Tuesday, October 1, 2013

Danga Country Garden, Johor Bahru

Assalamualaikum...


Danga Country Garden, Johor Bahru salah satu tempat baru yang korang wajib singgah kalau ke JB...tempat ni baru buka..beberapa minggu lalu sempat lah jalan2 kat sini...masuk jer sini..wow..terpegun...Cantik sangat2..sangat sesuai bersantai2 bersama keluarga...Tempat ni bersebelahan jer dengan Danga Bay...kalau dulu selalu lepak2 kat Danga Bay..sekarang ni ada tempat baru dah yang superb..boleh lepak2..baring2 menghadap laut menghirup udara segar sambil ditiup angin yang sempoi2 bahasa.. :)


ni bergambar kat pintu masuk..kat luar pun dah cantik..apatah lagi kat dalam..

 peace yaw..^^

 ni kat dalam dah..

 nice view..pantai yang bersih &cantik sangat2..tapi tak boleh mandi kat pantai ni sebab memang dah disediakan kolam renang untuk kanak2 & dewasa kat atas..kolam pun cantik..




 sukalah si kecik ni dapat main pasir...


 ibu & anak.. :)

bebas berlari...


 amboi..relaxnye dia.. :)

Mr.daddy pun nak juga.. :D


Banyak lagi tempat2 yang cantik & menarik kat sini..Masuk pun free..nak berenang pun free..kalau hujung minggu memang ramai lah pengunjung...ktorang selalu pergi hari khamis..sebab memang off day hubby khamis & jumaat..so tak lah bersesak2 dengan orang ramai...fun fair pun ada...untuk korang yang bercadang ke JB..sila lah datang ke sini...tempat yang menarik untuk dikunjungi..^^




15 comments :

aimi adilah said...

best nye...aimi x g lagi =(

ehh something missing lah dgn qis... mner patung dye yang selalu dye pegang tu kak =)

Mama LEaN said...

wah..cantiknye tempat ni..macam kat overC jer..seronok jer tengok qis berlari-lari ye..:)

Cik Lieza said...

Cantik sangat tempat ni..pantai pun nampak bersih jer...amboi qis kemain duk relax kat situ ye..sonok lah tu..:)

Ujie said...

harus penuh kalau weekend ni..dah sume free.

Qhaifa Nur said...

cantik tempat ni...

aisya said...

nanti kalau sy dtg JB kak Lily mesti jadi tour guide tau.. boleh bawa sy pergi sini.. *entah bila lah agaknya.. hehe*

mama lieyna said...

Waaah cantiklah...lama tak kesini... nnti klu g rumah SIL boleh la singgah sini.. menarik... :-)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa bestnyer jalan2 tengok qis kemain hepppy..bergaya ala2 korean tu...comel...
dah lama tak bercuti macam ni seronokkan...

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh bestnyaa Lily..tempat pun sangat cantik n bersih!time aida pg last year, takde lagi tempat ni..haih tak sabar nak pergi lagi nanti..

p/s"gambar lily tangkap semua cantik2 n ade moment!!

Aju Mohit said...

tak semoat nk jenjalan aritu lily, mmg singkat masa yg ada tu ;), kalau tak boleh kita berdating jap ;)

Cik Tetra said...

bestnyaaa. kita tak sempat nak pergi lagi sebab dah masuk sem baru. Dah kat Shah Alam ni. Nanti cuti nanti baru nak pergi lah! hihi

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Gara2 balik Sabah tempohari..ktorang sembunyikan Barney tu saja tinggalkan kat rumah..mula2 nangis jugak carik Barney tu..lama2 dah ok dah..skrg ni kalau keluar tak ingat dah bawa Barney sebab dah ada pengganti yg baru (tab) .. :)

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhh..tpt baru yek..mmg nmpak cantek sgt..siap ada pool bagai..lehlah jenguk2 kot2 ke jb nanti kan..=)

p/s: cutenye baju qis tuh..hihihi

LYAfrina said...

serius. cantik sgt. cam oversea dh.. skarang kat johor mkn maju n byk tmpat y mnarik kan

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah cantik tempatnyaaaaaa