Friday, February 7, 2014

Jalan-Jalan Cari Makan.

Assalamualaikum...


Bila hubby cuti inilah salah satu aktiviti ktorang..jalan-jalan carik makan..hehe..
Alhamdulillah atas nikmat rezeki dariNya...

 
Beberapa hari yang lepas hubby ajak makan kat 7 Spice..Nak makan Nasi beriani katanye koz kawan hubby kata nasi beriani kat sini sedap...tu yang nak cuba tu..Lokasi restoran ni berdekatan dengan Danga Bay & sederet dengan Maxis Centre.. apa yang menariknye makan nasi beriani kat sini beralaskan daun pisang...macam menarik jer kan...bertambah berselera en.suami makan...dan apa yang pasti makanan di sini memang sedap & service pun mantap...

 ini semestinye untuk en.suami..peberet ever CKT..tapi ni bukan tempat yang ktorang biasa makan tu..tapi CKT ni pun sedap...memenuhi citarasa hubby...gerai ni berhadapan jer dengan Am bank bukit Indah..waktu operasi dari petang hingga ke malam...

ni plak untuk lily..Nasi lemak Aisy...gerai yang sama dengan CKT kat atas tu..
Sedap..nyum2..

sate daging kat Medan selera Kg.Melayu Majidee..1st time makan sate kat sini.
daging dia yang lembut & sedap..yummy!

ABC special RM3.00 ..sama gerai ngan sate kat atas...Sedapnye ABC ni.
ada aiskrim & kacang yang banyak..must try Ok.. ^^

Tengahari semalam makan berdua dengan en.suami kat Old Town sementara menunggu Qis balik sekolah..ktorang order ais kacang ni jer sebab sebelum keluar tu dah makan kat rumah...beberapa hari ni cuaca terik kan...nyamannye tekak bila pekena ais kacang ni...nyum2..^^


16 comments :

muhamad hafiz mohamad sarpan said...

terliurnyer kat abc special....

Cik Mun said...

sedapnyeee..

Cik Yaya said...

salam....
aduhh..jelas terang btol gmbrnye ye..
smpai nak terliuq yaya tgok ni..huuuu ;p

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Telan ailio nengok Semua menu besh2 nih...waa berdating tunggu anak yer...

Linda said...

semua nampak sedap...perut saya pun dah berbunyik :p

Cik Lieza said...

sedapnye sate tu...

NzA said...

semua makanan tu nmpk sedap....

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh sedapnyaa..ABC tu nampak sangat yummy..nanti kalau singgah JB boleh pergi kedai ni nanti..hehee

Hanif Idrus said...

Emmm....malam-malam ni buat aku lapau lak...

Salam singgah ..dah lama saya tak singah sini

Aju Mohit said...

ya ampun
sedap2nya makanan ni lily, rasa nak makan semuanya ;)

aTieYusof Family said...

ABC special & CKT tu paling ku suka Wan...aduii! sedap bah..;)

munna said...

Adoyai.... Sedap2nampaknya semua tu....

mamaarifakeem said...

ABC tu nampak soooo special, harga pun boleh kata murah la klu special.. sedqpnyee...

Ema Johari said...

tak tertahan tengok ABC tu...

Cik Tetra said...

ABC kg melayu mmg ohsem. all time favourite! :)

LYAfrina said...

semuanya slurp2..