Monday, January 14, 2013

Celebrate Brithday @ Sizzling Stonegrill Bukit Indah

Assalamualaikum...

Selasa lepas 8hb celebrate Birthday Qis @ Sizzling Stonegrill Aeon Bukit Indah.. First time makan kat sini...hubbylah yang cadangkan...kalau ikutkan b'day girl dia nak makan kat KFC jer..tapi special day ni kita makan special sikitlah Qis.. ☺ ...Best jugak makan kat sini..kita sendiri yang masak....makanan sedap & service pun ok...pekerja pun friendly...^_^


Lets pictures talk..gambar adalah banyak ye..^^

  Mama with b'day gurl...kemain happy dia..kejap lagi nak tiup lilin..☺

with daddy..Love you both.. ☺

posing² lepas potong kek...kemain besar bunga atas kepala Qis.. ☺


bersemangat tiup lilin...☺ ..lilin tu cepat betul cair...belum abis tiup lilin tu dah nak abis..

potong kek sama² mama...Qis tak seberapa sangat kek ni..dia lebih suka Kek Coklat Indulgence..tapi dah selalu makan kek tu..kita rasa yang lain lah plak..ikut tekak mama ye.. ☺

Minuman mochaccino untuk lily & Orange juice untuk hubby..Mochaccino tu sedap..

Grilled Chicken untuk lily...sedap juga...ayam tu tengah masak atas batu...nampak asap tak.. :)

Noodle soup untuk hubby...hubby tak abis makan sebab banyak...

Whipped potato untuk b'day gurl...mula² makanan ni sampai kat meja Qis sangka aiskrim..laju jer dia cakap..nak aiskrim...bila dia rasa buat muka pelik ☺...dia tak makan pun..daddy yg abiskan...

French Fries untuk B'day gurl juga..fav dia ni..makan sampai abis.. :)

the Cake..yummeh..^^

 5 slice bagi pekerja kat situ...kalau bawa balik semua pun belum tentu dapat abiskan....
memang minta siap² kotak kecil tu kat SR...

Beli kek tu dapatlah kalender ni..dalam tu setiap bulan ada Voucher..
semuanye ada 12voucher...






30 comments :

inazamri said...

hepi bday Qis sayang.semoga menjadi anak soleh kebanggaan ibu ayah.

Nens Collection said...

bestnyer sambutan besday qis ni..
walopon sambut ber3 je...tp keseronokan jelas terpancar di wajah masing2!

akak,nens kalo ikut hati mmg x menahan tgk nasi,tp tekad..sbb badan dh naik sgt..huhu..

MrS. F!zA said...

comel gmbr qis tiup lilin..kembung pipi..hehe

woa pekerja keje dlm kedai SR pon dpt kek SR lg dr cust..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Thanx nens & kak inazamri..^^

Fiza : bukan pekerja SR..tapi pekerja kat stonegrilled tu..^^

aTieYusof Family said...

sedap nya kek.. aku berliur plak tgk noodle soup tu..hehe..
Kek SR mmg sedap bah kan.. nasib baik di LD ni ada sdh.. dpt juga merasa..hehe:)
Comel Qis..manis & ayu..:)

ieda said...

SEDAP NYEEE
meriah walau bertiga ..
menu sedap2 lah lily .. puas hati macam nie .. senyum comel bday gurl ! ;)

ogyep yummy mellow said...

Happy besday buat Su puteri ya.. Sedappp semua makanan tu..

MaYa MustWany said...

happynya dia..
happy birthday Qis :)

Miss Zahirah said...

besarnya bunga ats kpla dia.. hehehe

Qhaifa Nur said...

cantik bunga kat atas kepala Qis...seronoknya dapat pergi makan-makan kan Qis...hepi besday

Ena said...

Sedapnya Kek.. Menu2 yg lain pun wat tertelan lior.. hepi kemain yeh Qis.. heheh.. sonot bila anak hepi.. kita tompang sekali lah kan.. bukan selalu pun ye tak?
=.=

afzalsukasuki said...

untung la Qis..

Bila la mak abah saya nak bawak saya pegi makan2 sambil bagi saya tiup 30batang lilin kan?kikiki

aimi adilah said...

ok lah pas nie nk mkn kt cni lak hihihihi =)

maszmadi said...

erm, kalu masz pon prefer kek coklat dari yang ni... sian qis kena ikut tekak mama yerk.. hehe

munna said...

happy belated birthday buat Qis...


sedapnya menu2 tu semua.....

Nastyna said...

Happy birthday dear Qistina. may Allah bless u. menariknya stone grill, I tak pernah try lagi.

mamalieyna said...

Waaah meriahnye makanan..happy la besday girl tu :-)

Comel sgt berbunga besar di kepalz :-)

Lily@MamaZaraZareef said...

so sweeeet bday girl..epi bday ye cyg..tahun ni qis 3 ke 4 tahun eh..dah konpius plak..wuwu

nway, suka gmbr celebration ni sume..gmbr cntek,tpt makan nampk best, menu menyelerakan..smbut bertiga pon nampak happening..:-)

hana hadi said...

meriahnya.. lilin tu mmg tinggi ek.. selalau tengok lilin kecik warna merah putih ja

LiLy @ MaMaQiStInA said...

LilyAzliyana : Qis masuk 4 tahun dah...tahun depan nak skool dah..^^

BlueiceButterfly said...

happy birthday qis.Semoga jadi anak yang solehah dan bertambah comel2..hehe :)

LYAfrina said...

comel sgt qis.. nampak keceriaan di wajah qis.. moga mbesar bagaikan juara ye si comel

L said...

selamat hari lahir adik kecik yg comel.. =) semoga menjadi anak yg solehah penyejuk mata ibu dan ayah.. hehe.. comel2..

deq's qienz said...

hapi besday qis..smg mjadi ank y solehah ya :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

happy jer tgk qis celebrate besday dia..semoga terus membesar sbg anak yg solehah yer qis sayang

Izan Ishak said...

izan tgk efek berasap kat ayam tu terus lapar jadinya lily... hikhik...

cantik qis dgn bunga besar atas kepala tu... qis ni pakai apapun comeyyyy!!!

~MommyAida~ said...

Wah makanan nampak sedap sangat..Qies pon nampak cute sangat..comel...hihihi

Ema Blog said...

sedapnya makan-makan..sambut birthday girl

shidaR said...

HB qis syg :)
wahh seronok juga SR bt cm tu ade voucer yg best tu hehee :)

wan nurul hezrina abd halim said...

hepi besday qis=)may Allah bless u dear qis=)sorry untie lama tak singgah..