Wednesday, October 2, 2013

Puding Aiskrim Oreo & Kek Coklat Kukus

Assalamualaikum...

1st time buat puding Aiskrim Oreo ni..ni semua gara2 tergoda bila tengok adik upload gambar puding dia buat sempena B'day anak dia di  FB tempohari..lily yang jauh ni nampak jer terus telan liur..macam ngidam jer kekdahnya..haha....terus laju jer minta resepi dari adik...resepi ni pun adik amik resepi dari fb...dah salin resepi terus ajak hubby keluar p beli barang nak buat puding ni...Cara buat pun senang jer...kompom lah menjadi..rasa pun sedap..haha..puji masakan sendiri tu... :D .. nak resepi puding Aiskrim Oreo ni boleh klik kat SINI... 

*abaikan kecomoton kek ni..haha... kali kedua buat kek coklat kukus ni...kali ni buat nak bagi kawan2 hubby makan sempena B'day kawan sekerja dia bulan lepas...Kebetulan malam merdeka tu diorang buat BBQ sekali sambut B'day...Lily & Qis pun join sekali...mula2 tu rasa segan jugak..takut kek tak sedap..sekali tengok..licin tau..siap puji sedap..haha..lega rasa... :) ..resepi kek coklat kukus ni lily amik dari buku resepi 1 Hari 1 resepi...






18 comments :

Mama LEaN said...

Sedapnye..rajin mummy qis masak..:)

aTieYusof Family said...

wah! sedapppnya tgk puding aiskrim tu..tak pernah buat lg Wan..yg kek kukus tu pernah juga aku cuba buat..menjadi lah jgk...hehe

Cik Lieza said...

tengok gambar pun dah tau sedap tu kak....nyum2..

rostina76 said...

sedapnye nampak puding & kek coklat tu…tapi yg puding tu xpernah buat, nak try le bila2. tq liliy

Qhaifa Nur said...

tergoda tengok puding aiskerim oreo tuh...

kek coklat kukus nampak sedap juga...

Miss IemA said...

Tergoda tengok kek & puding ni ni..sedapnye..

Cik Tetra said...

perghhh. kek kukus coklat tu. Nampak tempting gila! hew hew. favourite kita kot. hihi

nanti balik rumah nak cuba resepi puding oreo la. :D

aisya said...

tengok kek coklat kak lily ni sy pulak yg terliur.. haha!

Ujie said...

Puding eskrim oreo tu blm penah try...baca nama menu pun dah mcm sdp.

Elok je saya tengok kek lily tu, saya byk kali dah buat..tapi selalu gak merekah tghnya. Tak cun.

mama lieyna said...

Yummey... nmpk sedapnye....
Tp bab nk mcuba ni, malas benoo...hee..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

nanti nak try jugakla...sedap tu..anak2 mesti suka sebab ader orea kalo kek colklat tu abang uwais paling suka tu...

Cik Yaya said...

salam..

sedapnye tgok puding oreo tu...
nak try wat jgk nti..hehe

lame da yaya xwat kek coklat..nth bile lg nk buat ^_^ rindu nak wat kek

NzA said...

Sedapnya lily..nmpk gaya kena buat jugak ni,

LYAfrina said...

yumm.. 2-2 nmpk sedap lily

Lily@MamaZaraZareef said...

wow..temptingnya nmpak dua2 tuh..tetiba rasa teringin gak..hahaahha

Ena said...

terliur tengok..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

puding oreo sedapnyerrrr
wani pn buat kek coklat tgk resepi dlm buku 1hari 1resepi

Shida Radzuan said...

dua2 sedap kak ^_^