Wednesday, January 30, 2013

Cendol Pulut

Assalamualaikum...


Akhirnye dapat juga merasa cendol pulut...dari tahun lepas lagi ni mengidam Cendol pulut..hehe... pergghhh..memang sedap..nak² lagi time tu cuaca panaskan..terasa nyaman jer tekak 
ni bila cendol pulut ni masuk mulut..☺..Satu Mangkuk ni hanya RM1.50 ..

kebetulan time tu ktorang jalan² cari makan..ternampak plak lori ni tulis kat situ Cendol paling istimewa di johor Bahru MD.Zain Cendol...tanpa berlengah² terus ajak hubby singgah untuk pekena cendol pulut ni...


Diorang ada berberapa Cawangan..yang ktorang pergi ni berhampiran maybank Taman Sri Bahagia..Cawangan lain kat Masjid Bandar Baru Uda & Pasar awam Larkin..






28 comments :

MAZLIZA ABD RAZAK said...

sedapnya nampak
kat rumah saya pon ada 1 cendol pulut yang sedap, tapi mahal skit RM2.50

:: Mrs.Eady :: said...

terliur gakkk!

::NureeN:: said...

dah lama x mkn ni... adusss sedapnyerrr... kat png mana nk cr ni...........

C.T.K said...

ct xmakan cendol tp ct mkn pulut tu...hehehe

Nens Collection said...

nens suka cendol campur..kalo beli pulut mmg xmakan..minum air shj..hubby nens suka..hehe

.: iEyLa :. said...

memang nmpak sedap..nyummm...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah cendol pulut sedapnyerrrr..lama dh xkena ni hehe

aTieYusof Family said...

SEdap nya cendol!..peberet ni Wan.. di sini mcm jarang sdh mo jumpa org Jual cendol.. klu di Tawau ada cendol sedap di ice box:)

wan nurul hezrina abd halim said...

cendolnie kalau makan panas2 havent nyer lah aii..hehe

♥MAMASYAZA♥ said...

errmmm sedapnye cendol pulut. salah satu feveret akak ni....hehehehe

Qhaifa Nur said...

kat sini tak dapat harga murah macam tuh...
sedapnya cendol pulut..

nea lopah said...

feveret anak dara saya ni. hehehe

Ratu Hatiku said...

sedap d mkn bila time pns2 perghh...time tu dua mgkuk pun blh hbs :D

Ema Blog said...

bestnya...hilang rasa haus

Aku Penghibur said...

isshh tengah panas-panas nie ..sedapnye ..nyum nyum

purplekyu^_^ said...

wahh, nampak sedapp~
harga pun best :)

Aju Mohit said...

feveret aju ni lily, dapat plak makan dengan rojak perghhhh

Lily@MamaZaraZareef said...

nampak sdg!! kite x pernah try cendol pulut tau..asyik makan cendol biasa je..heheheh

Cik Tetra said...

cendol pulut!!!! :D

My favourite! :DD

Aireyn Ashra ツ said...

Aiseyy lapar pulak tengok cendol , sedap ni makan time panas cmni .

NURULHANIF said...

sedapnya cendol...

TwIstiEs*meSti Mau* said...

boleh tahan jugak tuuhh....
bab sini sikit.... =)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

wow / lama gila tak makan cendol . hiihi

Zurina said...

tiba2 tekak terasa kering...klau dekat...skrg jugak pergi cari md zain cendol...;)

maszmadi said...

ya allah, sedapnyer tengok cendol tu... nyumnyum

Ujie said...

murah la tu kan..

aritu beli kat psr mlm, tapi frust..tak sdp. pulutnya keras je..:(

Izan Ishak said...

nak jugak..nak jugak! sedapnya lahai...

LYAfrina said...

sedapnyer..dhlama x pekena ni