikir plak nak ajak ktorang ke Tanjung Piai ni...Isnin lepas awal pagi dah gerak dari rumah sebab sebelum ke Tanjung Piai tu nak antar kazen hubby ke airport nak balik Sarawak...lepas dari airport sarapan dulu..dalam pukul 10 baru ktorang gerak ke Tanjung Piai...dekat sejam jugak baru ktorang sampai ke Tanjung Piai ni...

 Posing dulu sebelum masuk..cuaca sangat terik..masa ni dah beberapa minggu tak hujan kat Johor ni..
baru2 ni jer hujan tu pun kejap jer...

yeahh..kami dah sampai ke sini.. :D

Tiket masuk untuk Dewasa RM5 seorang & kanak-kanak bawah 6Tahun adalah percuma...

Bila si anak dara ku posing..tak kira panas terik..tetap jugak posing cekak pinggang...
Baju baru hadiah dari unclenye.. ^^

Sempat duduk rehat..jauh gak nak menapak untuk ke hujung jambatan ni..

Dah sampai ke penghujung..walaupun panas..posing tetap posing..hehe... mula-mula ingatkan ni jambatan yang menuju ke glob penghujung Benua Asia tu..rupanya bukan..takde apa pun kat sini..Hubby kata saja nak ke hujung jambatan ni dulu...pastu patah balik nak pergi ke glob Penghujung Benua Asia tu plak..jauh lagi nak menapak...huhu..

 534m ke Penghujung Benua Asia..sambil jalan..sambil amik gambar..apa tak nye..sampai sana air dah pasang...tak dapat nak lalu jambatan menuju ke Glob tu..huhu..kecewa.. :(

seronok gak tempat ni..Rasa tenang dan damai...penuh dengan kehijauan..sepanjang perjalanan dapat melihat hutan paya bakau , pelbagai jenis siput dan banyak lagi lah...Indah sungguh ciptaanNya!

 my beloved Family..

Cantik tempat ni...kalau buat photoshoot kawin kat sini mesti best... :)

 
 bagus mood dia time ni..asyik-asyik nak posing..hehe..


muka kecewa...haha...dekat jer lagi nak menuju ke Glob besar Penghujung Benua tu...kat belakang tu jer...tapi tak kena masa..tengoklah air dah naik..tak dapat nak lalu jambatan ni...dapat tengok dari jauh jer lah..hukhuk... :((

patah balik dengan rasa kecewa..haha...tengoklah Qis bila jalan kemain excited..bila kata jom balik macam2lah alasan dia..penatlah..kaki sakitlah..alasan lah tu minta dukung..daddy gaklah jadi mangsa..haha...

Sempat beli seketul FM ni...jadilah sebagai kenangan...tak banyak pilihan FM nye..



walaupun sedikit kecewa tapi tetap rasa seronok bila dapat menghabiskan masa bersama keluarga..^^



15 comments :

aTieYusof Family said...

Cantik juga Tanjung Piai ni kan Wan?..pemandangan nya cantik..
Qis posing, dah nampak mcm anak dara..:)

:: Cik Viva :: said...

Hi..singgah pg =)
Bru tau pasal info Tg Piai ni, cantik2 gambar dia..

LuN@_aiDi said...

Qist nampak sangat bergaya dengan handbeg! jeles aunty.. kikiki

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

salam ukhuwah dari bunda...

Miss IemA said...

amboi qis minta dukung tu..sweet jer tgk.. :)
Cantik juga ye tempat ni.

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

gojes betoi gambo2 nyer iloike..happi family...
paling suka nengok qis posing dah gaya model...boleh pi casting kat agensi nih...

Ema Johari said...

Qis, aunty nak handbag qis boleh...cantik..hehehe...tk pernah sampai lagi penghujung Asia kat sana.

mamaarifakeem said...

Janji ada kenangan berphoto...

Canteeek..hehe..

Cik Lieza said...

Bestnye..nampak tenang jer tempat ni..makin pandai posing qis ni..boleh jadi model.. :D

~MommyAqilMedina~ said...

betul tu Lily..Family Time is more important thing than others kan..patut semua gambar sangat cantik dan awesome..ada camera mahal di situ..heheh..tu yg teknik gmbar semua nya clear n moment sangat cantik!

Cik Yaya said...

salam cik lily..

seronok nye jalan2 ye..
qis memang pandai pose la..geram je.. hehe ^,^

NzA said...

akak xpernah smpai sini w.pn teringin nk ke sana...wah boleh thn jugak menapak nk ke glob tu ye.....ooo, kalau air psg trputus hubungan la ye nk ke sana....

Rose Azadir said...

x penah lagi jejakkan kaki ke tanjung piai...cantik... anyway Assalamualaikum…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer…

Aju Mohit said...

lily, aju klu tgk gmbr2 lily ni terus terfikir, byknya gmbr yang boleh join contest ni hehehe

LYAfrina said...

serius cantik pic2 lily ni.. byk jugak tmpat2 menarik kat sana ye..