Thursday, September 19, 2013

Desa Dairy Farm Kundasang,Sabah...

Assalamualaikum...


Ada yang rindu..? :D ...Alahai..semakin lama semakin terabai blog ni...hubby pun asyik tanya bilalah blog ni nak di update..hehe...citer banyak nak dikongsikan tapi penyakit 'M' sangat menguasai diri..apakan daya.. :D

nak kongsi kan citer sebulan yang lepas masa bercuti di Sabah...Sebelum balik ke Johor sempat singgah jalan2 kat KK..walaupun asal Sabah tapi boleh dikira baru berapa kali jejak kaki ke KK tu... :)

Ktorang saje amik flight dari KK - Johor. Dari Tawau - KK naik kereta...adik sekeluarga hantar ktorang ke KK...Sebelum bertolak ke KK tu..ktorang bermalam kat rumah adik kat Sandakan..Awal pagi isnin(19.8.2013) memulakan perjalan dari Sandakan-KK. Sangat adventure tau perjalanan dari Sandakan-KK...jalan sehala jer...perjalanan mengambil masa 8jam.. sebab ktorang singgah lagi kat Desa Farm Kundasang & Rumah Terbalik...1st time ni jalan2 kat Desa Farm Kundasang & Rumah Terbalik.. tu pun adik yang bawa..kalau tak..tak tau bilanye dapat2 jalan2 ke sana... Thanx adikku..^^


Desa Dairy Farm Kundasang , Sabah.

Salah satu tempat yang menarik untuk di lawati bila datang ke Sabah..Cantik sangat tempat ni tau..bila jejak kaki ke sini umpama berada di New zealand..hehe..macam jer lah pernah p NZ kan.. :P ... Tiket Masuk untuk dewasa RM4..untuk kanak RM3...Terima kasih adikku sebab belanja ktorang..kat sini juga kita boleh menyusukan lembu & bagi makan rumput..tapi hari tu ktorang tak buat sebab hubby dah kepeningan hidu najis lembu..huhu..hingga ke malam pening dia...gambar lembu pun takde amik.. 

 ni dah masuk kawasan Desa Farm...

 Nice view..






 time ni Qis punyalah susah nak di ajak bergambar..asyik main ngan kazen dia..bagi chance kat mama & daddynya pose berdua.. :D

 dengan kazen dia barulah nak bergambar...

Qis tak nak bergambar...gambar hubby jer yang banyak.. :) ..
masa ktorang datang ni..cuaca panas tapi suhu sejuk..macam kat genting..

 haha..tengok Qis kemain susah nak ajak bergambar..tu berlari mengejar kazen dia..

 pemandangan turun dari desa farm...nice..

 Sempat singgah kat Kinabalu Park tapi tak masuk dalam..just kat luar jer amik2 gambar..time ni nak hujan dah..

yang ni tak pasti kat mana adik singgah..singgah p mana2 mesti amik gambar.. ) ...
kat belakang tu gunung kinabalu tapi tak nampak sebab tertutup kabus tebal..

Lepas dari sini meneruskan perjalan ke Rumah terbalik...tunggu next entri ye..macam panjang sangat dah entri ni..penuh dengan gambar..hehe.. :)




24 comments :

Mama LEaN said...

Cantiknye tempat ni..teringin plak nak kesana..gambar2 pun cantik..

imie fatiema said...

seronoknya jenjalan sabah mmg cantik viewnya

Ujie said...

cantik pemandangan sana..bestnya! tengok gamba pun rasa tenang je.

saya tak pegi farm pun masa g kundasang, tak sempat. Sibuk naik canopy walkway dan drive sampai timpohan (kaki kinabalu.

cik atie said...

cantiknye permandangan.. memang dah lama simpan niat nak ke sabah...

Cik Lieza said...

Cantiknye pemandangan kat sana..tak pernah lagi sampai sana..tengok gambar2 ni teringin pulak..

Qhaifa Nur said...

dapat dengar citer dari MIL dan anak (azeem) yang pergi kat sini cukup terkejut...cantik permandangan kat sini...
ada rezeki memang nak datang sini...
masuk rumah terbalik...bestnya

NzA said...

wah cantiknya pemandangan kt situ..akak kalau p sabah setakat kt KK je..blm pernah jelajah tmpt lain...bln dpn suami akak ajak ke sabah temankn dia p seminar..xtaulh akak p ke tidk sbb BB nk exam...

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

memang rindu sebab lama sangat tak update...rindu ngan qis yang comel....

teringin nak kesabah...kundasang memang sangat cantik dah macam kat new zealand dah...
cantiknyer gambar qis senyum tu...biasala kalo dah jumpa kazen memang tak nak la bergambo sama la macam sara...

mrs Fiza said...

cantik sgt kundasang ni..moga impian nk jejak sni tercapai..hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

mesti la rindu
wah semua gambar2 tu cantik
ntah bila wani nk sampai sana

Ena said...

Subhanallah.. cantiknya pemandangan kat situ..


a'a kan..budak2 kalo dah jumpa geng dah tak kisah kat kita dah..

Love Umi said...

cantek sungguh view nya...teringin nak jejak kaki ke sini..insyallah (^_^)

Mia Kassim said...

1st time singgah sini.....cantik kan kat 'NZealand' tu....sejuk, luas mata memandang..:D

aisya said...

pernah baca tentang Desa Dairy Farm ni kt blog kak jijah dulu.. hehe

p/s : kak lily.. jangan la cuti lama2.. rindu kak lily dan si comel Qis.. hehe

~MommyAqilMedina~ said...

Bestnya Lily..View sangat cantik!nanti update lagi ye sebab next year aida nk pg Kundasang..memang tak sabar sangat lah nak pegi bila tgk gmbr Lily ni...huhuhu

:: Mrs.Eady :: said...

Seronok nyer..

aTieYusof Family said...

Lama betul blog sunyi kan?..hehe..
cantik bah Desa Farm ni Wan..blm berkesemptana ke sana..budak2 msti suka tgk lembu yg byk tu...
nyaman jak pemandangan nya..:)

Cik Yaya said...

salam..
hehe mmg rindu ngn cik lily mama qis ni..^,^

beshnyer g sabah..cntik2 pic ^_^

hazlina azmi said...

teringinnya nak ke Sabah...cantik2 pemandangannya


blogwalking,jemputlah ke blog saya dan bertukar2 link

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

mama lieyna said...

Cantikkan sabah...moga ada rezki n kesempatan kesana suatu ketika nnti :-)
Budak2 ada kwn memang sush la nk bgambo, igt nak main jer..

aimi adilah said...

seronok nye...... tmpt dh mmg chntek dpt lak photographer yg mmg pndai ambik gmbr.. mmg cntek lah gmbr nye.. :D

Lily@MamaZaraZareef said...

alahaiiii..rinduye dgn kundasamg..time pegi dulu tak smpat pon nak singgah sini sbb kekangan masa..ada rezeki nk jejak jugak lagilah..rumah terbalik tu pon tk pernah smpai..tak sabar nk tgu gmbar2 dari lily..mesti santek2..=D

jaakechik said...

cantik betul view dia. hijau yg sgt mendamaikan.... gambar pun cantik makin seronok kita yg tgk ni, rasa nk jer pergi sabah secepat mungkin. hihi.

Cik Tetra said...

penyakit "M" mmg menular. susah nak tapis! hihi.

Ya Allah kak. cantiknya gambar2 dalam entry ni. SUPERB!