Tuesday, July 16, 2013

Keseronokan di Legoland..

Assalamualaikum...

Cerita sebulan yang lepas & entri yang mengandungi banyak gambar... :) ..

Sebenarnya plan asal ktorang adalah nak pergi Hello kitty Town...sebab adik & kazen  dah addicted dengan Hello Kitty...tapi ntah boleh plak tiba2 tukar fikiran nak pergi legoland bila buka website legoland..lagipun Masa hubby shopping baju ntah kat mana..dah lupa dah...dapat voucher discount 30% masuk legoland untuk 12 orang...selepas diskaun dapatlah harga tiket untuk dewasa RM98 seorang & kanak2 RM77 seorang...lagi puas kot dapat main semua permainan..

Perjalanan dari rumah ke Legoland ni hanya amik masa 10 minit sahaja...pukul 10pagi ktorang keluar rumah..sampai sana dah ramai orang beratur membeli tiket walaupun time tu  hari bekerja...tapi masa ktorang pergi ni  time cuti sekolah tu yang ramai bawa keluarga masing2 bercuti....
 

 Bergambar dengan tiket Legoland..huhu..kenangan ni.. :)

 rombongan ktorang ke Legoland.. :) .. masa ni pukul 10 pagi tapi dah panas terik..tengok Qis..sampai tertutup mata dia dek silau.. :)

Adik & kazen semua permainan diorang main..memang puashati katanye....Qis banyak jugak permainan yang dia tak lepas sebab tak sampai tahap ketinggian..sian dia....

KAMI..sampai juga akhirnye ke Legoland..hehe.. :D


 Anak dara ni kehulu ke hilir bawa peta ...tengok tu macam reti jer tengok peta tu.. :)


posing dengan patung pakcik tido ni..siap ada bunyi berdengur lagi tu...hehe..Qis takut dengar patung ni berdengkur.... :)

Qis bagi chance mama & daddy posing berdua.. :) .. L for Legoland...
Berlatar belakangkan replika S'pore Flyer..Cantik sangat2...^^

My small Family..Qis disuruh buat L dia buat peace plak..hehe...

pergi mana-mana Barney tak ketinggalan..jauh dah perjalanan si Barney tu.. :D

Antara replika2 yang terdapat di Legoland...Banyak sebenarnye tapi ini jer yang sempat hubby capture...Semuanye Cantik-cantik..
Taj Mahal..

S'pore flyer

Menara berkembar petronas


Masjid putra ,putrajaya...




 Comel betul patung ni....sangat kreatif..

 Mama..


dia seorang jer naik menda alah ni.. :)

4D time....

kusyuknye padahal citer tak start pun lagi.. :) ..

Lepas tengok citer 4D ni perut pun lapar...decide makan kat kfc luar Legoland ni...masa nak keluar tu tiket kena cop dulu...kalau tak kang tak dapat masuk semula ke Legoland ni plak...

Perut kenyang hati riang...hehe..Alhamdulillah....sambung main menda alah ni...tak tahu apa nama.. :) laju gak menda alah ni gerak...mula2 slow..makin lama makin laju...takut jer Qis nangis..sekali tengok kemain happy lagi dia siap ajak sekali lagi naik menda alah ni...

 with mama..tunggu turn nak naik menara  ni..

alahai kemain masam muka anak dara tu..dia taknak naik menara ni...hehe..macam2 peel dia..
sabo jer lah layan dia..

Tengah mengeringkan pakaian selepas main ride air tu ... ingatkan menda alah ni free rupa2nye kena bayar RM10...

Comel jer patung2 ni...yang tengah2 tu lagi comel..hehe.. ;p



amik sikit popcorn tu.. :)



 with mama...muka pun dah merah sebab panas...time ni tengah tunggu Qis mandi kat depan ktorang ni...diorang adik & kazen tengah main menda alah kat belakang tu...diorang kata permainan yang paling seram giler tapi best..hehe...

 kemain sonok dia dapat mandi ni...sebelum tu mengadu asyik kata panas..panas...
kebetulan plak lalu sini tengok ramai budak2 mandi..Qis apa lagi lah..laju jer p buka baju...

 Nak balik dah...sebelum tu posing2 dulu dengan patung2 lego comel ni...



