Thursday, January 31, 2013

Jalan² @Zoo Johor..

Assalamualaikum...

Lepas menikmati Sup tulang aktiviti diteruskan melawat Zoo Johor...Masa umur Qis setahun lebih dulu pernah dah bawa dia ke sini...time tu dia takut tengok haiwan² di Zoo tu...nangis² ajak balik...baru² ni pergi Zoo ni keadaan masih sama..masih takut jugak macam yang mula² dulu..adiehhh..ingatkan dah berani... kejap jer ktorang kat zoo tu...Tiket Masuk untuk dewasa RM2.00 & kanak RM1...

Kat entrance...Time ni tak sabar² dah dia nak masuk dalam Zoo tu...

 sekali masuk..tengoklah muka tu...muka cuak..sambil mata memerhatikan burung..
burung dalam sangkar tu pun dia takut...alahai


layan dia main kat playground tengah² panas ni...







hehe...kelakar jer tengok Qis ni...takutttttttt...
daun tu bergoyang di tiup angin pun dia takut...Qis..Qis..☺






34 comments :

:: Mrs.Eady :: said...

takut yg comel :)

♥MAMASYAZA♥ said...

memang nampak sgt muka takut dia tu, takpe lama2 nanti ok la tu

Nens Collection said...

hehe..comel jek memek muka die..qis yg comel..nape takut, camne nk g zoo negara ni..hehe..;)

ros_reeza said...

mula-mula seronok ye nak masuk, bila dah tengok haiwan kat dalalm zoo takut pula.. hihi

MrS. F!zA said...

comelnya tkut kt daun goyang..hihi..zoo jhor ok jgk zoo emlaka truk sgt tgknya..binatang2 pon dh tua..heee

aTieYusof Family said...

hehhee... Nampak betul muka Qis takut.. sllu nya budak2 suka pigi zoo kan Wan?.. lama2 nti ok kalik...:)

ieda immi said...

ekekek cutenya qis ..
terperanjatkan apa lah tu kann
oh dah lama benar akak x sampai zoo johor nie... winduu ;)

Cho Zila said...

kalau zootu anak2 akak gemar sesangat.. ala cute sesangatler muka dia...

::NureeN:: said...

jln2 tenangkan pikiran sabil layan telatah anak mmg bestt... :)
qis.. kamu takot yerrr

.: iEyLa :. said...

alolo..comey nye die...
daun pon leyh takut..hiks

RedRose said...

holoh holoh holoh...comey sungguh cik kak sorang ni.
seronok kan bila dpt buat anak seronok.
tak tergambar dgn kata2.

Aju Mohit said...

heheheh qis2, comel sangat tgk muka takut dan gelinya tu heheheh

aimi adilah said...

ahahahhaha gmbr yg last tu mmg comel...... =)

Qhaifa Nur said...

kalau anak akak datang zoo..habis semua gambar binatang dia tangkap...lepas tu jenuh tengok balik....

takut tapi suka kan..kan..

Ema Blog said...

kelakar pula tgk gambar qis yg last ni...

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

ololo comelnyer qis...muka takut pun cute sangat...

Ratu Hatiku said...

Bestnya... saya nie org johor pun blm pernah lagi sampai zoo johor... hihihi

Papa Mifz said...

dulu PM masa kecik pernah sekali pergi Zoo Johor tuh...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

la qis takut ker g zoo sian dia...tp suka tgk qis posing comeynyaaaa

Ena's Palace said...

hehehe..takut sgt nmpk!
tapi tetap comeyyy

Lily@MamaZaraZareef said...

hehe..tkt animals ke qis..tp dia suka kucing kan..lain bdk lain minat ye tak..kalau cm zara zareef, memang suka. dpt bg binatang tu mkn lg diorng eksited

nur said...

cutenya!!!! heee...blogwalking here...singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda atau wat yg tersyg...

Cik Tetra said...

hahahahaha. comel je qis ni. akak kite pongg suke g zoo! hihi

mamalieyna said...

hahahaha.. kelakar gmbar last tu..alahai Qis..sama je cam arif =P..tp arif dh berani sket..hehe~

murahnye tiket eh, eina hampir lupa, g dulu sana arif bby lagi.. kt sini tiket masuk zoo RM25 tuuu...huu~

Miss Zahirah said...

kanak2 dgn zoo mmg x dpt dipisahkan... hihihi..
suka tgk bdak prmpuan pakai kasut cam qis pakai tu.. comel jer..

Izan Ishak said...

gmbr yg last tu buat auntie gelak je... sempat mama snap aksi dia gitu... hehe...

NzA said...

hehehe....mesti seronok...lily bwklh ke zoo melaka sbb kt zoo melaka lg best brbnding zoo johor.

~masalifah~ aka Yong said...

Anak yang comel :)
Moga jadi anak solehah penyejuk hati ibu dan ayah. :)

Minyak Ikan Omega Guard untuk anak, ibu dan ayah

munna said...

sama dengan Yasmin ... takut masa zoo....

Cik Yaya said...

xpenh p zoo johor tu..hehe
bwk budk g zoo mmg besh..sronk tgok downg..^,^

C.T.K said...

alahai...comeynyer qis..kesian dia...hihihi

LYAfrina said...

pintu masuk zoo sgt2 comel & ceria...

hehe..agaknyer dia terkejut.igt ada mde merayap tu...rupanya daun..tp comel j muka takut qis

Naemah Abdul Malek said...

ehehehe pic qis takut tu comel lah....biasa tgk muka qis senyum, ni dpt tgk muka qis takut huhu...pssttt sempat plak lily snap pic tu ...kenangan (^_^)

Shida Radzuan said...

dia ingt ape kot kat blkg bgoyang heheee :D