Tuesday, February 19, 2013

Masakan Pengikat Kasih Sayang

Assalamualaikum...

Mak kata nak 'ikat' suami kena 'ikat' perutnya dengan air tangan kita...☺...lily ni tak reti sangat jugak lah masak..masak yang simple² tu boleh lah...tapi kata orang..walaupun simple..bila di masak dengan penuh kasih sayang...masakan yang simple akan menjadi lebih istimewa..betul tak..?☺...makan pun boleh bertambah²..^_^

Ikan Cencaru masak sambal berlada..tak nampak dah rupa ikannye..hehe :)

 Udang masak sos berlada..

 Udang goreng butter..fav si anak dara..

Menu wajib setiap bulan...hubby suka sangat makan soto ni...setiap bulan mesti suruh bini 
dia masak soto..simple jer yang penting suami suka.. :)

Begedil..dimakan bersama soto..

Chicken Wings Grill..beli yang memang dah siap diperap..tinggal untuk di masak jer..sedap tau..☺


image taken from fb..

Masakan isteri pengikat kasih sayang..^^







28 comments :

Aju Mohit said...

tq for remind lily, kdg2 ingat baca tp byk lupa dr ingat heheheh, mulakan dgn bismillah je, ada peringatan mcm ni mmg bagus sangat ;)

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah~

Nens Collection said...

sedappp..akak mest lg terrer dr sy..sbb leh slalu eksperimen kt dapor..sy lg la simple..kdg2 beli je sbb penat balik keje..xdan nk buat spesial..kecuali hari mggu jek..huhu

aTieYusof Family said...

Wah! sesekali masak mmg sedap tu Wan.. nampak sgt menyelerakan.. betul tu jika masak dgn penuh kasih syg, walau pun simple tetap sedap dan boleh bertambah2...:)

MAZLIZA ABD RAZAK said...

betul tu...masak dengan iklas, x sedap pun jadi sedap :)

normi nieza said...

yummy..:)

Ummiarissa Mahdi said...

sedap belaka tu...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sama² Aju..peringatan untuk Lily juga yg kadang² lupa.. :)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

betul tue...kita kena luangkan masa untuk masak walaupun simple tapi tetap air tangan kiter tu yang berharga kan..samala soto N begedil tu pun fav suami,,

miss fluffy said...

sedap nmpk...:)

Qhaifa Nur said...

masak dengan kasih sayang serta gembira...moga ikatan bersama akan lebih erat lagi...sedapnya semua tuh

Ratu Hatiku said...

Sedapnya....

wan nurul hezrina abd halim said...

wah lily nnt blehlah bg resipi soto2..hubby nurul[un suka..hehe mana tau bleh share2 resipi tu..semua mkanan di atas buat nurul lapoooo

NzA said...

SETUJU........suami akan sentiasa menhingati kita w.pn dimana dia brada....

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nurul : Simple jer tu...In Sha Allah nanti lily kongsi resepi.. ^^

Ujie said...

Walau simple tapi dimasak dgn rasa kasih, pasti jd sedap.

Berzikir tu bkn je time masak, dari seawal basuh ayam/beras tu pun saya buat. Biasanya saya bacakan selawat. Jiran yg ajar tips ni masa mula2 kawin dulu.

P.A. said...

sedapppnya...pandai Lily masak ek.....terliur nie....bkn apa masakan semua menyelerakan je nmpk....ada lbh tak???hehe

C.T.K said...

banyaknyer makanan...mmg memikat da ni :D

Cik Eyra said...

insyaAllah,nanti cikeyra dh kwen,nk cuba msk jgk utk suami,hakikatnya cikeyra bkn reti masak pun T_T beranggan jee..huhuh

ieda immi said...

alhamdulillah
air tangan isteri adalah yg terbaik , itu yg selalu kena jaga ! ;)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Kak ujie : Thanx ya for the tips..

Cik Eyra : Takpe..Practice makes perfect..^^

xila dot said...

kite walapon belum bersomi selalu gakla berzikir utk mknn sndri huhu eh lapaq dah aihhh

Shida Radzuan said...

kak lily mana ade simple..menarik sgt shida tgk tau :) bertuahnya en.suami dan qis :)

Ena said...

hehe..
menarik semua menu tu..

ena pun sama mcm lily.. msk simple2 aje.. tak pandai nak beria sangat.. tp selalu yg simple2 tu yg makan bertambah.. lg pun anak2 tak kuat makan.. kan mak pak yg makan terlebih. hehe.. pastu sendiri bising dah sendat sana sini.. kikiki..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah pandai lily masak nampak sedap semua

BlueiceButterfly said...

berselera tengok semua masakan tue..walaupun simple tuela yang special..hehe

wan nurul hezrina abd halim said...

jenguk lily lagi dipetang rabu=)

ANNA MARIANA said...

sedapnya.. ^__^