Sepanjang di Legoland cuaca adalah panas dari pagi hingga ke petang...lepas balik dari legoland ni masing2 muka terbakar...huhu..apapun yang penting enjoy....:D





24 comments :

Aju Mohit said...

best kan lily ;), memang panas sangat tp seronok byk mainan walau tak semua dapat main, time tak ramai org ok skit kan, tak beratur panjang nak masuk tu

cantiks emua pic tu lily ;) suke tgk

Love Umi said...

seronok nmpk si Qis tu...umi and family lum pernah sampai sini lagi..cam best ni, mintak la ada rezeki utk umi jejak kaki di sini hehehehe...

mama lieyna said...

Waaaaah enjoy nye masuk sini.... ish nak kena terjah jugak ni.. tp tunggu harga tiket murah sket, ..hahaha.. :-)

Seronok kan g ramai2, gambar lily n hubby pun sweet2 je, ada org tolong ambilkan, best la...

cik sue said...

Bestnye...sonok Qis dapat mandi tu... bilalah agaknya dapat ke Legoland ni...

Miss IemA said...

seronoknye...teringin nak pergi sana...
walaupun panas yang penting enjoy...seronok jer qis tu mandi..:)

aisya said...

seronoknya.. mcm2 ada.. hehe.. Qis pun bukan main lagi posing dkat cermin mata hitam dia. hehe

aTieYusof Family said...

Seronok bah pigi legoland ni kan?
cantik sgt. ada masa nti mo jugak bawa Pa'e pigi sini...:)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Waa..bestnyer...qis dapat pi legoland uwais ngan sara belum lagik..nanti hujung2 tahun kalo sempat nak gi saner....

Ratu Hatiku said...

Bestnya..akk blm smpai lg sini.

mama keisya said...

Seronoknye..teringin juga nak ke sana...amboi qis kemain lagi bergaya dengan spek dia tu.. :)

::NureeN:: said...

sronoknyerr...
bertuah qis dok dkt sana
dkt jer ngan legoland ni..
anak nureen slalu dok sebut, ajak pegi.. huuu

:: Mrs.Eady :: said...

wahhh best nyer!!

NzA said...

bestnya tgk pic tu lily..amat menarik...masa p JB ada lalu ikut sini, bila ayah ofer nk singgah msg2 anak2 dara xmo kecuali farouk..so cancel jelh n singgah Jpo.

~MommyAida~ said...

gambar semua cantik2 n meriah..kira bebaloilah kan kalau amik tiket siap ada diskaun lagi..hihihi..tengok mcm bnyk aktiviti boleh dibuat kt dlm ni..kena pg ni..hehee

Cik Yaya said...

salam..
beshnyer.....dpt men lego pon besh gak kan..hehe

untungla dekat ngn uma..lau yaya kat klang ni plak mmg dekat dgn I-City...tp jrng la p..huhu ;p

Ema Johari said...

tak pergi lagi..INSYAALLAH nak baw anak-anak teroka Legoland...hehehe

Izan Ishak said...

bestnya pegi legoland. dekat betul dgn rumah lily rupanya ye. izan suka tgk gambar2 tu semua. cantik2 sangat~

Lily@MamaZaraZareef said...

cantek2 sgt gmbar kat legoland ni..bwk budak2 mmg syoklah ke sini kan..=)..nway, kite pon teringin nk bwk zara pi hello kitty town tp lom berkesempatan..wuwu

Zurina said...

wah! seronoknya...akak blom spai lg legoland...huhu

maszmadi said...

ok la boleh jimat kos dapat diskaun kan.. masz dulu dapat baucer masuk sini, tapi samapi ke expired x guna pon.. huhu

qis2, majuk jugak dia yerk.. x per, yg ptg muka menten comel walau majuk.. hehe

aimi adilah said...

wah bestt nyeeeee
aimi xg ag =)

Botak said...

sebenarnya ada terfikir., lego ni walaupun kena hujan, panas terik., warna dia tetap macam tu jugak., tahan betul..

Cik Tetra said...

bestnyaaaa. kita kt JB ni pon tak pernah pergi lagi. Sobbssssss.

LYAfrina said...

waaaa,.,cantik sgt..kalerful./.