Monday, March 25, 2013

The croods

Assalamualaikum...



Jumaat lepas berkesempatan bawa Qis tengok citer The croods ni...saje tengok hari Jumaat sebab Tiket murah RM14 buy1 free 1...citer yang sesuai ditonton seisi keluarga...ktorang tengok tayangan pukul 3.50pm tapi pukul 4pm citer baru start..masa ktorang pergi tu memang ramai family yang bawa anak² tengok citer ni..walaupun hari tu hari bekerja tapi tempat duduk hampir penuh juga..

Citer ni memang best...ada sedih ada kelakar...lily tak reti nak review citer ni tapi apa yang boleh dikatakan ia mengisahkan tentang kasih sayang yang memperlihatkan sikap seorang ayah yang begitu berhati-hati untuk menyerahkan anak perempuan mereka kepada lelaki luar. dan juga kasih seorang anak...walaupun degil, namun tetap mengutamakan keluarga dalam segala hal..

kemain happy..tersenyum lebar tu..
enjoy dia tengok citer ni...

abis citer tu terus ajak makan kat kfc..amboi..menikmati sungguh dia makan mash potatoes tu...☺..
lepas makan² terus ke Kota Iskandar ambil angin petang. :)



Highly recommended untuk uols tengok citer ni...sempena cuti sekolah ni bolehlah bawa anak² nonton...ktorang bagi 5 star rating untuk movie ni..enjoy..^^




29 comments :

:: Mrs.Eady :: said...

dah tgk..mmg best!!!part sedih biler dia peluk bapak dia..huhuhu...

maria firdz said...

wah.. mcm best je.. klau cartun mesti nk tgk.. hihi.. ank relax je umi abi yg excited nk tgk.. :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

InsyaAllah,
in-list nk bw si Alya tgk
tp bermasalah sket psl sgt jauh woo nk gi cari wayang gambo, 100km++ woo..

aTieYusof Family said...

Sini selalu nya lambat ditayang cerita2 baru..
macam best jugak kan cerita nya..klu budak2 mesti suka tgk ni kan? :)

syafieqah ieqa said...

Mcam best..memang sesuailah untuk bawa anak-anak tengok cerita macam ni kan... :)

suzanah sulaiman said...

Suda tengok..memang best..:)

aimi adilah said...

wahhhhhh tgk wayang die yeee =) nk g tgk r =)

ieda immi said...

alaaaaaaaaa ramai cakap best !
hurmm bile nak bawa anak2 tgk wayang nieee huhuh

mamalieyna said...

Alaa..ramai dh review ckp citer ni best...teruja nak g tgk jgk tp my little hero tu, tak reti dok diam..si abg je ok la..alahai..

QA's ~ mamapapa said...

mcm menarik jgk cerita ni klau blh lyn 1 familykn?

faizal shah said...

Happynya qis..:)
Ramai yg kata best..mesti tengok juga ni..

aisya said...

boleh g tengok ni kalau ade mase.. hehe

nea lopah said...

tq share...dpt jugak idea nk g mana cuti ni. amboi terpejam mata menikmati KFC. hehe

Qhaifa Nur said...

sedapnya Qis nikmati KFC tuh...
comel sangat...
memang best yup citer ni...

Ratu Hatiku said...

nak tgklah...lagu citer ni yg yuna nyanyi kan? :)

Cik Tetra said...

best eh citer ni. wahh weekand ni boleh la kita g tgk. heeeee.

:)

MarnieyZ said...

belum dpt tgk lagi lah. Tapi in Shaa Allah ada masa akn tgk. :)

~MommyAida~ said...

Wahh happynya tgk muka qis..msti bez kn cite ni..klo la aqil boleh behave mcm qis kn bez..bole ajk tgk wayang..hihi

~MommyAida~ said...

Wahh happynya qies...kalola aqil boleh behave time tgk wayang kn bez..huhu..sbb tgk trailer ni mmg nmpk cm bez..

Aju Mohit said...

amboi happy nmpknya anak dara lily ni, mmg enjoylah tu ye eheheh

Mime MF said...

hah!!tgk trailer mcm best...nk kena p tgk nih!! :D

Empayar Utama said...

Lama tak singgah sini. Budak-budak kat rumah suka layan cerita melayu je. Mak budak cerita hantu, bapak budak tido...

LYAfrina said...

hehe.. same entri kt arini ya..

mcm2 kisah dalam ni.geram, lucu, sedih...

geram dgn ayag eep tu...
dan lucu..mcm2..antaranya sandy.. pendek kata.. sepanjang tgk, pecah panggung la ketawa.. n part x tahan, time dia orang nak capture potrait tu.. aduyaii...

y sedih part ayah dia n family bpisah.. & time eep peluk ayah dia tu

Nastyna said...

Tu la tengok iklan pun macam best citer ni.

Cik Yaya said...

salam cik lily..
amboi menikmati btul dia makanan tu.
eh nmpk mcm aym tu lg besa dari dier..hehe ;p

BUNDA a.k.a KN said...

amboi ! suke nye dia makannn kepsi tu...sampai pejam mata lagi..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hr sabtu lepas mmg nk bw qalief tgk citer ni tp xsmpat plak

Umi Naemah said...

Waaa ramai yg highly rekomen citer ni..umi pun dh dpt yg downloadnye...pasni leh la layan...ngeeee

Shida Radzuan said...

amboiii heheee..so sweet kak n famly :)