Tuesday, March 26, 2013

Kacang Pool haji,Larkin

Assalamualaikum...


kacang Pool Haji..

walaupun dah berapa tahun duk kat JB ni..ni lah 1st time lily merasa Kacang pool Haji...makanan yang sangat popular di JB..orang kata tak sah jika datang ke JB ni tak merasa kacang pool Haji...yang ktorang pergi ni kat medan selera berhampiran balai bomba Larkin..satu lagi tempat di terminal bas larkin..

Rasa dia memang sedap..kuah kacang special terdiri daripada kisaran daging, bawang dan hirisan limau nipis yang dihidangkan di dalam mangkuk lengkap dengan telur mata separuh masak di makan bersama roti bakar pastinya menaikkan selera anda...☺...Harga RM4.00 ...highly recommended jika uols berkunjung ke Johor Bahru..




28 comments :

:: Mrs.Eady :: said...

wahhh menarik nih!

syafieqah ieqa said...

pernah juga dengar orang kata makanan yang popular di johorkan.. harus cuba juga ni kalau ke sana..

zaleha leha said...

Macam best jer ni..tapi jauh lah plak.. :)

P.A. said...

xpnh makan tp....mcm beshhh je tgk...hihi

suzanah sulaiman said...

Nampak sedap jer tu..:)

.: iEyLa :. said...

alamak...teringin la plak kak..huhu

::NureeN:: said...

menarik sgt... klau terjah sana nureen kena try nih... :)

nea lopah said...

tak pernah rasa lagi ni. nmpak sedap.

Ucu Faridah said...

salam lily...dah lama tak jenguk sini...
ucu pernah makan sekali kt sek.13, Shah alam..org johor yg masak, tpi dah tutup pulak kedai tu..mmg sedap..

faizal shah said...

sedapnya..teringin plak ni..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

ermm terliur nak jugak...

MarnieyZ said...

pergghh.. terliur tgk. Nak try tp kat johor mmg tak lah kut. hihihi

Aju Mohit said...

alhamdulillah dah pernah makan KP ni tahun lepas sewaktu visit ke johor, mmg nyummy hehehhe

nieda said...

menarik...baru semalam tgk kt blog daddy ziyyad review ttg benda ni jugak. Memang sedaplah tu

Qhaifa Nur said...

memang nampak sedap...

mamalieyna said...

Waa.. sedapnye tu.. lama tak ke JB??

mamalieyna said...

Upps terkluar tanda soal pulak, lama eina tk ke JB.. :-)

~MommyAida~ said...

Wahh nampak sedap sangat!!nanti nak merasa la kalo turun JB lagi..hihih

rieyna marieyana said...

Sedapnye..tapi jauh plak kat Johor..:)

rita azlida said...

Terliur tengok..sedapnye..

Sarina Z said...

tengok gambar dah tau sedap..:)

aTieYusof Family said...

Sedapnya!..bila lah dapat merasa..hehe:)

Papa Mifz said...

okeh kalau PM pergi JB akan dicari kacang pool tuh...

Cik Yaya said...

salam =)

wahh 1st time dgr ni..kcg pool haji..
cm sedap je tgok tu..kua dier siap dgn telo..heee kene try lau g jb ni ^,^

aisya said...

ala, ntah bila la nak dtg jb ni.. huhu.. tnggu kak lily poskan ke bangi la.. hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani xpenah makan g kcg pool ni

Umi Naemah said...

Umi slalu gak dgr org dok ckp psl kacang pool ni...smpai lani umi lum pernah try lg kacang ni...mmg sedap ek?..pasni ada rezeki ke larkin leh la try hehehe..

Shida Radzuan said...

menariknye..1stime kak dgr hehee..sedap x??