Thursday, January 31, 2013

Jalan² @Zoo Johor..

Assalamualaikum...

Lepas menikmati Sup tulang aktiviti diteruskan melawat Zoo Johor...Masa umur Qis setahun lebih dulu pernah dah bawa dia ke sini...time tu dia takut tengok haiwan² di Zoo tu...nangis² ajak balik...baru² ni pergi Zoo ni keadaan masih sama..masih takut jugak macam yang mula² dulu..adiehhh..ingatkan dah berani... kejap jer ktorang kat zoo tu...Tiket Masuk untuk dewasa RM2.00 & kanak RM1...

Kat entrance...Time ni tak sabar² dah dia nak masuk dalam Zoo tu...

 sekali masuk..tengoklah muka tu...muka cuak..sambil mata memerhatikan burung..
burung dalam sangkar tu pun dia takut...alahai


layan dia main kat playground tengah² panas ni...







hehe...kelakar jer tengok Qis ni...takutttttttt...
daun tu bergoyang di tiup angin pun dia takut...Qis..Qis..☺






Wednesday, January 30, 2013

Cendol Pulut

Assalamualaikum...


Akhirnye dapat juga merasa cendol pulut...dari tahun lepas lagi ni mengidam Cendol pulut..hehe... pergghhh..memang sedap..nak² lagi time tu cuaca panaskan..terasa nyaman jer tekak 
ni bila cendol pulut ni masuk mulut..☺..Satu Mangkuk ni hanya RM1.50 ..

kebetulan time tu ktorang jalan² cari makan..ternampak plak lori ni tulis kat situ Cendol paling istimewa di johor Bahru MD.Zain Cendol...tanpa berlengah² terus ajak hubby singgah untuk pekena cendol pulut ni...


Diorang ada berberapa Cawangan..yang ktorang pergi ni berhampiran maybank Taman Sri Bahagia..Cawangan lain kat Masjid Bandar Baru Uda & Pasar awam Larkin..






Tuesday, January 29, 2013

Sup Tulang @Restoran ZZ sup Tulang

Assalamualaikum...

Menikmati Sup Tulang kat Restoran ZZ sup Tulang..sebenarnye hubby yang teringin sangat nak makan sup tulang ni...kawan hubby suggest sup tulang kat restoran ni...katanye sup tulang restoran ni sedap...

ktorang pergi ni kat Restoran ZZ sup tulang yang terletak di jalan Petri...Tempat ni memang santai... dapat menikmati hidangan di bawah pokok² yang rendang...Ada satu lagi cawangan di Setia Tropika...

 Posing dulu sebelum makanan sampai..☺...ktorang pergi tangahari..memang ramailah pelanggan dia..
walaupun ramai tapi service diorang cepat jer...

 Mama & Qis makan nasi lemak jer..perut masih kenyang..sebelum keluar rumah tu dah 
breakfast nasi goreng...Sedap juga Nasi lemak ni..

Sup tulang lembu untuk Hubby...masa order tu Hubby tak bagitau nak makan sup tulang apa...pekerja yang amik order tu pun tak tanya juga nak sup tulang apa...bila order sampai..dapat sup tulang kambing plak...ktorang tak makan kambing...terpaksalah order sekali lagi...Nasiblah sup tulang kambing tu boleh cancel... kalau tak memang menbazir macam tu jerlah....


tersenyum² menikmati sup tulang..sedap ye bang..☺...
Hubby kata sup tulang ni rasa dia ok lah...Tapi belum betul² menepati selera dia...

Lain kali nak cuba sup tulang Gear Box & mee rebus tulang...Ramai yang review
mee rebus tulang restoran ni sedap...









Monday, January 28, 2013

Random Photo From Instagram

Assalamualaikum...

Happy monday uols....
Pasti ramai yang bercuti kan hari ni sempena hari Thaipusam semalam...

Random photo from instagram.....kebanyakan gambar² yang di ambil
 di Instagram adalah gambar si anak dara....☺

 my 1st instagram photo..☺

 fav pose..cekak pinggang..☺

hehe..macam² Qis ni....fav chocolate ferreror rocher..

Senyum..tak perlu kata apa²..^^

Sleeping beauty...sweet Dream sweetheart...☺

@Zoo Johor...

follow me @instagram : wanurqistina







Saturday, January 26, 2013

I Wish You.....

Assalamualaikum...



cer teka siapa di sebalik bear tu..??..


i wish u to have a..
marvellous monday..
tasty tuesday..
wonderful wednesday..
thankful thursday..
friendly friday...
successful saturday..
Sweetest sunday..


Have a great weekend ahead...♫♫♫♫..^__^

..............



Thursday, January 24, 2013

Salam Maulidur Rasul 1434 Hijrah..

Assalamualaikum....

Image taken from FB

Rasulullah Kami Umatmu..
Walau tak pernah melihat wajahmu
Kami cuba mengingatimu
Dan kami cuba mengamal sunnahmu..

Salam Maulidur Rasul 1434 Hijrah..






Wednesday, January 23, 2013

WW :: Princess Zorro..^^

Assalamualaikum...


Guess..who am 1?? ☺ ...

bila bagi tengok gambar ni kat dia..kemain puji diri sendiri..
siap cakap cantiknye...hehe..☺

aummmm..nak buat muka garang tapi tak menjadi.. ☺

peace..☺







Tuesday, January 22, 2013

Ngarku

Assalamualaikum...

Ngarku.....*picture from google..

