Monday, April 22, 2013

Tauhu Bakar Yang Sedap..

Assalamualaikum....


1st time merasa tauhu bakar ni kat gerai Kacang pool haji...Rasa dia memang super duper yummeh...Tauhu ni diorang bakar macam bakar roti tu...Rasa dia ranggup..keistimewaannya tentulah pada tauhu tu & juga kuah sambalnye yang pedas² manis memikat ditabur dengan kacang kisar...sedap sangat² tau...Harga RM4.00...Baru tau rupanye gerai kacang pool haji ni ada cawangan kat Plaza Angsana...sebelum ni tau kat balai bomba larkin & Plaza larkin tu jer...padahal selalu jer makan kat food court Angsana ni tapi tak perasan plak ada gerai kacang pool haji ni...

makanan sampingan otak²...suka sangat makan otak² ni..besar & sedap plak tu...abis semua ktorang makan...sebiji RM 0.60...tak ingat nama gerai ni tapi sebaris dengan gerai kacang Pool haji...

Si anak dara plak nak makan Nasi ayam...nyum²..sedapnye..^^






31 comments :

MrS. F!zA said...

tkpnh try pon tauhu bakar..nmpk mcm popia basah..hehhe

aimi adilah said...

kalau g sini kiteorg order abc dgn kacang pool je =)

Miss IemA said...

Tak pernah lagi makan tauhu bakar ni..nampak sedap tu..

aTieYusof Family said...

nyum! nyum...
sedap nya.. belum pernah makan tauhu bakar.. Di Sabah ni mcm tiada lagi..

Cik AnA said...

Sedapnye tengok qis makan nasi ayam..nyum2..:)
tak pernah lagi makan tauhu bakar ni..

Umi Naemah said...

Adoii nmpk tauhu bakar tu terus perasan dah lama tak mkn tauhu camni...tambah plak bila bc gambaran kesedapan yg lily ckpkan tu terus rasa tak senang duduk ekekeke...

Ema Blog said...

otak-otak pun dah naik hargakan sekarang...hehehe..takpelah janji sedap

:: Mrs.Eady :: said...

sedap nyer!!!!

:: Mrs.Eady :: said...

sedap nyer!!!

Ujie said...

Tak pernah makan tauhu bakar..
Bila2 balik johor nak try gak la yg kat Angsana, tak jauh sgt.

ieda immi said...

mak aihh terbaik lah dikk !
sedapp nyeee
huhuhuh dah lama nie x makan tahu bakar .. hurmmm ;)

Qhaifa Nur said...

sedapnya tauhu bakar...lagi garing lagi sedap...

Miss Zahirah said...

mmg nmpk sedap tauhu bakar tu...

nea lopah said...

mmg sedap betul ni...terliur tgk.

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

sedap tengok qis hirup sup tu...
tak pernah lagik makan tahu bakar...nampak cam sedap ni terliur ni...

Ratu Hatiku said...

sdpnya dah lama xmkn tauhu bakar..

NzA said...

tahu bakar nampak sangat menyelerakan.....

LYAfrina said...

auumm..sedapnyer nmpk tauhu bakar..

lily, otak2 ni sama x dgn y trg punya? xde ke pic isi otak2.. cuma nak tgk beza y johor & trg...

Aju Mohit said...

uiksss sedapnya lily!!! aju mmg suka makan tahu bakar ni, kene pulak dengan otak2 tu nyummy

rohayu osman said...

ade masa nak try g sini jugak.. tak pernah cuba..diorang kata kacang pool lah pemes tmpt nie kan..

mama lieyna said...

Tak reti mkm tauhu bakar, otak2 pun kurang gemar.. tp en suami eina suka kedua2nya :-)

Cik Yaya said...

salam =)

mmg nmpk mnyelerekan tauhu bkar tu cik lily..nyummy...^,^

MarnieyZ said...

tgk gmbr pun dah terliur. Kalau rasa apa lgi kut. Bestnya dpt mkn2 mcm ni. :3

~MommyAida~ said...

wahh tahu bakar...nmpk cm mnyelerakn sungguh..msti sedap kn lily..aida tak suka sangt mkn otak2..xtau knpe x bleh bau otak2 pn.hihihi

Cho Zila said...

alamak sebut kacang pool dah rasa teringin.. nak gi jauh beno.. tapi tauhu bakartu pun nampak yuummmmy....

Mime MF said...

sedapnya...emm lama tak mkn otak2...

MAZLIZA ABD RAZAK said...

tak pernah rasa tauhu bakar.
otak2 pernah nampak, tapi tak pernah rsa :)

jaakechik said...

jaa pun x pnah lg makan tauhu bakar. btw gerai kcg pool haji ni femes betul kan. ramai duk puji sedap dan murah.

aisya said...

nampak sedap je tauhu bakar tu.. tak pernah makan.. hehe

maszmadi said...

lama dah x makan tahu bakar, dulu masa keje JB selalu beli kat foodcourt Giant Plentong...

Shida Radzuan said...

ewahhh..tgk qis mkn hehee :)