Wednesday, May 22, 2013

Bercuti ::Johor ---> KL ---> Sibu, Sarawak

Assalamualaikum...


Tengahari ni akan bertolak ke KL...Then esok pagi plak hubby akan bertolak ke Sibu...yup...kali ni hubby seorang jer yang dapat balik ke Sibu..lily & Qis tak dapat ikut serta sebab kebetulan hari ni mak & adik bongsu lily bercuti ke KL...So, berbagi2 lah ktorang...boleh gitu..hiks.. :) ...hubby kat Sarawak..ktorang bercuti kat KL...Hubby bercuti kat Sarawak tak lama dalam 5 hari jer..sebab  abang ipar kahwin hari sabtu ni...bertemu jodoh dengan orang Sabah juga bah.. :) ...

Harap2 Qis tak nangis bila hantar daddy dia p airport sebab Qis ni kalau nampak kapal terbang sangat teruja..teruslah nak ajak naik..macam lah naik kapal terbang tu macam naik bas..hehe...ok lah..sebelum tu layanlah video kat bawah ni...baru buat akaun keek...hiks..nak juga.. :) ..nak dengar suara comel..merdu.. nyaring,..garang Qis & mama dia tengoklah video ni..hehe..k..Bye...^^













Tuesday, May 21, 2013

Random Photo..

Assalamualaikum...

Barulah dapat update...Alhamdulillah komputer dah 'sembuh'..Thanx ya buat korang yang sudi singgah sini selama lily menyepi..sayang korang ketat2.. :) ...Bila dah lama tak  update ni macam taktau dah nak citer apa..hehe..layan jer lah beberapa keping gambar kat bawah ni.. :)


 Aktiviti ketika menyepi... :) ...1st time buat kek coklat kukus ni...resepi ambil dari buku 1hari 1resepi...walaupun comot yang penting rasa dia..hehe..nyum2.. :)

untuk si anak dara...kemain suka dia makan kek mak dia buat ni..sedap katanye..sejuk hati bila dengar si anak kata sedap...ngeee.. :)

Terima FM island krabi Thailand dari Ninaz..Thank you so much Nina...cantik sangat FM ni..suka2..^^

Ada yg rindu kat Qis..?? :) ...pssttt...perasan tak..ada sesuatu yang baru kat Qis...apa dia..?? :D
  ada dua rakan blogger yang perasan dalam entry sebelum ni... :)




#Buat entri ni sambil packing baju...Tak sabar nak jumpa mak rabu ni...yuhuuuu... ;)








Sunday, May 12, 2013

'Tak Sihat'

Assalamualaikum...

Selamat berhujung minggu...

Maaf ya beberapa hari ni tak dapat BW ke blog korang di sebabkan komputer sekarang tengah 'sakit'...huwaaa...tensionnye bila tak dapat online ni...kalau sebelum ni bila komputer tu ada masalah hubby jer yang baiki...tapi nampaknye sekarang komputer tu ada masalah besar...kena hantar juga p kedai untuk repair...maklumlah komputer tu pun dah berusia...ke nak minta tukar baru sempena hari ibu...ngeeee... :-) ..Sekarang online pun guna h.set jer...

Inshaa Allah...bila komputer dah 'sihat' akan balas jejak korang semua..thanx sangat2 sudi singgah sini...

Nak amik kesempatan nak ucapkan selamat hari ibu buat kawan2 yang bergelar ibu..mama...mak..ummi...mummy...moga kita dapat menjadi ibu yang terbaik buat anak2 kita...inshaa Allah..AMIN!..


Thursday, May 9, 2013

Sekejap Jer Pun jadilah..^^

Assalamualaikum....


Semangat sungguh hubby..☺..ktorang bertolak dari JB dalam pukul 4am..selamat sampai tempat mengundi tepat pukul 8.05am...kat sekolah SMK manjalara...dulu hubby tinggal kat kawasan sana..tak nyempat² nak tukar tempat mengundi...BZ katanye..yelah tu...☺.. Samalah kes dengan bini dia ni..huhu.... sampai² jer tengok dah ramai orang beratur...dekat sejam jugalah baru selesai jalankan tanggungjawab...Sampai sekarang lily tak tahu hubby pangkah apa..biarlah rahsia katanye..

