Thursday, August 29, 2013

Syawal 1434 @Sabah

Assalamualaikum....


Apa kabar korang..? ada yang rindu ke..? hehe...hari ni barulah ada semangat nak up entri...ni lah masalahnye bila dah bercuti panjang..nak mulakan sesuatu keja tu liat sikit...3 minggu bercuti di kampung..memang tak buka blog langsung...aktif kat FB jer..tu pun kejap2 jer dapat online..Rabu lepas dah balik Johor tapi malasnye nak buka blog..sori ye lama tak BW ke blog korang..tengah membalas jejak perlahan2...

Citer & gambar raya tak banyak..hanya satu entri ni jer citer berkenaan raya ktorang...si anak dara asal balik kampung mesti buat perangai..cerewet yang amat...huhu..menguji kesabaran tau..nak ambil gambar raya dengan dia pun susah...

::1 Syawal ::
 
Keluarga kecilku.. inilah jer lah satu2nye gambar yg dapat di snap bersama..Qis wat hal tak nak bergambar..ni pun kena paksa..hubby plak time ni dia demam...takde semangat nak bergambar..

 with her cousin

posing manja dengan kak caca...

::2 Syawal ::
Pagi tu tak kemana2..menunggu kedatangan abang ipar (abang hubby) & wife dia nak datang beraya kat rumah... nasiblah adik beradik dapat wife orang Tawau jugak..senanglah nak kunjung mengunjung di hari raya.. :) ... 

petang raya kedua tu baru gerak ke rumah makcik sebelah ayah terus memenuhi undangan perkahwinan sepupu...sebelum keluar rumah tu sempat lagi berposing.. :)

Kami & mak pakai sedondon..baju adalah ditaja oleh adik yang disebelah mak bertudung hitam tu...
Thanks adikku.. :)

posing Gwiyomi..bajet comel lettew..haha...adik beradik yang sekepala.. :)

Ratu & Hero di hati kami..Love u both..!

::3 Syawal::

Raya ke-3 beraya kat rumah kawan sekerja dulu & rumah family wife abang ipar...time ni takde ambil gambar...lepas abis beraya terus bawa anak dara tu ke pantai berdekatan rumah..sukalah dia..

 Raya ke-3..takde tema.. :)

mummy yg semakin bulat..lagi2 bila bertudung bawal.. :)

Sukanye dia..tak sah kalau p pantai tak mandi..dah lah baju persalinan tak bawa..


Ni jer gambar2 & citer raya ktorang...ada juga memenuhi undangan open house family & kawan2 sekerja dulu..tapi takde ambil gambar...oh ya ada yang bertanya tak balik kampung mertua ke..maybe ada yg suda tau & kawan2 baru yang tak tau..family In Law Lily tak sambut raya..PIL non muslim.

Moga kita diberi peluang lagi untuk bertemu Ramadhan & Syawal tahun depan..InshaAllah..!


23 comments :

Ena said...

Semua gambar cantik2 belaka..

Qhaifa Nur said...

lama juga cuti...
suka tengok bab baju raya tuh...sedondon...cantik

dapat mandi laut..syoknya dia

salam aidilfitri...

Ujie said...

Cantik baju sedondon tu...suka bunga2 dia.

Baru tau in law lily non muslim..

aTieYusof Family said...

Meriah juga raya Wan & Family..
ndak sempat juga kita jumpa kan..ko di Tawau, aku di Melaka..:)

aimi adilah said...

qis mmg comel....lagi2 bile pki tudung comey je =)

akk maaf tnye..... akk ke yang dari sabah???? ke suami akk org sabah???

hihihihi....... =)

Fieza79 said...

Slmt hri rya lily...

Meriah nya adik bradik rmai. .sedondon bju smua...posing gwiyomi tu nice tgk...

Aju Mohit said...

rindunya kat lily and qis!! seronok tgk pakai baju sedondon, gaya candid tu cantik ;)

Cik Mun said...

selamat hari raya :)

mama keisya said...

Selamat hari raya buat lily sekeluarga..

Seronok jer tengok pakai sedondon tu..cantik2 semua..

rita azlida said...

Selamat hari raya kak..

comel jer qis ni pakai tudung..:)

rieyna sazriena said...

Cantiknye pakai sedondon tu..
seronok qis ye dapat mandi laut..

::NureeN:: said...

sedondon...
semua gegirl yerr...
selamat hari raya :)

Cho Zila said...

syiokkkkknyer dia..meriah dan mesra nampak adik beradik...

nazeef nazeem said...

amboi..sama tema kita la tahun ni..hijau...btw..slamat ari raya yea..

NzA said...

rindu lily..lama sungguh menyepi....

RedRose said...

bestnye!!! meriah raya bila adik beradik sekepala. kemain anak dara tu mandi laut ye. huhuhu

aisya said...

adik beradik kak lily semua perempuan ke? cantik2 semuanya.. hehe..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

kemain lawa biler bergambor pakai sdondon kan..kemain ceria bergyiyomi sweet sangat...geramla nengok qis pakai baju superman tu cute sangat...Apapen selamat hari raya..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Assalamualaikum lily

maaf lama xsinggah sini

wah cantik2 gambar raya lily sekeluarga

Lily@MamaZaraZareef said...

canteknye baju yg sedondon tuh..adik beradik lily 7 orang ni ker..or ada yg lain..masing2 cun2 belakan..^_^

LYAfrina said...

salama idilfitri lily..
xpela tak bayak pon..y penting ada kenangannya.. sama gak dgn asya, ada time dia badmood la.. dah budak mmg camtukan..layan je la

~MommyAida~ said...

wahh meriahnya raya..baju sedondon tu cantik sangat..pandai adik Lily pilih..hihihi

Cik Yaya said...

baru nak komen..hehe

ow tema ijau ye tahun ni..shanteq2 bju sedondon dier..hehe
meriah raye ye.. ^_^