Wednesday, February 13, 2013

Kenangan Di Sarawak

Assalamualaikum...

Entry yang dah lama dalam draft..baru nak publish.. :D
Gambar² masa bercuti di Sibu Sarawak last year...Rindunye kat kampung halaman hubby..
suasana yang sungguh tenang & mendamaikan..

Suasana di kampung Hubby...Dalat ,Sibu...

Budak ni suka sangat duk kampung..siapa jer yang jalan semua dia nak ikut..
lagi² bila dapat naik perahu..sukanye dia..

 Budak yang kuat jalan...ni nak tolong nenek kat sawah..tolonglah sangat..☺

 Bersiap sedia nak turun ke sawah..sempat lagi posing..
amboi kaki tu silang kemain..tapi selipar tu terbalik..☺

Dah balik dari tolong nenek di sawah...letih nampak..

kena tinggal oleh daddy..suka sangatkan naik perahu...hehe ^^

amboi posing tu...☺

ni takut kena tinggal...orang p hantar barang jer dia sibuk nak ikut..

ni kat bandar Sibu dah..posing² sebelum balik Johor..


Bulan 5 ni abang ipar kawin..tapi tak pasti lagi dapat balik ke tak sebab keja hubby ni susah nak dapat cuti..nak apply cuti pun mesti dua bulan sebelum...






33 comments :

NinaAz said...

Hubby org sibu erkkk. Hubby sy kerja kt sibu. Pulau song. Naik bot 2jam baru sampai bandar sibu

Cik Eyra said...

seronoknya..teringin nk ke sana,tapi belum berkesempatan lagi :(

LiLy @ MaMaQiStInA said...

NinaAz : yup..suami orang sibu...kalau nak p kampung hubby dari Sibu ke dalat kena naik boat juga 2jam perjalanan..

nea lopah said...

Jauhnye jodoh yer.. cntik suasana kat kg ni.

Ujie said...

oh..suami sarawak, lily sabah kan?

*suka sume gamba Qis yg dgn topi besar tu. cantik dan ada nilai2 tersendiri.

Puteri Afiqah said...

bestnya :)

ieda immi said...

cantik2 pic qis.. geram tgk !;)

Aju Mohit said...

best kan lily, mmg tingin nak jenjalan belah sana, amboi qis sian nak kene tinggal ye ;)

bunga said...

teringin nak g jugak..siap gaya tu..:)

cik atie said...

welcome to sarawak... hehe... kampung atie 45 minit je dari dalat.. :)

Naemah Abdul Malek said...

qis nmpk sonok dapat posing pakai topi tu...cam biasa dia mmg pandai posing kan hehehe...hope ada la rezeki tuk umi sekeluarga g sini gak...tgk org pegi cam best (",)

~MommyAida~ said...

wahh bestnya qies ade kampung camni..bleh main kat jeti..hihihi..damai je rasa dapat tgk pemandangan kat sini kan ...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xpenah sampai g srawak.....qis suka la tu dpt blk kg hehehe

Qhaifa Nur said...

tak sangka hubby orang sibu...
akak memang teringin nak pergi sana..seronoknya

aTieYusof Family said...

Indah jak pemandangan di Sibu tu kan?? suasana kg mmg nyaman kan.. sama jg dgn di Kg Batu Payung Tawau tu.. nyaman jak..:)

Cho Zila said...

wajib msk blog ini .. kenangantu.. gambarpun cantik2 belaka...

..::..aRe-Na..::.. said...

Waaaa,sonoknya...x pnh smp pon lgik..pandai betui c chomei ni posing hehehe,cantek...

nabila said...

semua gambar cantik. tapi dalam banyak2 gambar,nabila paling suka yang warna kelabu tu. nampak sesuai dengan suasana kampung. ;)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

blom sapai lg sibu, miri dh...
eh, lily ke asben org sana?
ke dedua?.. heheh

Acik Riotaro said...

bestnyer..
sarawak jauh..
bila la dpt pg..

Papa Mifz said...

apply cuti 2 bulan sebelum, fuhh payah juga yer...harap dapat lah cuti nanti...:)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Kak Ujie & Leily : Hubby orang sarawak..Lily sabah..tapi stay kat johor.. :D

Cik Yaya said...

alooo ngesh lak dier..heee

comel nye pic qis.. ^_^

BlueiceButterfly said...

bestnya..tak pernah sampai lagi..:(

hana hadi said...

kalau cmtu. setahun skali mesti balik sibu..

Pykaa Pdott said...

amboih posing skn dia , comel laa :)

BUNDA a.k.a KN said...

masa arwah suami bunda dlm tentera dulu bunda pernah duk kat kem tentera kuching serawak selama 8 tahun..thn 80an..sekarang dah maju lagi sarawak...terasa nak pergi pulak..

aiEz said...

alala kesiannya qis nangis..memang seronok duduk kampung kak,lagi2 bila waktu pagi..wahh nyaman,hee

wan nurul hezrina abd halim said...

wahhh cantik pic.suka yang num2 tuh=)nurulkan tak pernah taw sampai serawak lagi..bilalah dapat g

Izan Ishak said...

seronoknya jadi qis. daddy org sarawak, mama pulak org sabah. bila balik kg mesti happynya lain macam kan. kelakar tgk gmbr qis yg kaki silang tu...kemain dia...

C.T.K said...

hehehe...comey je qis pkai topi tu :D
untung ibu ayah duk 'oversea'..hihi :D

Shida Radzuan said...

ewah qis comel dia kak hehee :D

Shida Radzuan said...

ewah qis comel dia kak hehee :D