Thursday, December 26, 2013

Jalan-Jalan @Melaka

Assalamualaikum...


Yeahh..akhirnya update jugak blog qis yang semakin terabai nih..hiks.. :D .. susahnye nak amik mood nak aktif balik berblog ni bila dah bercuti panjang...padahal banyak jer masa kat rumah... :)

Citer cuti2 diteruskan ke Melaka...Hari rabu (4.12.2013) ktorang meneruskan percutian ke KL..sebelum tu sempat lah singgah kat Melaka sekejap...jalan2 kat Bandar Hilir..naik beca & makan2...^^

Oklah..lets pic talk.gambar tak banyak..tapi boleh lah untuk update blog ni..haha.. :D

 Qis with her kazen..Baju pun nak sama.. :)
Sepanjang percutian ktorang sewa Hyundai Starex ni..kalau guna kereta ktorang memang tak muatlah sebab rakyat ramai..hehe...sewa ni tempat duduk memang ngam2 ktorang yang ramai ni...kakak & adik lah yang bayar sewanya...hubby tolong pandu jer..hehe...sewa untuk 7hari...merasa jugaklah naik kereta starex nih..haha.. :D ..

 sepupu..masing2 dengan gaya sendiri..

 suka tengok gambar ni..sweet jer... ;)

ni pun sweet..hohoho..tak nak kalahkan..haha... ;P

 lagi.. :P

peace..^^

 naik Beca RM25 dari A Famosa hingga ke Bangunan Merah pastu patah balik p A Famosa..
time ni qis tengah meragam nak naik beca tu sendiri jer tak nak ktorang join..
ngada2 kan..demand sangat..huhu..

Kat Bandar hilir ni sempat jugaklah memborong FM untuk mak..rambang mata tengok FM kat sana.
Lepas jalan2 kat bandar hilir ni singgah makan tak tau nama tempat..lepas makan meneruskan perjalanan ke KL..sampai KL dah petang..cari hotel kat area KL sentral...petang tu sempat jalan2 kat Bukit Bintang naik Monorail jer..suami2 dah tak larat nak jalan..tinggal kat hotel jer..kami yang isteri2 ni tak reti penat..haha...bukan selalukan.. :P

jalan-jalan hingga ke malam...hehe..dapatlah Qis bergambar dengan kakak 'emas' ni..
Bayar RM2 kalau nak bergambar..amboi jelingan qis tu kan..hehe :D

lepas bergambar ni...terus balik hotel..sampai hotel barulah terasa letihnya..haha...tido awal jugak malam tu sebab esoknye nak berjalan2 lagi..hiks... :)









14 comments :

aTieYusof Family said...

Bestlah jln2 Wan..sesekalikan jln ramai2 mmg best..Qis suka lah kan jln dgn cousin2 nya..sweet jak gambar dorang tu...:)

Ena's Stories said...

Wahhh singgah kat tempt kite ye...mesti enjoy kan..

:: Mrs.Eady :: said...

lama tak pegi melaka

Cik Lieza said...

berapa sewa starex tu sehari kak..?
bestlah qis dapat cuti2 dengan sepupu2 dia..

NinaAz said...

nina kalo pegi jalan, benda paling suka beli. FM! hehehe

Ena said...

hehe.

sakan cuti2 mesia yeh.. hihi
Psstt.. ena pun baru blk dari jln2 kat Melaka.. hrmm.. tiap2 tahun pegi pun x pernah jemu kan.. tp rasanya tahun ni mood nak bergambar tu memg ke laut habis lah.. amik gambr pun ntah apa2.. haha

~MommyAqilMedina~ said...

bestnyaa jalan-jalan..tapi sewa Starex tu emmang berbaloi dapat jalan jauh kan..boleh sekali hangkut je..hehe..lepas ni update lagi ye..

aisya said...

esoknye jalan2 g mana plak kak? hehe

p/s : Qis tak takut ye bergambar dengan org tu? :)

Sue Bee said...

cuti2 malaysia la ni..

NzA said...

wah jalan2 sakan ye Qis.....seronok cuti ramai2....

mama lieyna said...

Bercuti2 sungguh lily ye... best la ramai2 kan, boleh buat byk aktiviti sesama.. penat pun tak terasa bila ramai2, terasa bila balik ke hotel jer.. :-)

LuN@_aiDi said...

kiter tak pernah naik beca dekat melaka.. berbaloi tak? hik2..
baideway qist sangat bergaya^_^

Aju Mohit said...

heheh qis smpi hati nak naik sorang je beca tu ye, seronok makan
angin, yang pasti
malamnya tidur lena keletihan ;)

Ema Johari said...

dah lama tak pergi ke Melaka ni.