Sunday, October 27, 2013

Happy 6th Anniversary!

Assalamualaikum...


Alhamdulillah...Syukur Ya Allah 27.10.2007 - 27.10.2013 genaplah usia perkahwinan kami yang ke 6 tahun...semoga ikatan ini sentiasa di bawah lindunganNya...diberikan kebahagiaan & jodoh yang berkekalan hingga ke akhir hayat & diperluaskan rezeki kami...Amin..!

Semoga kebahgian menjadi milik kita buat selamanya..Amin..






Thursday, October 24, 2013

Aiskrim Percuma Dari King'sGrandMY & Aiskrim Goreng

Assalamualaikum...

 Alhamdulillah rezeki...dapat aiskrim free dari King's Grand MY..Hari tu lily ada share contest diorang ni facebook...tak ingat berapa orang yang terawal share contest ni akan dapat free ice cream...Lily antara salah seorang yang terawal...dapatlah voucher ni..free 2xKing's grand 1L ice cream...

masa nak  claim voucher ni rasa ragu-ragu jugak...dari komen-komen yang lily baca di wall King's Grand MY  ramai yang mengadu pihak Giant tak tahu tentang voucher ni...Nasiblah Giant tempat ktorang claim ni cashier tu memang tahu tentang voucher ni...

Masa untuk pilih2 aiskrim free ;)...suruh si anak dara yang pilih mengikut citarasanya...
kemain happy tu muka dia...hiks.. :)

 ni lah aiskrim pilihan si anak dara...Caramel Almond fudge & Triple chocolate..Dua-dua pun sedap..Qis suka makan yang coklat tu...mama & daddynya plak perabis kan yang almond tu...

 Dapat lah buat aiskrim goreng hasil dari aiskrim free ni..hiks..dah lama tak buat aiskrim goreng ni...
hubby suka makan...malam-malam pun suruh lily buatkan aiskrim goreng..sedap katanye.. ;)


nyum2..^_^




Tuesday, October 22, 2013

Cerita Itu Ini..

Assalamualaikum...


Macam chipsmore jer ni sekarang ni..sekejap ada..sekejap takde..hehe..sekarang ni lebih aktif kat facebook & instagram..kadang2 buka jugak lah blog ni..bila nak update tu..tetiba jer blank nak tulis apa..haha..last-last tekan X ...Cerita itu ini selama menyepi...hehe..layan jer lah.. :D

 si anak dara di pagi raya aidiladha...sian dia seorang jer kan...tu yang berabis dia berposing..siap minta amik gambar lagi tu...kalau raya di sabah hari tu kemain susah nak amik gambar dia sebab ramai kazen..nak main jer tau nye..

L.O.V.E my Family..^^

pagi raya tu duk rumah jer..ada jugaklah masak soto ayam..masak yang simple2 jer..raya bertiga jer kan...petang tu keluar sekejap pergi Plaza Angsana sebab tekak ni teringin sangat-sangat nak makan tauhu bakar ni...sedap tau..!^^

amboi si anak dara ni asal keluar jer mesti nak pekena dounut kesukaan dia ni..
siap pejam mata makan tu..menikmati kesedapan donut tu..sedap katanya.. ;)

cerita beberapa minggu lepas..menghadiri majlis perkahwinan teman sekerja hubby kat
The Zon Regency Hotel Stulang Laut .

keluar baru2 ni sempat lagi mengajak pergi Jco Donut nak makan donut kesukaannya..
Time ni dah abis makan..sementara menunggu daddy abis meeting duk lah lepak2 kat Jco ni..

pekena CKT yang mabeles kat tempat biasa tu...rasanya memang umpphh..dah lama tak makan ni..tengoklah muka dua beranak yang happy dapat makan CKT ni..haha...



Wednesday, October 9, 2013

Demam Gara2 Sengatan Lebah.

Assalamualaikum...

Malang tak berbau..Mata bengkak & demam gara-gara sengatan lebah ahad lepas..Mula-mula kena sengat tu tak juga bengkak..Lily just sapu dengan minyak gamat..Ingatkan dah tak melarat..sekali isnin subuh tu dia kejutkan lily mengadu mata dia sakit..bila pegang badan dia panas..tengok mata dah semakin bengkak...sukat suhu badan dia dah 38.2'C...kejutkan hubby bawa Qis p Klinik..Sampai klinik sukat lagi suhu badan dia dah naik 38.8'C..Doktor bagi ubat turun bengkak,antibiotik, demam & ubat allergy dan  pesan kalau dalam tempoh 3 hari masih bengkak kena bawa balik p klinik...

Bangun tido petang tu tengok mata semakin bengkak plak..kesian dia..asyiklah tengok cermin nak tengok mata dia tu..bila tanya dia sakit tak..? katanya sakit & gatal..asyik nak garu mata dia tu jer..

ni gambar semalam..dah tak demam tapi mata masih bengkak..
apapun tetap bagi peace yaw..hehe

Bangun pagi tadi tengok mata dia dah kurang bengkak tapi masih merah lagi bawah mata dia tu.
Harap2 cepatlah sembuh seperti sebelum ni...




Monday, October 7, 2013

Menang Ikea Gift Card Bernilai RM800.

Assalamualaikum...



