Monday, December 16, 2013

Cuti-Cuti : Legoland Malaysia...

Assalamualaikum...

Baru ada mood nak mengup entri family vacation... alahai mood silalah rajin.. banyak nak dicoretkan tapi asal buka blog jer terus blank nak taip apa..sudanya blog terabai...huhu..

Percutian kali ni banyak jugak plan yang tak menjadi disebabkan cuaca yang tak mengizinkan...Tapi Alhamdulillah..percutian yang amat menyeronokkan..lagi2 dapat bercuti dengan family...

Citer USS skip dulu ya..hehe..nak up citer Legoland dulu...ni kali yang kedua masuk Legoland...kali ni masuk themepark & waterpark...Plan nak p Legoland sepatutnya hari isnin ( 2.12.2013) tapi disebabkan hari isnin tu hujan sepanjang hari terpaksa ditunda keesokkan harinya ( 3.12.2013). sepatutnya hari selasa tu plan nak turun KL dah..Tapi tu lah..kita hanya merancang DIA yang menentukan...

Lets pic talk..banyak gambar qis & kazen dia jer...layanzzzz.. ^^


 Voucher free for kids..tapi dengan syarat kena bayar penuh untuk dewasa RM175 (Themepark & Waterpark)...so kanak2 semua masuk free...hanya bayar untuk dewasa jer...dapat voucher ni dari kotak minuman Dutch Lady...

 my sweetie pie..berposing depan pintu masuk themepark..

 qis with her kezen...




My small Family...Orang suruh buat L qis buat peace..hehe.. L For Legoland..^^



 rombongan che kiah ke Legoland..hehe..family kakak takde dalam gambar sebab sibuk 
melayan anak main..

muka happy..bersiap sedia nak berenang kat waterpark...tapi tak sampai pun setengah jam berenang.. waterpark terpaksa ditutup disebabkan hujan yang lebat...pagi tu cuaca elok jer..tak panas & tak hujan..tapi petang tu plak hujan lebat..sebelah pagi ktorang masuk themepark dulu...lepas main2 kat themepark baru nak bawa anak2 masuk waterpark..tapi tak sangka plak petang tu hujan lebat..pasrah..^^

 kazen qis...muka pasrah..terpaksa posing kat luar jer...asalkan ada kenangan masuk waterpark Legoland katanye...Jauh tu datang dari Sabah nak mandi manda kat Legoland....huhu... :D ...time ni pun masih hujan..tunggu punya tunggu sampai pukul 5pm hujan tak berenti & waterpark masih ditutup...

 haha..qis buat muka sedih..tak puas berenang katanya...
takpe sayang..ada rezeki lain kali kita datang lagi.. :)

 kat waterpark ktorang sewa cabana ni..RM150 untuk satu cabana(RM150 untuk setengah hari..kalau sewa untuk sehari plak RM300)..free 2 towel Legoland & minuman coca-cola & mineral water..Cabana ni merupakan sejenis khemah berbumbung yang dalamnya  ada 2 biji kerusi, safe box, kabinet,peti ais & disediakan jugak wifi..tapi hampeh..tak dapat connect pun...  photo taken from google..



Banyak lagi gambar2 kat Legoland ni tapi tak larat nak resize..biarlah yang lain tu buat tatapan sendiri..hehe...ok..next entri plak jalan2 kat Melaka... ^^





21 comments :

aTieYusof Family said...

Oh bagus juga dpt vaucher tu Wan.. just beli tiket penuh utk dewasa lah kan..ada plan mo singgah Legoland, tp next year lah..hehe..
seronok tgk Qis mandi manda dgn cousin2 nya tu...:)

Cik Lieza said...

bestlah qis..dah 2 kali masuk legoland..Sayangnye tak dapat mandi sepuasnye..dah lah tiket mahal.. :)

::NureeN:: said...

betul ker lily juz rm175 utk dewasa....
murah la g2.. ingat mahal sgt

aisya said...

makin ayu anak dara kak lily ni. hehe.. Qis dan cousin dia tu sama umur ke kak? :)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

lama tak dengar citer qis ni...rindi auntie tau...
seronoknyer pi legoland uwais ngan sara belum pegi ke sini lagi...

Mama LEaN said...

sonotnye qis p legoland..
alolo qis muka sedih eh tak puas berenang..hehe..

Ema Johari said...

bilalah nak pergi ni..anak ada juga minta bawa ke sana...tak ramai ke orang masa mucim cuti sekolah ni lily

eB said...

berbaloi x bwk budak kecik kat dlm tuh dear? ke ader min height jugak?

eB said...

berbaloi x bwk budak kecik kat dlm tuh dear? ke ader min height jugak?

Cik Yaya said...

salam cik lily..
wahh lame la yaya xsinggh sni..
rindu nak tgok qis..hehe ;p

wahh seronok dier dpt men air..besh la g jenjalan kat lego..yaya lau nak p mmg kene spare ongkos manyak skit la..huhu

wantie said...

kalau la dekat. dah lama terjah.

Aju Mohit said...

seronoknya, sesekali berjalan sambil melayan bebudak memang bestlah, ambil peluang cuti sekolah ni kan lily

LiLy @ MaMaQiStInA said...

NUreen : Ya..untuk combo tiket(water park & theme park) bila guna voucher ni..kalau tanpa voucher..RM150 untuk dewasa & RM120 untuk kanak2(include RM10 food voucher)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Mamaema : Masa ktorang pergi memang ramai..lagi2 kat waterpark..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

KakEb : ye kak ada minuman heigth..100cm keatas..

Cik Yaya said...

qis memng suka men air ye cik lily..kne bwk dia men air la slalu cmni.hehe
tp ank buah yaya takut air..lau mdi kat tmpt mcm tu mmg dia xnk..dulu la..sekrng xtau..huuuu

NzA said...

aloh kesiannya Qis n the geng....xpelh lain kali boleh p lagi n mandi puas2....

mama lieyna said...

Laaa...hujan pulak ye...huu... muka sedih je qis tu ha... next time dtg lg ye, :-)

Ada juga voucher ke legoland ni, ntah bila ada kesempatan..

maszmadi said...

hurm, dulu penah jgk kumpul tiket free legoland dutch lady tu.. tapi sampai ke sudah x pi jugak.. last2 buang.. hihi

nanti kalu betul2 nak pi, baru bleh kumpul..

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh seronoknyaa Qist dah sampai legoland..dapat mandi lagi kat situ..seronot!!Teringin nak datang sana,tapi tak tau bile..huhuhu

Kyveli Theodora said...

Lucky that I found your blog about LEGOLAND. Thinking of bring my niece there.

I think they have a blog too huh? Saw it on their website. Hmm

http://blog.legoland.com.my