Monday, September 23, 2013

Rumah Terbalik...

Assalamualaikum...


Sambung cerita cuti2 di Sabah... :) 1stime jejakkan kaki ke rumah Terbalik..
Tiket masuk ke sini untuk Dewasa Rm10 & kanak-kanak RM5...



Cantik...Dalam rumah terbalik ni tak boleh amik gambar..just dapat bergambar kat luar jer...semua benda dalam rumah terbalik ni terbalik..katil ,kipas ,dapur ,kerusi,meja , cicak pun ada semua pun terbalik..

Qis with her cousin..

my small Family

Sebelum masuk dalam rumah terbalik tu kena pukul dulu gong tu sebagai syarat..
tukang ketuknye si kenit tu.. :)

Basikal pun terbalik.. :)

Kereta terbalik..


Tandas terbalik...

Semua pun terbalik...ada lagi taman terbalik tapi tak sempat amik gambar sebab ramai orang bergambar kat situ....selepas dari rumah terbalik ni terus check in hotel...rehat2 kejap kat hotel...lepas maghrib keluar jalan2 cari makan kat Tanjung Aru....



22 comments :

Mia Kassim said...

Saya orang Sabah pun x sempat lagi nak pegi ke rumah terbalik ni...hehe selalu lalu jak, terlalu ramai orang ....:D

Cik Lieza said...

Cantiknye....teringin rasanye nak ke sana..hope one day dapat jejakkan kaki ke sana..:)

jaakechik said...

seronoknya jenjalan ke sabah..... jaa belum penah lagi sampai ke borneo, insyaALLAH coming soon.... :)

aimi adilah said...

ooo kt sabah ek rumah nie... hihihihihi nk g lah nt... suke sgt tgk rumah nie chnatek =)

Miss IemA said...

Cantiknye..kreatif sungguh diorang buat rumah macam tu kan..:)

Qhaifa Nur said...

semuanya terbalik...sangat unik

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa semuanyer terbalik...uniknyer....

Mama Rieyna said...

Unik betul rumah ni..teringin nak kesana..

aTieYusof Family said...

Best bah Rumah Terbalik ni Wan..
kami belum pernah sampai lg..ada jg plan mo ke sana..:)

aisya said...

baru nak tanya kat dalam takde gambar ke.. rupanya memang takleh bergambar.. hehe

Love Umi said...

umi sedikit pening bila tgk umah terbalik tu ehehehe...

Harith Iskandar said...

ehehe sy dh pergi sabah 2 3 kali tp xpernah singgah lg kat sini.lepas ni nk singgah lah :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

unik giler rumah terbalik ni kan...semua terbalik hehehe...bila ntah nk smpai sana juga

~MommyAqilMedina~ said...

wahh unik..semuanyaa terbalik...tak sabar nak jejak kaki kat kundasang ni..haihla..hihihih..gambar yang Lily tangkap pn semuanya cantik2..

mama lieyna said...

Menariknye... teringin nak pergi jugak...
Oooh toilet terbalik pun ada..bahaya tu..ihiks.. :P

Aju Mohit said...

teringin nak jejak kaki ke sini, harga tiket pun tak
mahal, memang berbaloi dapat merasa pengalaman ke sini kan lily ;)

Lily@MamaZaraZareef said...

unik btol rumah ni yek..sayang tkleh amik gmbar kat dalam..nk jugak tgk isi dalamnye..hihi

Ujie said...

Tandas terbalik..hehe..tak boleh nak guna..

wardah mustapa said...

Assalamualaikum..salam ziarah!!

Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/

Cik Yaya said...

salam..

owh...rumah ni pon ade kt sabah ea..ingt ade kt lua ngra je..xtau pon..huuuu beshnyer.. ^_^

Cik Tetra said...

wahh rumah terbalik!

Teringin nak pergi sana sebenarnya.

LYAfrina said...

bestnyer.. dh sampai lily kt sini..