Wednesday, July 31, 2013

Balik Kampung & Kad Raya dari Teman Blogger..

Assalamualaikum....

jom balik Raya..^^

Cepatnye masa berlalu..sedar tak sedar hari ni dah masuk hari yang ke 22 kita berada di bulan ramadhan...Moga kita terus diberi rahmat dan kesihatan yang baik olehNya untuk kita mengerjakan ibadah puasa dengan sebaiknya..amin..!. Mengenai persiapan raya..Alhamdulillah semuanye dah settle...

Petang ni lily & Qis balik kampung Sabah bah...yeayyy... :) ... balik berdua jer dulu dengan Qis...hubby plak rabu depan baru dapat balik sebab tak dapat cuti awal...harap2 Qis tak lah cerewet dalam flight nanti bila daddy dia takde...


 Kad raya yang pertama diterima dari Cik Aisya...pandai Aisya buat sendiri kad raya ni..Cantik & sangat  kreatif ...TQ so much cik Aisya...


Kad raya kedua yang diterima dari cik Shida....kali kedua terima kad raya dari Shida ..yg 1st raya tahun lepas..TQ so much Cik Shida...^^





Thursday, July 18, 2013

Carrie Junior Kids Shampoo Detangling & Frizz Control.

Assalamualaikum....


Carrie Junior Kids Shampoo & body Lotion hadiah dari sasha Bashir..Alhamdulillah ni kemenangan kedua dari Sasha Bashir Giveaway...yang pertama dulu menang Voucher Tesco bernilai RM50...


Carrie Junior Kids Shampoo Detangling and Frizz Control produk keluaran terbaru dari Carrie Junior. Syampu khusus untuk kanak-kanak perempuan yang mengalami masalah rambut kerinting dan kusut apabila mengikat rambut. Memang sesuai sangatlah dengan Qis ni...Selalu jer kalau sikat rambut dia selalu tersekat kat sikat tu...dengan penggunaan syampu ni tiada lagi masalah & rambut lebih mudah diurus... :)

Haruman dari buah-buahan segar yang berbau wangi dan kewangiannya berkekalan sepanjang hari. suka dengan kewangian syampu ni..wangi sangat2 tau..rasa nak gigit2 jer...Kalau maknye dah teruja dengan wangian syampu ni lebih2 lagi lah si anak kan...huhu... :)

comeiiii tak kak tonnnnn..?? :D





Tuesday, July 16, 2013

Keseronokan di Legoland..

Assalamualaikum...

Cerita sebulan yang lepas & entri yang mengandungi banyak gambar... :) ..

Sebenarnya plan asal ktorang adalah nak pergi Hello kitty Town...sebab adik & kazen  dah addicted dengan Hello Kitty...tapi ntah boleh plak tiba2 tukar fikiran nak pergi legoland bila buka website legoland..lagipun Masa hubby shopping baju ntah kat mana..dah lupa dah...dapat voucher discount 30% masuk legoland untuk 12 orang...selepas diskaun dapatlah harga tiket untuk dewasa RM98 seorang & kanak2 RM77 seorang...lagi puas kot dapat main semua permainan..

Perjalanan dari rumah ke Legoland ni hanya amik masa 10 minit sahaja...pukul 10pagi ktorang keluar rumah..sampai sana dah ramai orang beratur membeli tiket walaupun time tu  hari bekerja...tapi masa ktorang pergi ni  time cuti sekolah tu yang ramai bawa keluarga masing2 bercuti....
 

 Bergambar dengan tiket Legoland..huhu..kenangan ni.. :)

 rombongan ktorang ke Legoland.. :) .. masa ni pukul 10 pagi tapi dah panas terik..tengok Qis..sampai tertutup mata dia dek silau.. :)

Adik & kazen semua permainan diorang main..memang puashati katanye....Qis banyak jugak permainan yang dia tak lepas sebab tak sampai tahap ketinggian..sian dia....

KAMI..sampai juga akhirnye ke Legoland..hehe.. :D


 Anak dara ni kehulu ke hilir bawa peta ...tengok tu macam reti jer tengok peta tu.. :)


posing dengan patung pakcik tido ni..siap ada bunyi berdengur lagi tu...hehe..Qis takut dengar patung ni berdengkur.... :)

Qis bagi chance mama & daddy posing berdua.. :) .. L for Legoland...
Berlatar belakangkan replika S'pore Flyer..Cantik sangat2...^^

My small Family..Qis disuruh buat L dia buat peace plak..hehe...

pergi mana-mana Barney tak ketinggalan..jauh dah perjalanan si Barney tu.. :D

Antara replika2 yang terdapat di Legoland...Banyak sebenarnye tapi ini jer yang sempat hubby capture...Semuanye Cantik-cantik..
Taj Mahal..

S'pore flyer

Menara berkembar petronas


Masjid putra ,putrajaya...




 Comel betul patung ni....sangat kreatif..

 Mama..


dia seorang jer naik menda alah ni.. :)

4D time....

kusyuknye padahal citer tak start pun lagi.. :) ..

