Monday, January 7, 2013

Random Pictures #02 :: Dia

Assalamualaikum...

My Daughter The Flower..^__^

Sungguh terharu & terhibur bila dia dendangkan lagu IBU engkaulah ratu hatiku..walaupun pelat tapi masih dapat di pahami setiap butir sebutannya..Menyanyi sambil memetik gitar...How sweettt.. you sayang..!

 Menonton rancangan fav Upin Ipin..dah tau dah time upin ipin ni bersiaran..mama tak boleh tipu (tipu sunat :D) ...siap amik kerusi duduk depan² TV..depan sangat..dah lah kabinet Tv tu rendah jer...macam nak masuk dalam TV tu dah...

Tabiat Qis dari baby sampailah sekarang..tido tak suka guna bantal...bagi bantal dia buang jauh².. :)
*Fakta Tidur Tanpa Bantal – Orang begini memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego...

 Alhamdulillah..umur dia 3 tahun lebih dah tau tulis full name dia..kalau mula² dulu lily tulis kat atas bagi contoh kat dia..tapi sekarang tak perlu contoh dah tau tulis sendiri...

perkataan lain yang dia tau..Daddy , bird , susu , saya & ayam...

Dah mengenal nombor 1 - 16...tak sia² belikan dia menda alah ni..banyak fungsinye..membuatkan otak berfikir...dari sini Qis dapat mengenal nombor..warna..bentuk..padanan & pengiraan..belajar dengan cara yang menyeronokkan...Qis pun seronok belajar guna menda alah ni...bila jawapan dia betul..
bertambah²lah kegembiraan dia..siap cakap nak buat lagi...^^

How time flies...sedar tak sedar esok dah menjangkau umur 4  tahun..
macam semalam jer baru melahirkan dia...tahun depan dah nak masuk tadika..
But in my Heart..you'll always be my special little baby girl the one god gave to us...^^



*Hari ni hubby start cuti seminggu..bila dah cuti ni memang tak lekat kat rumahlah...jap lagi nak p klinik buat scaling...maaf ye kalau lambat berkunjung ke blog korang...lambat sikit BW...Have a Nice Day..^^







26 comments :

Fyna Ahmad said...

waaaa...pandainya dia. ^_^

Nens Collection said...

bijak nyer qis kak..ammar kalo nens beli mende alah gittu die main baling2 je..huhu

comel nama penuh die..;)

Miss Zahirah said...

comel anak akak ni.. ;)

MrS. F!zA said...

qis sebaya darwisy tp qis awl thun..hehe.. darwisy leh a-z dlm bm bi, 1-20 dlm bi tpi dlm bm 1-10 je..hihi tu pon dia bljr sdri smua kt apps ipad..thn dpn jgk bru nk htr skull..

bila tgk qis tido dlm playpen tu nmpk mcm sedih plk..mcm ala2 merajuk gitu

maszmadi said...

qis yang semakin comel dan bijak.....

NURULHANIF said...

buat ape g klinik? lily dah pregnant ke? comel qis ni.. pndai pulak tu..

Qhaifa Nur said...

comel Qis...
aeish pun sama tido tak nak bantal...

P.A. said...

gud job Qis...hehehe beruntungla mama Qis nnt kalau kecik2 dah pandai mengira nie....:)

aimi adilah said...

olivia 2 mmg name qis ke??

bru tahu =)

comel2......

Ujie said...

comel la Qis tido dlm 'khemah' tu..:)

Cho Zila said...

wau baguihnyer dia umur 3 tahun dah leh tulis nama sendiri.. congrats mama dia...

aisya said...

Alhamdulillah, bijak sungguh anak akak.. =)

mudah-mudahan dah besar nnti jadi org yg berjaya and jd kebanggaan ibu dan ayah ye.. =)

hana hadi said...

bahaya la dia tengok tv dekat2.nanti jdi mcam hana rabun. adjustlah colour kat tv tu bg kurang

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

gudluck cute gurl!!!
tak sesia korban sikit $$ pulangannya anak epi n pandai kan.. =)

Izan Ishak said...

suka tgk wajah ceria qis ni. alhamdulillah... dia dah pandai macam2 sblm masuk sekolah lagi. tahniah juga pada lily sbg ibunya yg jadi cikgu sepenuh masa ye!

yelah lily... kalau tgk gambar anak2 tak sedar rupa2nya mereka semua dah besar. tau2 nanti dah masuk sekolah rendah pulak...

Ema Blog said...

anak perempuan senang nak diajar...akan ikut...tp anak lelaki beza sikit..

Cik Yaya said...

wahh da semakin mmbesarkan..
mcm2 dia da belaja ye.. ^_^

comel la pic 1st tu =D

aTieYusof Family said...

pandai lah qis ni.. besar sdh kan wan..ndak sedar! ada anak dara sdh..hehe.. cute Qis.. mcm mama nya.. moga membesar menjadi anak solehah ya..amin!:)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nurulhanif : Belum lagi..tadi buat scaling / cuci gigi.. :)

Aju Mohit said...

emmm bagusnya byk perkembangan positif qis ye, emm mmg masa sekejap ye berlalu kan lily

Aju Mohit said...

lily aju dah dapat tau FM lily!! TQ so muchh!! susah2 lily je smpi 2 fm nya ;), tq!!!

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Aju : Sama²..^^

LYAfrina said...

bgusnyer qis.. dah pndai tulis nama sendiri.. mesti qis jd budah genius nanti.. untung la.. sbb lily x kerja n ada byk masa dgn qis kan.. mcm2 perkara blh ajar..

mamalieyna said...

Qis budak bijk..cepat blajar.. :-) bagus2x..

shidaR said...

akak..xde plan nk hantar qis ke sekolah ke..dia dah blh menulis mgenal..xsalah anta awl dia ke sekolah lg byk ilmu dia boleh belajar :)

rindu kat blog ni :)
lama shida xterjah bz + demam kak huhuhu..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

qis yg comel n bijak...qis sama dgn qalief xsuka tido bantal hehe