Saturday, September 28, 2013

Random Photo..

Assalamualaikum...


Lama rasanye tak berentri di hujung minggukan...tetiba jer hari ni rajin sikit nak mengupdate.. :)
Citer tak banyak..just nak abadikan beberapa gambar semasa balik kampung tempohari..
layanzzzzz..^^

 My sweetheart..my everything...posing bajet comel letew..Comeyy tak kak Ton?? haha.. :D

 Mission accomplished..pengsan setelah mengutip duit raya..hehe..tengok beg tu pun tak nak tanggalkan dah dibawa tidur sekali... :D

with her cousin..peace..^^ 

bersama adik sepupu..teman bermain..teman bergaduh jugak ni..haha..Qis lah tu cengeng sangat..sepupu dia ni suka kacau dia..kena kacau sikit nangis...manja sangat..

bersama adik beradik di hari persandingan sepupu belah ayah...ambil kesempatan bergambar sebelum pengantin turun...kurang seorang ni sebab kakak seorang tu sibuk menjaga anak...  :)

 keluarga kecilku..sempat lagi posing kat rumah adik sebelum bertolak ke KK..
nampak sangat double chin tu.. :D

Setelan sekian lama tak ke sini akhirnya dapat juga jejak kan kaki ke sini lagi @Tanjung Aru..



Happy weekend Uols..have a nice weekend...^_^




Thursday, September 26, 2013

Paco Rabanne Perfume Body Spray.

Assalamualaikum...

BlackXS Perfume Body Spray.

Wangi semerbak perfume body spray ni tau...Bau dia lembut & tahan lama..Alhamdulillah.. ni kemenangan kedua dalam peraduan EH..yang 1st dulu menang produk Tebe...untuk yang 2nd time ni plak menang set Paco Rabanne Perfume Body Spray for Her & for Him bernilai RM198...Sebelum raya tu lagi dah dapat hadiah ni tapi tak berkesempatan nak buat entri sebab excited nak balik kampung.. :) ..

Selit gambar budak yang sedang sedih ni..hehe...asyik tanya mana daddy..mana daddy..Cian dia..
Daddy balik kg.Sarawak ada hal keluarga..dua hari dah tak jumpa daddy ni...rindu sangatlah tu..
Sabar sayang sabtu ni daddy balik...^^







Wednesday, September 25, 2013

Hadiah dari Uncle.

Assalamualaikum...

hati banyak happy bila dapat hadiah dari Uncle dia (abang ipar) beberapa minggu yang lalu.. Samsung Galaxy Tab 2... uncle dia siap pesan bila dah ada Tab ni no cartoon from now onwards..hehe..sebab kalau uncle dia balik rumah ktorang ( uncle qis tinggal kat S'pore..beli tab ni pun kat S'pore) tengok Qis asyik melayan kartun jer ..Uncle yang risau..dia belikan ini pun untuk Qis belajar..dalam tu just download berkaitan educational jer ..

sangat leka..makan pun tak nak dah...perut automik kenyang bila dapat hadiah dari uncle.. :)
ktorang nak pinjam pun tak bagi tau...tunggu dia tido baru mamanye dapat pegang tab tu..hehe..

ini pun hadiah dari ipar...tapi dah dapat lama dah...sebenarnya untuk hubby tapi hubby tak suka pakai phone yang besar2 ni..susah nak masuk poket katanye..hubby bagi kat lily..bagaikan orang ngantuk disorongkan bantal..laju jer amik..hehe..rejeki jangan ditolak..ngeeeee... :D


Thanx ipar..moga sentiasa dimurahkan rezeki & cepat2 bertemu jodoh.. ^^



Monday, September 23, 2013

Rumah Terbalik...

Assalamualaikum...


Sambung cerita cuti2 di Sabah... :) 1stime jejakkan kaki ke rumah Terbalik..
Tiket masuk ke sini untuk Dewasa Rm10 & kanak-kanak RM5...



Cantik...Dalam rumah terbalik ni tak boleh amik gambar..just dapat bergambar kat luar jer...semua benda dalam rumah terbalik ni terbalik..katil ,kipas ,dapur ,kerusi,meja , cicak pun ada semua pun terbalik..

Qis with her cousin..

my small Family

Sebelum masuk dalam rumah terbalik tu kena pukul dulu gong tu sebagai syarat..
tukang ketuknye si kenit tu.. :)

Basikal pun terbalik.. :)

Kereta terbalik..


