Tuesday, January 15, 2013

Birthday Gift ~ Junior Model Construction

Assalamualaikum...


B'day gift from daddy...Lego from Morphun...lego ni best sebab dia ada pelbagai bentuk..
boleh buat orang , kereta & macam² lagi....

yang bestnye tu siap ada buku sekali..ada pelbagai jenis model lego dalam tu & cara² nak buat...
semuanye ada dalam 60m/s ...bukan Qis jer yang teruja..mama & daddy dia pun sama...☺...
siap berebut² lagi buat siapa yang dapat siapkan dulu lego tu..hehe..Qis tengok jer... :D ...

Jom tengok beberapa hasil model lego hasil creativity Qis,mama & daddy. ^_^

Lego orang...hasil kerja tangan Qis...dia buat sendiri tengok contoh kat buku 
sambil mama perhatikan... Comel kan.. ☺

Dancing Lady & Dancing man ..Qis yang buat...ni pun cutekan... ☺

 Car..Hasil kerja tangan daddy...Cantik tak..?.. ☺

 Hobby Horse daddy yang buat...

Car...mama buat lebih advance dari daddy...hehe...☺

Hang Glider...Mama yang buat..comel jer...☺



Comel²kan...kalau takde kerja kat rumah ni lah kerja lily & Qis....Qis sangat happy bila dapat siapkan model lego tu sama seperti dalam buku tu...

Sememangnye permainan lego ni bagus untuk kanak²...permainan yang dapat meningkatkan kreativi & inovasi kanak²...& amat bermanfaat dalam menajamkan minda kanak² kerana terdapat pelbagai bentuk & warna....sekarang ni Qis dah dapat mengenal mana satu warna black,red,green blue & yellow...


walaupun ada yang baru ni yang lama tidak dilupakan...☺...Thanx for the gift daddy...^^









29 comments :

Zurina said...

menarik n tertarik...brp RM tu?

RedRose said...

it's not only dat sis, riadah berkeluarga ni pun dapat membentuk peribadi anak2 yg lebih matang, ceria dan loving. penting tu untuk pembesaran sempurna.
neway, sis buatkan I tergoda nak beli set lego tu. Ni dh mcm mak yg lebih2 dpd anak, hak hak hak.

Fyna Ahmad said...

waaaa..menariknya ^_^

deq's qienz said...

lego land..hehee, suka la qis dapat adiah istimewa

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Zurina :yang ni hubby beli 1set termasuk buku VCD & fun thinkers...beli masa ada karnival upin ipin tu.. kalau hanya untuk lego ni tak pasti harga berapa..boleh tgk kat website morphun...dealer yg paling dekat adalah kat S'pore..


RedRose : yup..betul tu...bila dapat lego ni mak yang lebih² dari anak.. :)

Cho Zila said...

kalau budak2tu tak sepah2 memang bestler.. anak2 boleh explore masa main bendani... tapi bestler bendani...

Qaseh Suhaida said...

menarik2 seisi keluarga boleh main sama2 kan kan...mesti semuanya teruja tgk hasil kreatif masing2


salam kenal

Qhaifa Nur said...

memang bagus lego ni..minda anak cepat berfikir apa nak dibuat...
dah buat sayang pula nak buka yup Qis..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah menarik...qis pun kretip reka mcm2 lego tu

aTieYusof Family said...

Betul tu Wan..permainan mcm LEGO ni bagus utk kanak2.. membantu perkembangan minda mrk.. sini susah mo dpt..klu mau pun kena order..huhu.. kreatif nya Qis..
sama mcm Pa'e sdh kenal warna..:)

Izan Ishak said...

pandainya qis buat org tu... izan yg tgk pun teruja. secara tak lgsg byk dia belajar melalui lego ni kan...

combi said...

lego bagus utk budak2..kite leyh taw pmikiran dye camne..

ieda said...

wahh bagus nie
hurmmm kalau ada rejeki nak belikan utk zahrien lah ! ;)

munna said...

baguslah set ni... kak munna lepas je anak main susun mainan mcm ni... mulalah menjerit suruh anak kemas balik....

LuN@_aiDi said...

teringin gak nak beli lego neh,
tapi takut zahin masuk mulot lak satgi..huhu
kena tunggu dulu ler kan?
baideway hepi belated birthday Qist!

~MommyAida~ said...

Wahh bagus lego ni..boleh buat mcm2..mmg bagus utk otak naak..mesti pricey jugak kan Lily..sbb cm lain dr yang lain..

Papa Mifz said...

pasti Qis leka kan main lego tuh...hehe

Ratu Hatiku said...

Lego nie mmg bagus untuk kanak2... :D

Ema Blog said...

menarik..elok juga beli kat anak-anak ema ni

Lily@MamaZaraZareef said...

qis memang ada bakat la..serius pandai sgt dia buat ngn ikut cth dlm buku je..zara pon xleh chalenge ni..hehe

NzA said...

mmg leka kalau dpt lego nie....boleh kembangkan daya kreativiti....

Cik Yaya said...

wahh bg ank buah yaya msti dia suke..ritu bru jgk belikan..tp sikit je lego dia..lau dpt yg ni mmg itu je la main dier..uhuhu

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

kreatif nya qis~~! heheh =)bagus lego ni. blh kembangkan idea budak2. (^^,)

shidaR said...

unik la lego ni kak lily..sure happy dia heehaw :D

mamalieyna said...

menariknya.. Qis mmg bijak...tmbh bijak la dia.. cepat pickup n tekun lah~

bagus lego ni kan..~

wan nurul hezrina abd halim said...

wahhh kalau sofia ngn merah suka sangat ngan lego=)

Aju Mohit said...

pandainya qis wat lego mcm2 bentuk ye, nnti tepek lagi hasil lego ni ye

LYAfrina said...

jgn kata qis.. auntie tgk pon suka.. mmg mainan lego ni sgt bgus utk anak2.. dpt mbuatkan otak ank2 bfikir utk mcipta sesuatu dr lego ni & y paling pting/... dia akn dpt ilmu..

cth mcm qis.. knl warna...
asya dulu pon knl warna mlalui permainan gak..

Deq's Qienz said...

wahh best la qis dapat adiah..anty pon suka maaa main atur2 lego nihh..hehw