Thursday, January 17, 2013

Random Pictures #03 : Food

Assalamualaikum....

 Nasi campur dengan lauk yang superb sedap(hubby kata)...hubby memang suka lauk² yang
simple macam ni...berselera jer tengok dia makan...

 Nasi Ayam Penyet...tengok gambar dah tau kan..☺ ...ayam dia tu ntah berapa kali goreng dah..
berapa cubit jer isi dia boleh makan yang lain tu keras....hmmmm..dah lah order lambat sampai...
hubby dah abis makan ayam penyet ni baru sampai...

 Spaghetti @pizza hut...suka makan spaghetti kat Pizza hut ni..sedap...

Apam polkadot prepared by me...Gambar dah lama..masa balik raya puasa tempohari adik buat rumah terbuka..dia minta lily buatkan apam polkadot untuk dia....nak buat apam polkadot versi ladybird tapi masa sangat  suntuk...buat jer lah yang simple ni...tak sangka sangat mendapat sambutan..hehe,... ☺









39 comments :

ChEnTA LiEYza said...

wooowww... cm sedap lah...

Seneorita Baharin said...

sedapnyaa tengok nasik campur tu...gulpp..hee..n apom polkadot tu nampak chantek, msty sedapp pnyaa! yummmy..hee :D

:: Mrs.Eady :: said...

agagagagaa..lapar!!

aTieYusof Family said...

sedappp nya...suka spaggeti tu Wan.. apam polkadot tu pun nampak sedap..pandai Wan buat..:)

Nens Collection said...

sume menyelerakan...apam tu comel..nens smpai sudahh x buat2 apam tu...hari ke hari nk try..hehe..;)

sHiMi sHinHae~ said...

err lapar nye .krek krekk :P

.: iEyLa :. said...

yummeeehhh..spagethi tu terbaik!! :)

Izan Ishak said...

izan suka yg no 1! lauk2 yg simple macam tu mmg buat selera naik mencanak2 kan.

ahaaa...apam polkadot kan dah pernah buat sekali. tapi outcomenya tak comeyyy... nak buat kali ke2 kurang bersemangat pulak...

Hanida Moss said...

cantiknya decoration apam tu! :D

afzalsukasuki said...

spaghetti tu sis kalau saya wajib kena ada meatball

takde meatball..fishcake pon boley la huhu

ieda said...

huwaaaaaaaaaa
sib baik dah kenyang ! ;)

Ratu Hatiku said...

uhuhuhu...terus lapar dibuatnya...

Qhaifa Nur said...

nak nasi ayam penyet...sedapnya
lama tak makan apam palkadot......

Ema Blog said...

tak pernah cuba lagi spagheti di pizza hut..selalu tahu makan pizza jer.

munna said...

nak masuk time lunch dah ni.... otomatik perut lapar tgk pic makanan ni

maszmadi said...

lapar..... huhu

~Beb~ said...

erm sakit jiwe tgk ayam tuh keras

hana hadi said...

nasi ayam penyet tu apa yang isimewa ek. pernah makan skalai lepastu xda apa yang special pun special kat nama makanan ja.hehe

wan nurul hezrina abd halim said...

mmg ngah laporrr nie liley...mintak sikit.hehe

LYAfrina said...

nasi kalo berlaukkan masakan kampung mmg sedap ...

wah.//pndai lily wak apam polkadot

~MommyAida~ said...

Sayangnya Ayam penyet tak berape nk penyet sbb dah keras..makanan berlauk tu nmpak best!!hihihi

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

nampak cam sedap jer ayam penyet tu...rupanyer tak sedap...gerams...

lili cantikla apam polka dots tu...saya dah lama teringin nak buat sendiri tapi asik bertangguh jer huhu..

ni link blog saya yang baru http://www.haslizalizz.com/

Cik Yaya said...

spghti dgn apam polkadot tu je yg menarik selera yaya..nyummy...hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

semua nampak sedap...apam polkadot tu comey2 jer nengok hihihi

nexx said...

i love food.. bestnye tengok mknn hehe

Cho Zila said...

sedap2 belakaler semua disini.. apamtu nampak menarik tertarik.. warna dialertu.. kalau dapat rasa lagiler terujaka...

noornazuha said...

ooohhhhh........sedaynyeeee..ni rasa mcm nak lunch awal niii

RedRose said...

my dotter akan jadi rambang mata if she looks at your apam pokadot tu.
her favorite! lagi2 yang ada filling stroberri. jenuh nak suruh dia benti.

Cil Lisa said...

hamboih, meleleh sungguh

NzA said...

Hari makan sedunia...wah boleh wat biz apam ni lily....

QA's ~ mamapapa said...

nyum!nyum!!!

Harith Iskandar said...

fuhhhh sedap giler...mmg giler sedap lah...ehe :p dah la tgh lapar ni

Papa Mifz said...

sungguh menarik warna apam polkadot tuh...

Lily@MamaZaraZareef said...

oh..lily pndai buat apam polkadot ye..nampak comel n ceria kaler dia..hehe

Aju Mohit said...

emmm sedapnya nmpk apam polkadot tu lily, boleh tempah ni eheheh

ANISRAHIM said...

Oh nasi lemak fav sy! :D

aisya said...

baru lepas makan ni tp rasa lpr balik tgk smua gmbr2 ni..

Shida Radzuan said...

sedapnya makanan tu semua kak ^_^

Deq's Qienz said...

sedapnyaa...nanak jugakkk