Tuesday, March 12, 2013

Mee Rebus Tulang

Assalamualaikum...

Kalau sebelum ni pekena sup tulang kat restoran ZZ sup Tulang...kali ni cuba menu lain plak iaitu Mee rebus tulang di restoran yang sama...sememangnya restoran ni memang terkenal dengan Mee rebus tulang dia yang sedap..

ni lah dia Mee Rebus Tulang untuk mama...Nampak menyelerakan..☺
kuah dia yang pekat & tulang yang penuh...Mee tenggelam dek kuah yang pekat itu..
ternyata memang sedap...yummeh...Harga RM8.50

 Hubby order Sup tulang Lembu..sebenarnya hubby nak order sup gearbox lembu...tapi hari tu takde 
plak so order ni jer lah..sup ni pun sedap...Harga RM8.00

Air bandung & soya...

ni budak katanye tak nak makan..ye lah dah dapat warna & buku baru terus semangat nak mewarna...
perut pun automatik jadi kenyang..lagipun sebelum datang sini dia dah pekena 2biji donut kat J'Co Donut..serius kemain tu...sampai abis ktorang makan dia asyik dengan aktiviti mewarnanya....


Highly Recommended untuk uols cuba sup tulang mahupun mee rebus tulang di restoran ni...

Alamat : Restoran Sup Tulang ZZ
Lokasi : JKR Daerah, Jalan Petri, Johor Bahru
Waktu Perniagaan : Di buka setiap hari dari pukul 7.00 am – 2.00 am




24 comments :

haslizalizz said...

amboi sedapnyer....pepagi ni terus lapo tengok mee rebus tulang...

inazamri said...

mmg nampak menyelerakan tp bila tengok address ..makoii jauh la pulak.kalau dekat sure dah pegi akak ni

nens cellection said...

nens x pandai nk makan tulang atau erti kata bahagian lembu..sbb nens x gemarkan daging lembu..haha..tp siyes nmpk menyelerakan sgt!..kuah die pekat menambah kesedapan jamu mata ni..hehe

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

adei terliur tengok menu, ramai yang udapte citer pasal makan2 ni....

aimi adilah said...

tgk sup tulang teringt arwah nenek =(

Ujie said...

sampai tak nampak mee nya dah..
mmg tak penah lg mkn mee rebus tulang gini.

aTieYusof Family said...

Sedapnya tgk mee rebus tulang tu Wan..sini mcm susah mo jumpa..sllu ada pun sup tulang biasa..
Wah! Qis asyik betul mewarna..:)

:: Mrs.Eady :: said...

yummmehhh~!

MarnieyZ said...

perrrgggghhh, sedap nya. serius nya qis bila tgh fokus tp cute je. hehhee

zaleha leha said...

Sedapnye..sungguh menggoda mee rebus tulang tu..:)

faizal shah said...

nyum..nyum..sedapnye..

Qhaifa Nur said...

sedapnya mee rebus tulang...
rajin Qis mewarna, cantik......

Nasuha said...

Apa mknn kegmrn awk? Jom join segmen ni http://nasuhanass.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.html :)

Ena said...

nampak sedap je tu lily..
bila agaknya dapar ke sana tu.. sibling ena ramai kat Johor.. tgh cari masa sesuait utk jalan2 ke sana.. bila lah gamaknya tu? hehe

rajinnya qis..

QA's ~ mamapapa said...

slurrpppp..sedapnya:))klau pegi Johor bolehla hunt for this eaterykn?

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nasuha : In Sha ALLAH..ada masa nanti kita join.. :)

Umi Naemah said...

Adehhh tetiba perut lapo tgk makanan ni...ok ok kalu ada rezeki jejalan kat sana leh singgah mkn ni hehehehee

Kesuma Angsana said...

walla sedapnyer ni !

munna said...

sedapnya.... jauhnya nak ke johor ....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

adeh sedapnyerrr nengok

aisya said...

sedapnye.. huhu

LYAfrina said...

wow..nampak kaw sup tu

Shida Radzuan said...

sng lah qis mcm tu kmna2 bawa aktivti dia kmna2 blh bt hehee..xggu lah akak nk mkn ^_^

Cik Yaya said...

nmpk sedap mee rebus yg xnmpk mee tuuu..hehe