Lepas mengundi plannye nak balik terus ke sini..tapi macam awal plak kan..dah alang² tu sempat lah bawa si anak dara jalan² kat KLCC tu kejap...

 yeayyy..sampai sini dah..berbunga² riang hati si anak dara...☺

 Posing² kat sini jer...lain kali baru masuk ye sayang...huhu...☺
kejar masa sebab balik hari jer..

 nampak jer kolam ni terus berlari tak sabar² nak mandi...sekejap jer dah dapat kawan..budak korea tu comel & putih gebu jer kulit dia..rancak jer tengok diorg berbual..ntah apa² jer yg dibual diorang tu kan...hehe...

 sebelum balik makan dulu kat kfc...

 Posing² dulu sebelum balik...

 kesayangan...Daddy pun nak interprem..☺

Jom balik...Lain kali kita datang lagi..☺
dah letih tak nak jalan...minta dukung dengan daddy...sabar je lah...




Balik dari sini dalam pukul 12.30pm...ingatkan nak terus balik JB..tapi hubby ajak singgah melaka kejap...kita on jer....☺








Wednesday, May 8, 2013

WW::Sambil Menyelam Minum Air..^^

Assalamualaikum...

 Mandi manda @ kolam suria KLCC..sukanye dia..

Jalan² @ Melaka...


Dah alang² ke KL sempena mengundi tempohari..sempat lah bawa dia jalan² kesini..






Tuesday, May 7, 2013

Menjamu Selera @Old Town..

Assalamualaikum...

Melayan tekak yang teringin nak makan kat Old town...huhu...salahkan tekak..☺
Posing² dulu sebelum makanan sampai... ☺

 Kaya Butter Toast untuk si anak dara...fav dia..p old Town mesti minta ni...

 nyum²..suka sangat dia makan ni...3 untuk dia..1 untuk daddy..huhu..☺

 
 *gambar ulang tayang*☺..nikmat sungguh menikmatinye di kala cuaca panas..nyum²☺

 Singapore Dry Hor Fun untuk Hubby...sedap juga...

 
 ni pun sedap.. Laksa mee hoon prawn..1set dengan air enrich chocolate...

blurrppp..Alhamdulillah..Syukur dengan nikmat rezeki dariNya..~









Sunday, May 5, 2013

Off to KL..

Assalamualaikum...



Jom kita mengundi..jom kita mengundi...^^
Jap lagi nak gerak ke KL temankan hubby jalankan tanggungjawab kepada negara...☺
lepas mengundi terus balik sini...tak sempat nak jalan² kat Kl.. 
sebab esok hubby kerja..dapat cuti untuk hari ni jer...
 Moga perjalanan berjalan lancar...


Selamat Mengundi Uols..Undilah dengan Bijak..Pilihan ditangan anda..!







Thursday, May 2, 2013

Hujung Minggu | Iron Man 3

Assalamualaikum...


Aktiviti minggu lepas...hubby ajak tengok citer Iron Man 3..Citer fav dia ni...tak pernah miss citer ni...ktorang tengok citer ni hari jumaat lepas...sebab tiket murah buy 1 free 1 dengan harga RM16...Best sangat citer ni...jalan cerita & grafik yang sangat menarik..awesome!

 Posing dulu sebelum keluar..☺..nak tengok TV besar katanye..

enjoy jer dia tengok citer ni..part kelakar dia pun gelak..macam paham kan..☺
 'kawan karib' tak nak tinggal.. :)

peace..☺

 
 Balik tu singgah makan kat kawasan perumahan ktorang..
si anak dara plak request nak makan kfc...kfc idamannya selalu.. ☺








Wednesday, May 1, 2013

WW :: Cool ^^

Assalamualaikum....

Selamat Hari Pekerja & selamat bercuti uols....enjoy ur holiday...^^

nyum²..menyamankan tekak  @Old town white coffee..^^