Akhirnye dapat jugak merasa ngarku ni...sebelum ni memang tercari² kat mana ada jual tapi tak jumpa... baru² ni p jusco bukit indah...berlambak jual kat situ...biasanye buah ni dijual musim perayaan cina...

Ngarku yang dah dibersihkan kulitnye..lepas tu potong nipis² buat kerepek..

Ngarku yang dah siap untuk dimakan...nampak macam potato chips...rasa dia sangat sedap...
lebih sedap dari kerepek ubi...makan sekali nak lagi...makan..makan..sedar tak sedar abis semangkuk..☺


Tapi kan yang tak bestnye..bila ngarku ni dah nak masak..dia meletop²...memang macam tu ke...? bila meletop² tu suruh hubby yang take over menggoreng...nasib dia nak..☺





Monday, January 21, 2013

Menang Nutri Remedy Nourishing Hand cream From Elianto

Assalamualaikum...

Bulan December tu ada join GA thru facebook yang dianjurkan oleh Elianto ...bila diorang umumkan pemenang tu...tak sangka nama lily ada terselit jugak antara 20 orang peserta yang menang...sooo Happy..☺...GA ni diorang anjurkan selama 20hari..setiap hari lain hadiah...hadiah yang lily dapat ni merupakan hadiah hari yang ke empat...

Sangat rapi diorang buat pembungkusan tu...

 Ni lah hadiahnye...Nutri remedy Nourishing Hand cream bernilai RM49...
merupakan produk terbaru dari Elianto...

Comel jer botol hand creame ni kan..Ada 3 jenis wangian ..Melon ,Jasmine & Cherry..
ketiga²nye sangat wangi...paling suka yang cherry..bau dia sangat lembut...
bila pakai hand cream ni tangan terasa lembut & halus jer...suka..☺










Saturday, January 19, 2013

KFC idaman ku selalu...

Assalamualaikum...


KFC idaman Qis selalu..muka orang happy bila dapat makan kfc..hehe...☺
kalau keluar mesti ajak masuk sini...sebelum keluar rumah lagi dah request nak makan kfc...

selalu order Snack plate untuk dia...memang dia makan sampai abis...
(dah besar tapi masih nak duduk kat baby chair.. ☺)

kemain lagi tu...menikmati sungguh kelazatan kfc... ☺ ...nyum²..^_^



H.A.P.P.Y  W.E.E.K.E.N.D 
Have a great weekend ahead ^^






Thursday, January 17, 2013

Random Pictures #03 : Food

Assalamualaikum....

 Nasi campur dengan lauk yang superb sedap(hubby kata)...hubby memang suka lauk² yang
simple macam ni...berselera jer tengok dia makan...

 Nasi Ayam Penyet...tengok gambar dah tau kan..☺ ...ayam dia tu ntah berapa kali goreng dah..
berapa cubit jer isi dia boleh makan yang lain tu keras....hmmmm..dah lah order lambat sampai...
hubby dah abis makan ayam penyet ni baru sampai...

 Spaghetti @pizza hut...suka makan spaghetti kat Pizza hut ni..sedap...

Apam polkadot prepared by me...Gambar dah lama..masa balik raya puasa tempohari adik buat rumah terbuka..dia minta lily buatkan apam polkadot untuk dia....nak buat apam polkadot versi ladybird tapi masa sangat  suntuk...buat jer lah yang simple ni...tak sangka sangat mendapat sambutan..hehe,... ☺









Wednesday, January 16, 2013

WW :: Garangnye...

Asalamualaikum...


#Garangnye....takut mama.. :p

bila mama buat² takut dia gelakkan mama....kemain gelak tu..hehe..☺


Anak...Dia penghibur...dialah penawar...dialah kawan...& dialah segalanye...!










Tuesday, January 15, 2013

Birthday Gift ~ Junior Model Construction

Assalamualaikum...


B'day gift from daddy...Lego from Morphun...lego ni best sebab dia ada pelbagai bentuk..
boleh buat orang , kereta & macam² lagi....

yang bestnye tu siap ada buku sekali..ada pelbagai jenis model lego dalam tu & cara² nak buat...
semuanye ada dalam 60m/s ...bukan Qis jer yang teruja..mama & daddy dia pun sama...☺...
siap berebut² lagi buat siapa yang dapat siapkan dulu lego tu..hehe..Qis tengok jer... :D ...

Jom tengok beberapa hasil model lego hasil creativity Qis,mama & daddy. ^_^

Lego orang...hasil kerja tangan Qis...dia buat sendiri tengok contoh kat buku 
sambil mama perhatikan... Comel kan.. ☺

Dancing Lady & Dancing man ..Qis yang buat...ni pun cutekan... ☺

 Car..Hasil kerja tangan daddy...Cantik tak..?.. ☺

 Hobby Horse daddy yang buat...

Car...mama buat lebih advance dari daddy...hehe...☺

Hang Glider...Mama yang buat..comel jer...☺



Comel²kan...kalau takde kerja kat rumah ni lah kerja lily & Qis....Qis sangat happy bila dapat siapkan model lego tu sama seperti dalam buku tu...

Sememangnye permainan lego ni bagus untuk kanak²...permainan yang dapat meningkatkan kreativi & inovasi kanak²...& amat bermanfaat dalam menajamkan minda kanak² kerana terdapat pelbagai bentuk & warna....sekarang ni Qis dah dapat mengenal mana satu warna black,red,green blue & yellow...


walaupun ada yang baru ni yang lama tidak dilupakan...☺...Thanx for the gift daddy...^^