Wednesday, April 17, 2013

WeChat...

Assalamualaikum....



Korang semua mesti tau kan apa tu Wechat...Lily jer kot yang ketinggalan..hehe...☺...Apa tu WeChat?? ...ia merupakan satu applikasi yang membolehkan kita berkomunikasi dengan family..kawan-kawan secara percuma tanpa had...bila² masa di mana² sahaja asalkan line internet ada...Seronok sangat ber Wechat ni...

Boleh text mesej.. video Chat..boleh berkongsi gambar melalui fungsi moment..banyak icon  yang comel²...dan yang paling best tu..kalau malas menaip mesej panjang² boleh jer hantar voice message (Hold-To-Talk)...cakap banyak² then send..nanti orang yang terima mesej tu boleh lah dengar suara kita...



ni conversation Qis dengan cousin dia kat Sabah..hehe..Qis pun kemainlah dia..
time maknye ber WeChat dia pun sibuk nak berWechat jugak...duk lah asyik suruh dengar suara dia balik pastu gelak dengar suara dia sendiri...haha....comel jer dengar perbualan diorang..☺



Jom berWeChat...add WeChat lily : lilyosman....


 http://www.wechat.com/en/







28 comments :

maria firdz said...

setakat ni dok wechat dgn en.somi je... dgn yg lain2 blum pnh berkomunikasi lagi.. hhi

Haruno Hana 하나 said...

hehe.. tahun lepas dh guna tapi masa tu tak ramai sangat lagi.. so tak syok.. sekarang baru best guna bila dah ramai

Cik AnA said...

Memang syok ber wechat ni..dapat tambah ramai kenalan..:)

aimi adilah said...

wah2 pandai die berwechat yeee =)

xmampu algi nak ade application 2 =)

::NureeN:: said...

nureen pon dh start ber wechat ni 2 mgu lps..
tp suka nk tergelak dgr sora sndrik n kwn2.. dah seropa mcm walkie talkie jerr hehe

eima said...

dah lama install tp tak guna2 pun ... sesekali je ngan boss nk jimat kredit

NinaAz said...

we chat best. hihi. mcm ckp depan2 pun boleyyyhhh

Miss IemA said...

memang best..boleh gelak bila dengar suara sendiri..haha..

Ratu Hatiku said...

selalu jugak akk wechat..sebab mls nak taip.. hihihi

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

we chat ni best kan...tapi kadang boring sebab tak suka dengar suara sendirik sengau semacam bunyinyer....

MaYa MustWany said...

macam best tapi apakan daya phone cap lipas..hihi

Cik iena said...

Phone kita tak canggih..:)

aTieYusof Family said...

Comel nya Qis ber We Chat..
belum pernah try lagi..hehe:)

munna said...

kak munna tak de lagi wechat2 ni semua.....

Aju Mohit said...

ok nnti aju add, masalahnya yg download ni hubby aju, pastu nak add org kene letak kod no. kan, pastu blurrr hahahahha

CikLily Putih said...

jom wecHat ye..

add kite @ciklilyputiH

Qhaifa Nur said...

hp cap lipas juga he..he..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Cik Lily : Tak dapat search wechatID Cik lily..

Papa Mifz said...

baru download hari tuh...memang best apps nih...hehe

LuN@_aiDi said...

kiter pun baru cuba lily.. bestkan?
hihi
nnt nk wechat dgn lily ler..hihi

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Aju & Luna_aidi : Jom Add.. :)

mama lieyna said...

Belum download pun lg, so taktau..tau melalui iklan tv je :P

MarnieyZ said...

belum install lagi. hahaha.

Cik Yaya said...

salam =)

wahh cam besh je tu...tp hp yaya mura je..xleh support sume tu..heeee

aisya said...

baru je install tadi ni kak.. rasa mcm org gila sekejap.. haha.. cakap sorg2, gelak sorg.. adoii.. haha!

Umi Naemah said...

skrg ni mmg musim wechat kan..tapi memang best wechat ni, tak dinafikan...umi pun guna...anak2 pun teruja sbb leh dgr suara diorg kan hehehe...

LYAfrina said...

lya xde lagi acc ni.. blum tjerebak buat msa ni

Shida Radzuan said...

dah add ^_^