Tandas terbalik...

Semua pun terbalik...ada lagi taman terbalik tapi tak sempat amik gambar sebab ramai orang bergambar kat situ....selepas dari rumah terbalik ni terus check in hotel...rehat2 kejap kat hotel...lepas maghrib keluar jalan2 cari makan kat Tanjung Aru....



Thursday, September 19, 2013

Desa Dairy Farm Kundasang,Sabah...

Assalamualaikum...


Ada yang rindu..? :D ...Alahai..semakin lama semakin terabai blog ni...hubby pun asyik tanya bilalah blog ni nak di update..hehe...citer banyak nak dikongsikan tapi penyakit 'M' sangat menguasai diri..apakan daya.. :D

nak kongsi kan citer sebulan yang lepas masa bercuti di Sabah...Sebelum balik ke Johor sempat singgah jalan2 kat KK..walaupun asal Sabah tapi boleh dikira baru berapa kali jejak kaki ke KK tu... :)

Ktorang saje amik flight dari KK - Johor. Dari Tawau - KK naik kereta...adik sekeluarga hantar ktorang ke KK...Sebelum bertolak ke KK tu..ktorang bermalam kat rumah adik kat Sandakan..Awal pagi isnin(19.8.2013) memulakan perjalan dari Sandakan-KK. Sangat adventure tau perjalanan dari Sandakan-KK...jalan sehala jer...perjalanan mengambil masa 8jam.. sebab ktorang singgah lagi kat Desa Farm Kundasang & Rumah Terbalik...1st time ni jalan2 kat Desa Farm Kundasang & Rumah Terbalik.. tu pun adik yang bawa..kalau tak..tak tau bilanye dapat2 jalan2 ke sana... Thanx adikku..^^


Desa Dairy Farm Kundasang , Sabah.

Salah satu tempat yang menarik untuk di lawati bila datang ke Sabah..Cantik sangat tempat ni tau..bila jejak kaki ke sini umpama berada di New zealand..hehe..macam jer lah pernah p NZ kan.. :P ... Tiket Masuk untuk dewasa RM4..untuk kanak RM3...Terima kasih adikku sebab belanja ktorang..kat sini juga kita boleh menyusukan lembu & bagi makan rumput..tapi hari tu ktorang tak buat sebab hubby dah kepeningan hidu najis lembu..huhu..hingga ke malam pening dia...gambar lembu pun takde amik.. 

 ni dah masuk kawasan Desa Farm...

 Nice view..






 time ni Qis punyalah susah nak di ajak bergambar..asyik main ngan kazen dia..bagi chance kat mama & daddynya pose berdua.. :D

 dengan kazen dia barulah nak bergambar...

Qis tak nak bergambar...gambar hubby jer yang banyak.. :) ..
masa ktorang datang ni..cuaca panas tapi suhu sejuk..macam kat genting..

 haha..tengok Qis kemain susah nak ajak bergambar..tu berlari mengejar kazen dia..

 pemandangan turun dari desa farm...nice..

 Sempat singgah kat Kinabalu Park tapi tak masuk dalam..just kat luar jer amik2 gambar..time ni nak hujan dah..

yang ni tak pasti kat mana adik singgah..singgah p mana2 mesti amik gambar.. ) ...
kat belakang tu gunung kinabalu tapi tak nampak sebab tertutup kabus tebal..

Lepas dari sini meneruskan perjalan ke Rumah terbalik...tunggu next entri ye..macam panjang sangat dah entri ni..penuh dengan gambar..hehe.. :)




Wednesday, September 4, 2013

WW::My SuperGirl..

Assalamualaikum...

My SuperGirl..
Si anak dara yang minat giler dengan Superman ni..Upin Ipin dah jatuh tempat ke-2...
sampai baju pun nak baju Superman jugak...layankan jer lah.. :)
Peace yaw..^^

S.M.I.L.E....it's cost you Nothing..

Happy bila dapat jumpa pantai.. :)

S.M.I.L.E....It's The Best Thing ur Lips Can Do..^^

Beginilah Supergirl bila dah jumpa kazen dia..panjat sana..panjat sini...happy sungguh dia.. :)


*seminggu sekali baru dapat update...masih mengambil mood untuk mencoret disini..:)