Lepas tengok citer 4D ni perut pun lapar...decide makan kat kfc luar Legoland ni...masa nak keluar tu tiket kena cop dulu...kalau tak kang tak dapat masuk semula ke Legoland ni plak...

Perut kenyang hati riang...hehe..Alhamdulillah....sambung main menda alah ni...tak tahu apa nama.. :) laju gak menda alah ni gerak...mula2 slow..makin lama makin laju...takut jer Qis nangis..sekali tengok kemain happy lagi dia siap ajak sekali lagi naik menda alah ni...

 with mama..tunggu turn nak naik menara  ni..

alahai kemain masam muka anak dara tu..dia taknak naik menara ni...hehe..macam2 peel dia..
sabo jer lah layan dia..

Tengah mengeringkan pakaian selepas main ride air tu ... ingatkan menda alah ni free rupa2nye kena bayar RM10...

Comel jer patung2 ni...yang tengah2 tu lagi comel..hehe.. ;p



amik sikit popcorn tu.. :)



 with mama...muka pun dah merah sebab panas...time ni tengah tunggu Qis mandi kat depan ktorang ni...diorang adik & kazen tengah main menda alah kat belakang tu...diorang kata permainan yang paling seram giler tapi best..hehe...

 kemain sonok dia dapat mandi ni...sebelum tu mengadu asyik kata panas..panas...
kebetulan plak lalu sini tengok ramai budak2 mandi..Qis apa lagi lah..laju jer p buka baju...

 Nak balik dah...sebelum tu posing2 dulu dengan patung2 lego comel ni...



Sepanjang di Legoland cuaca adalah panas dari pagi hingga ke petang...lepas balik dari legoland ni masing2 muka terbakar...huhu..apapun yang penting enjoy....:D





Monday, July 15, 2013

Menang Produk Tebe Bernilai RM323...

Assalamualaikum...


 Bulan 5 tempohari ada join peraduan EH online..1st time join peraduan ni....peraduan dia senang jer..kena jawab soalan yang diberi...seramai 16 pemenang terpilih untuk memenangi produk Tebe ni...
Alhamdulillah Lily antara salah seorang pemenang...


Minggu lepas dah terima hadiah ni. ni lah antara hadiah2nye. Cleansing face Polish ,
 Gentle eye cream & face hydrating wash. Comel2 jer botolnye. Harga boleh tahan juga...
Tak guna lagi barang2 ni semua. Pencuci muka hadiah dari Lancome pun masih tak guna lagi...

 
Tebe gentle eye cream - RM130 ...
-Frequent use helps give your skin a smooth appearance and a refreshing, gentle and invigorating lift.

Tebe Cleansing face polish 50ml, - RM 101..
-Helps to remove dead skin cells, excess oil and blackheads, leaving your skin feeling smooth and looking radiant...

Tebe Face Hydrating Wash 60ml, -RM 92..
-Daily facial cleanser that is gentle for all skin types. It is made of special plant oils and extracts for deep cleansing. 




 

Sunday, July 14, 2013

Segmen : "Kad Raya oh Kad Raya"

Assalamualaikum....

 

jom ramai2 join Segmen Kad raya oleh Cik Aisya...boleh klik Banner di atas untuk mengetahui syarat2nye...

Tarikh tutup : 16 Julai 2013 (12.00 Tengahari)



 

Saturday, July 13, 2013

Sentiasa Bersama..

Assalamualaikum...

Selamat menjalani ibadah puasa di hari yang ke 4...
Moga kita terus diberi rahmat dan kesihatan yang baik olehNya untuk kita mengerjakan
 ibadah puasa dengan sebaiknya..amin..!

 My sunshine..my heart..my soul...my bff..^^

Sentiasa bersama..di mana ada mama disitu ada dia..
di mana ada dia si situ ada mama... :)


Selamat berhujung minggu uols..Have a blessed weekend...!






Thursday, July 11, 2013

Payment from Churp-churp & Nuffnang

Assalamualaikum...


Jumaat lepas terima cek dari nuffnang & churp-churp....hujung bulan 5 tu saja cashout tarikh yang sama...tak sangka plak sampai pun hari yang sama...Alhamdulillah berblog sambil dapat side income...Thanx buat kawan2 yang selalu singgah sini...Really appreaciate it..^^


Cek yang ke-7 dari Nuffnang...boleh lah shopping untuk raya..hehe.. :D ...

Lately ni blog jarang terupdate & BW...mood on off jer nak buka blog..lagi2 sekarang ni internet ada masalah..hmmm..ntahlah sebenarnye apa yang masalah ni samada komputer ataupun P1...kadang2 dapat access blogspot..kadang2 tak dapat...dah seminggu dah jadi macam tu..ntahlah apa masalah dia..hari ni baru nak pergi service centre P1...maaf ye kalau Lily lambat balas kunjungan korang...


1st cek from churp-churp...itu lah jumlah yang terkumpul selama setahun setengah bersama Churp churp..walaupun lambat sikit jumlah ni nak terkumpul tapi Alhamdulillah...ada juga hasilnya..kata orang sikit-sikit lama-lama jadi bukit..hehe... :)