Tuesday, April 2, 2013

Memeluk & mencium Anak

Assalamualaikum...


Kebiasaannya anak yang masih kecik suka dipeluk & dibelai ibubapa..sebagai ibubapa kita perlu memeluk anak dan mengucapkan kasih sayang kepada anak setiap hari agar anak merasa disayangi & dihargai...Bagi kanak-kanak, kasih sayang adalah apa yang dialami dan dirasainya...

Pelukan dan ciuman terhadap anak adalah sangat penting untuk perkembangan mental dan fizikal anak.. ia juga dapat membuatkan emosi anak stabil.. kasih sayang adalah hal yang sangat penting bagi pertumbuhan dan perkembangan anak. Pelukan adalah satu bentuk nyata kasih sayang itu..Teruskan memeluk dan mencium anak anda. Walaupun anak anda sihat, jangan dihentikan amalan ini...memeluk & mencium anak juga merupakan satu terapi...

 Si anak dara yang sentiasa berkepit dengan maknye 24jam sehari...Tak pernah bosan memeluk & mencium si kecil ni..walaupun bau masam sedap jer dicium...hehe..rasa bahagia jer bila dapat memeluk & mencium anak...☺





32 comments :

NinaAz said...

Pandai posing.cantik pic anak sis

Nieyl said...

hihi~manje nyer die....

Miss IemA said...

Budak2 memang suka dipeluk & dibelaikan sis..:)
Comel lah gambar Qis tu...

laskar pelangi said...

comel betul dak cilik ni;)
pandai posing plak tu...

Cik AnA said...

Sweet jer gambar sis & Qis tu..:)

aimi adilah said...

nk peluk qis juga hihihiihhih

::NureeN:: said...

x kesah kan anak kita bau apa, tetap kita cium n peluk ketat2, hehehhe...

syafieqah ieqa said...

Comel..:)

nens cellection said...

betul2..lg musyuk macam..lg sedapp ciumm..hehe

Ratu Hatiku said...

Akk pun selalu amalkan peluk dan cium anak2... :)
Comelnya gmbr Qis nie.. :D

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

qis comel la..

tiap2 hr xpenah lupa peluk n cium anak hihi

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

qis ni cute betul suka auntie tengok...memangkan kalo kita peluk2 n kiss2 anak2 terasa sangat bahagia..lagipun anak2 kan...manja

Qhaifa Nur said...

lebih erat orang kata...

aTieYusof Family said...

Macam dh jd 1 kewajipan untk cium anak ni.. ndak boleh klu tak cium, mcm ada kekurangan..hehe..
hilang rasa penat bila cium budak2 ni..:)

munna said...

balik kerja anak2 lah kak munna cari dan bagi peluk dan ciuman dulu....

Cho Zila said...

elok peluk anak ni.. hatinyer lebih lembut...

~MommyAida~ said...

Betul tu Lily..adia pon suka peluk n cium anak2 sbb nak bagi diorang comfort je dengan kita..Qies n Lilymmg nmpak sangat sweet je bile bergambar..hihihi

nea lopah said...

Kasih ibu membawa ke syurga...

Ena said...

^_^

comel

eB said...

kasih ibu ke syurga :)

Putri said...

my boy pun 24 hours with me. memang selalu kena cium.sejam tak cium rasa macam x sempurna hidup

Mime MF said...

hehe cutenye~ terapi kasih syang..peluk & cium..:))

NzA said...

pelukan ibu buat anak rasa yakin n selesa.....bila dh besar mrk dh segan nk peluk2 mcm dulu cuma masa nk ke mana2 je mrk akn peluk n cium ibu.....

Aju Mohit said...

nakdapat pahala paling mudah adalah dengan mencium anak kan lily

Cik Mun said...

mun pon still berkepit ngan mak mun lg...heeeeeeeeee

Mizz ErMa said...

bertuah c anak dapat mak yang penyayang macam akak..=)

aisya said...

budak2 ni mmg best sgt nak cium2, peluk2 ni.. kdg2 kalau geram tu rasa mcm nak gigit2 je.. hehehe

veesandii said...

assalamualaikum ... anak ke 5 / bungsu akak saya asik berkepit jer dgn mama dia . Dia suka letak kepala kat bawah ketiak mama dia . Saya kata kat dia , " bila besar nanti mesti yaya kata ketiak mama masam lah " ... heheheee

Cik Yaya said...

salam..
cntik la pic..^_^
buat Yaya xsbr pula nak kwin n ade anak..nak peluk tiap hari..umm bila la yeee... =)

Izan Ishak said...

betul lily... peluk anak pun satu terapi buat kita kan...

suka tgk pic yg makin hari makin cantik cam mamanya...

Shida Radzuan said...

seronoknye ;) rasa teruja jer hehee..

LYAfrina said...

setuju..
lya pnh baca artikel.. anak2 y selalu dipeluk biasa munyai IQ y tinggi