Alhamdulillah kali kedua menang dalam peraduan yang di anjurkan oleh Kleenex Malaysia...kali pertama dulu menang Voucher SPA dan kali ni plak menang gift card Ikea bernilai RM800 dalam peraduan Hug The Softness untuk minggu yang ketiga..Sebenarnya sebelum raya tu lagi dah tau result yang lily menang gift card ni...cuma hadiah lambat sampai sebab diorang tunggu sehingga contest ni abis hingga minggu ke lapan..Hadiah ni sepatutnya kena amik kat office diorang kat KL tapi nasib baiklah pihak Kleenex Malaysia boleh consider untuk poskan hadiah ni...Thank you so much Kleenex Malaysia....gift card ni sah selama 2 tahun...tunggu mr.hubby free baru dapat p Ikea..yeayy..bestnye dapat shopping free kan..hehe.. :D

ni antara gambar2 yang lily sent untuk join contest ni..
Thank you so Much kleenex Malaysia for choosing me as one of the winners..you save my pocket.. ^_^



Thursday, October 3, 2013

SPA Rina Balinese Resort..

Assalamualaikum...

Akhirnya dapat juga meluangkan masa untuk memanjakan diri di SPA Rina Balinese Resort...sayang plak kalau tak pergi sebab Voucher tu expired 30hbSep...Vouher ni hadiah dari Kleenex Malaysia untuk contest Share the Softness..entri boleh tengok kat SINI...Voucher ni bernilai RM500 untuk 2 orang..tapi sempat guna satu voucher jer...yang satu voucher lagi tu tak sempat guna pun...sepatutnya 26hbsep tu appoinment hubby plak untuk massage..tak boleh buat sekali dengan lily sebab kalau buat sekali siapa plak nak jaga si kecil tu kan...di sebabkan hari tu hubby ada emergency balik kampung Sarawak..so appoinment tu terpaksa dibatalkan..

Tempat ni tak jauh jugaklah dari rumah ktorang..cuma amik masa sebab mencari di mana lokasi Resort ni..dah lah tempat ni jauh dari simpang..tempat plak tersembunyi..sangat privacy..masuk pun tak boleh main masuk jer..pagar berkunci..kena telepon dulu orang kat dalam bagi tau kita ada buat appoinment baru diorang bukakan pagar...


 ni lah susana kat dalam...rasa nyaman & tenang jer..penuh dengan kehijauan...nak pergi ke bilik untuk massage tu kena lalu jalan ni...


ni lah dia bilik untuk massage...hubby & si kecik ku boleh temankan masuk dalam sampai abis massage...masa untuk massage , Facial & steam Bath adalah 3 jam...sampai keboringan kesian si anak dara menunggu...

Nasib ada kolam renang...kesukaan lah si kecik ni dapat berenang...hilang jugaklah keboringan dia tunggu mamanya bermassage.. :)

 cekci..tak tau tempat ni ada pool untuk mandi..kalau tak memang siap2 bawa baju renang dia..

peace..muka segar selepas bermassage & bermandi manda..
Seronok rasaye bermassage ni..lagi2 bila dapat freekan..haha...tido malam tu pun lena jer.. ^^





Wednesday, October 2, 2013

Puding Aiskrim Oreo & Kek Coklat Kukus

Assalamualaikum...

1st time buat puding Aiskrim Oreo ni..ni semua gara2 tergoda bila tengok adik upload gambar puding dia buat sempena B'day anak dia di  FB tempohari..lily yang jauh ni nampak jer terus telan liur..macam ngidam jer kekdahnya..haha....terus laju jer minta resepi dari adik...resepi ni pun adik amik resepi dari fb...dah salin resepi terus ajak hubby keluar p beli barang nak buat puding ni...Cara buat pun senang jer...kompom lah menjadi..rasa pun sedap..haha..puji masakan sendiri tu... :D .. nak resepi puding Aiskrim Oreo ni boleh klik kat SINI... 

*abaikan kecomoton kek ni..haha... kali kedua buat kek coklat kukus ni...kali ni buat nak bagi kawan2 hubby makan sempena B'day kawan sekerja dia bulan lepas...Kebetulan malam merdeka tu diorang buat BBQ sekali sambut B'day...Lily & Qis pun join sekali...mula2 tu rasa segan jugak..takut kek tak sedap..sekali tengok..licin tau..siap puji sedap..haha..lega rasa... :) ..resepi kek coklat kukus ni lily amik dari buku resepi 1 Hari 1 resepi...






Tuesday, October 1, 2013

Danga Country Garden, Johor Bahru

Assalamualaikum...


Danga Country Garden, Johor Bahru salah satu tempat baru yang korang wajib singgah kalau ke JB...tempat ni baru buka..beberapa minggu lalu sempat lah jalan2 kat sini...masuk jer sini..wow..terpegun...Cantik sangat2..sangat sesuai bersantai2 bersama keluarga...Tempat ni bersebelahan jer dengan Danga Bay...kalau dulu selalu lepak2 kat Danga Bay..sekarang ni ada tempat baru dah yang superb..boleh lepak2..baring2 menghadap laut menghirup udara segar sambil ditiup angin yang sempoi2 bahasa.. :)


ni bergambar kat pintu masuk..kat luar pun dah cantik..apatah lagi kat dalam..

 peace yaw..^^

 ni kat dalam dah..

 nice view..pantai yang bersih &cantik sangat2..tapi tak boleh mandi kat pantai ni sebab memang dah disediakan kolam renang untuk kanak2 & dewasa kat atas..kolam pun cantik..




 sukalah si kecik ni dapat main pasir...


 ibu & anak.. :)

bebas berlari...


 amboi..relaxnye dia.. :)

Mr.daddy pun nak juga.. :D


Banyak lagi tempat2 yang cantik & menarik kat sini..Masuk pun free..nak berenang pun free..kalau hujung minggu memang ramai lah pengunjung...ktorang selalu pergi hari khamis..sebab memang off day hubby khamis & jumaat..so tak lah bersesak2 dengan orang ramai...fun fair pun ada...untuk korang yang bercadang ke JB..sila lah datang ke sini...tempat yang menarik untuk dikunjungi..^^