Wednesday, October 9, 2013

Demam Gara2 Sengatan Lebah.

Assalamualaikum...

Malang tak berbau..Mata bengkak & demam gara-gara sengatan lebah ahad lepas..Mula-mula kena sengat tu tak juga bengkak..Lily just sapu dengan minyak gamat..Ingatkan dah tak melarat..sekali isnin subuh tu dia kejutkan lily mengadu mata dia sakit..bila pegang badan dia panas..tengok mata dah semakin bengkak...sukat suhu badan dia dah 38.2'C...kejutkan hubby bawa Qis p Klinik..Sampai klinik sukat lagi suhu badan dia dah naik 38.8'C..Doktor bagi ubat turun bengkak,antibiotik, demam & ubat allergy dan  pesan kalau dalam tempoh 3 hari masih bengkak kena bawa balik p klinik...

Bangun tido petang tu tengok mata semakin bengkak plak..kesian dia..asyiklah tengok cermin nak tengok mata dia tu..bila tanya dia sakit tak..? katanya sakit & gatal..asyik nak garu mata dia tu jer..

ni gambar semalam..dah tak demam tapi mata masih bengkak..
apapun tetap bagi peace yaw..hehe

Bangun pagi tadi tengok mata dia dah kurang bengkak tapi masih merah lagi bawah mata dia tu.
Harap2 cepatlah sembuh seperti sebelum ni...




31 comments :

Miss IemA said...

Siannye qis..sakit tu gigitan lebah..Moga cepat sembuh qis.

mama lieyna said...

Aduuiiii sakitnyer.... sian qis... mana dtg lebah ni...huu...
Hrp cepat la baik tu ye..

Mama LEaN said...

Moga cepat sembuh qis..sian dia..

aTieYusof Family said...

Kesiannya Qis.. lebah dr mana sengat tu Wan? masuk rumah kah?
moga cepat sembuh ya Qis...

imie fatiema said...

kesiannya, mmg sakit kena sengat lebah,saya dah merasa ..get well soon

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Lebah sesat masuk rumah..sian qis jadi mangsa dia..

:: Mrs.Eady :: said...

Laaaa sian nyer..

Qhaifa Nur said...

kasihan Qis..sakitnya kena sengat..
cepat sembuh sayang...

Ujie said...

Ya Allah..kesiannya Qis! Kat situ pulak yg kena. Moga cpt surut bengkak tu ya.

cik atie said...

alololo... ciannye... moga cepat sembuh...

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

la sian qis...mata bengkak siap demam lagi tu...
moga qis cepat sembuh yer...
mata bengkak tetap posing comel biler bergambar qis ni...
ingat dulu2 masa kecik kena sengat nganlebah kat area hidung...muka bengkak macam alien...

aisya said...

ya allah, kesiannya Qis.. huhu..

lebah sesat rupanya.. datang rumah org pastu nk serang2.. huhu

Cik Tetra said...

alaaa kesiannya tgk qis. hope qis cepat sembuh. amin. :)

Zuraidah Butang said...

alololo cian nye.bengkak betul mata die...syukur sekor jek yg gigit.

Lily@MamaZaraZareef said...

alahaiiii..siannya qis..kena sengat lebah kat mane tuh..moga cpt2 surutlah bengkak tu yek..

Ema Johari said...

kita orang dewasa rasa sakit kena sengatan lebah..inikan budak sebesar qis...kuat semangat dia..siap nak tgk mata bengkak yer...moga cepat sembuh yer

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

alahai siannya kat qis..moga cpt sembuh yer sayang

Cik Yaya said...

salam cik lily =)

aloo ciannyer..kene sngt lebh?men kat mne tu smpi kene sengat ni..huuu

Alhmdlh..demam da ok..moga cepat surut bengkak tu pula ye..

n O e s u h a i m i said...

kesian Qis...semoga Qis cepat sembuh...comel jer senyum sambil bagi peace

NzA said...

Kesiannya qis...bengkak tu lily...take care, moga cpt smbuh.

Aju Mohit said...

alahai siannya qis, semoga cepat sembuh ye dear, dpt pada sakit masih sempat peace ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

singgah jenguk lily n qis

::NureeN:: said...

teruk jugak bengkak tu..
alahaii ciannyerr dia..
moga cpt sembuh ya..

ellesya kena alahan la.
kulit dia sensitip
abes naik bintik2 merah huuhu

aimi adilah said...

ALOLO sian qis.. semoga cepat sembuh ye cantik......

Mama Adam said...

Masya allah. Kesiannya. Seriau nengok!

maszmadi said...

alahai qis.. siannyer.. moga cepat sembuh yerk..

Love Umi said...

semoga cepat sembuh ye Qis...cian plak umi tgk Qis camni, tapi walaupun mata camtu senyum dia tetap manis :)

LYAfrina said...

teruk gak bengkak mata qis tu.. moga cpt sembuh ye.. sian dia..yela..mde nak kena kan...

LuN@_aiDi said...

cepat sembuh yea qist! ciannyer mata bengkak sebelah! huhu

Shida Radzuan said...

alahai kesianya dear huhuu..

LYAfrina said...

sian qis..bengkak sgt mata tu