Thursday, January 23, 2014

Santai-Santai di Danga Bay Country Garden

Assalamualikum...



Lepas celebrate Birthday Qis...on the way balik tu hubby kata nak singgah Danga Bay country garden ni..nak amik angin pantai katanye...dah lama tak lepak2 kat pantaikan...Tempat ni memang sesuailah kalau nak santai2 ngan family...tempat yang cantik..menarik & tertarik..hohoho.. :D ..Sebelum ni dah pernah buat ENTRY berkenaan Danga Country Garden ni...

so sweet..hehe.. :D

 
Sukalah dia dapat jumpa pasir... :)

tak dapat mandi manda kat kolam ni..dapat posing pun ok lah..ahaks.. :D

kalau pergi sini tempat utama dituju tentulah kat playground ni.. Kanak-kanak & Playground memang tak dapat dipisahkan.. :) ...Mamanye lah kena layan dia..

amboi kan..main pun spek still atas kepala tu...tak nak buka pun..

Spot Qis! Dah puas main kat playground..dia ajak plak masuk kat dalam ni..
mandi bola katanye...sampai tak nak balik tau...berkali-kali ajak balik tak nak...

lagi-lagilah bila ada geng bermain..selagi yang lain tak balik selagi tu lah dia tak nak balik..


Tempat ni memang luas..macam2 menan ada...Masuk pun free jer..
sementara anak-anak main..parents pun boleh duduk2 relax kat dalam tu...

sebelum balik tu..ngajak sekali lagi p pantai..nak main pasir katanye...

seronok dia ada kawan bermain... bermain pasir ni juga merupakan salah satu aktiviti merangsang motor skills dan sensory skills anak-anak..biarkan anak2 bermain dengan pasir semahunye.. :)

Matahari semakin Melabuhkan Tirainye..Indah sungguh ciptaanNya!





11 comments :

aTieYusof Family said...

Cantiknya tempat ni Wan..mmg puas hati klu dapat ambil angin di sini..:)

Cho Zila said...

cantik yerk... memang menarik tempatni.. gambarpun seperti biasa cantikler... model memang kerjasama selalunyer..

msredcheesecake said...

seronoknya qis main je.... seronok tengok anak happy ...

Cik Tetra said...

haritu kita ade pegi jugak. menarik tempat ni. Sesuai utk bersantai. cantik pon cantik. :)

Cik Lieza said...

cantiknye tempat ni...amboi qis..seronoknye dia main sampai x nak tanggal kan spek tu ye..hihi.. :)

NzA said...

kemain seronok lagi Qis...friendly ek dia....

Cik Yaya said...

SALAM cik lily =)

wahh cntik la pntai..bersih je.. ^_^
tmpt main tu budak2 mmg la suke..bkn budak je mak budak pon suke...ngeee ;p

rostina76 said...

cantik la danga bay ni. seriously kami blm berkesempatan pegi lagi. harap2 thn ni dpt le ke johor. byk tmp nak cover di johor ni.

Aju Mohit said...

wahh bestnya!! rasa damai sangat dpt tengok sunset, subhanallah

Mia Kassim said...

Cantiklah tempat ni :D

mama lieyna said...

Free jer indoor playground tu?.. klu sini, kalau playground gitu semua berbayar..huu..
Cantik dangabay skrg, lama sungguh tak terjah, last masa arif umur setahun kot.. skrg dia dh nak 5 tahun pun..huu..