Monday, December 30, 2013

Jalan-Jalan @ICT Shah Alam.

Assalamualaikum...

 Akhirnya dapat juga jejakkan kaki ke ICT ni..hiks.. :D .. tapi tak sempat pun nak round ICT tu sebab ktorang datang lambat dalam pukul 10mlm...pergi sana pun just dapat masuk snow walk jer...lepas kluar dari snow walk tu terus balik hotel..anak2 dah letih & ngantuk sebab berjalan dari pagi lagi hingga ke malam.. :)


Harga tiket masuk snow walk RM35 untuk dewasa & RM30 untuk kanak2...sewa but RM10..deposit RM10..nanti pulangkan but diorang refund kan deposit tu..

 KAMI...masuk jer dalam snow walk ni memang terasalah sejuknye...masa ni qis ok lagi..tapi dalam 10minit kemudian dah buat pe'el sebab dah kesejukan...

 Family adik..

 qis with daddy..sempat peace..padahal dah kesejukan..hehe..



 adik & anak dia..

qis seronok main menda alah ni..mula2 main dengan mummy..tapi mummy tak reti main..tension jer qis benda tu tak bergerak..hehe..last2 daddy take over...barulah mukanya nampak ceria.. :)

dengan makcik...

 sejuk sangat sampai menggigil..

 dah buat muka..merengek bawa keluar..sampai menggigil2 dia kesian...kat dalam ni tak sampai pun setengah jam dah keluar..lain macam jer sejuknya...

dah keluar dari snow walk barulah muka qis tu ceria sikit.. :)

kanak-kanak rebina..posing dulu sebelum balik..^^






Thursday, December 26, 2013

Jalan-Jalan @Melaka

Assalamualaikum...


Yeahh..akhirnya update jugak blog qis yang semakin terabai nih..hiks.. :D .. susahnye nak amik mood nak aktif balik berblog ni bila dah bercuti panjang...padahal banyak jer masa kat rumah... :)

Citer cuti2 diteruskan ke Melaka...Hari rabu (4.12.2013) ktorang meneruskan percutian ke KL..sebelum tu sempat lah singgah kat Melaka sekejap...jalan2 kat Bandar Hilir..naik beca & makan2...^^

Oklah..lets pic talk.gambar tak banyak..tapi boleh lah untuk update blog ni..haha.. :D

 Qis with her kazen..Baju pun nak sama.. :)
Sepanjang percutian ktorang sewa Hyundai Starex ni..kalau guna kereta ktorang memang tak muatlah sebab rakyat ramai..hehe...sewa ni tempat duduk memang ngam2 ktorang yang ramai ni...kakak & adik lah yang bayar sewanya...hubby tolong pandu jer..hehe...sewa untuk 7hari...merasa jugaklah naik kereta starex nih..haha.. :D ..

 sepupu..masing2 dengan gaya sendiri..

 suka tengok gambar ni..sweet jer... ;)

ni pun sweet..hohoho..tak nak kalahkan..haha... ;P

 lagi.. :P

peace..^^

 naik Beca RM25 dari A Famosa hingga ke Bangunan Merah pastu patah balik p A Famosa..
time ni qis tengah meragam nak naik beca tu sendiri jer tak nak ktorang join..
ngada2 kan..demand sangat..huhu..

Kat Bandar hilir ni sempat jugaklah memborong FM untuk mak..rambang mata tengok FM kat sana.
Lepas jalan2 kat bandar hilir ni singgah makan tak tau nama tempat..lepas makan meneruskan perjalanan ke KL..sampai KL dah petang..cari hotel kat area KL sentral...petang tu sempat jalan2 kat Bukit Bintang naik Monorail jer..suami2 dah tak larat nak jalan..tinggal kat hotel jer..kami yang isteri2 ni tak reti penat..haha...bukan selalukan.. :P

jalan-jalan hingga ke malam...hehe..dapatlah Qis bergambar dengan kakak 'emas' ni..
Bayar RM2 kalau nak bergambar..amboi jelingan qis tu kan..hehe :D

lepas bergambar ni...terus balik hotel..sampai hotel barulah terasa letihnya..haha...tido awal jugak malam tu sebab esoknye nak berjalan2 lagi..hiks... :)









Monday, December 16, 2013

Cuti-Cuti : Legoland Malaysia...

Assalamualaikum...

Baru ada mood nak mengup entri family vacation... alahai mood silalah rajin.. banyak nak dicoretkan tapi asal buka blog jer terus blank nak taip apa..sudanya blog terabai...huhu..

Percutian kali ni banyak jugak plan yang tak menjadi disebabkan cuaca yang tak mengizinkan...Tapi Alhamdulillah..percutian yang amat menyeronokkan..lagi2 dapat bercuti dengan family...

Citer USS skip dulu ya..hehe..nak up citer Legoland dulu...ni kali yang kedua masuk Legoland...kali ni masuk themepark & waterpark...Plan nak p Legoland sepatutnya hari isnin ( 2.12.2013) tapi disebabkan hari isnin tu hujan sepanjang hari terpaksa ditunda keesokkan harinya ( 3.12.2013). sepatutnya hari selasa tu plan nak turun KL dah..Tapi tu lah..kita hanya merancang DIA yang menentukan...

Lets pic talk..banyak gambar qis & kazen dia jer...layanzzzz.. ^^


 Voucher free for kids..tapi dengan syarat kena bayar penuh untuk dewasa RM175 (Themepark & Waterpark)...so kanak2 semua masuk free...hanya bayar untuk dewasa jer...dapat voucher ni dari kotak minuman Dutch Lady...

 my sweetie pie..berposing depan pintu masuk themepark..

 qis with her kezen...




My small Family...Orang suruh buat L qis buat peace..hehe.. L For Legoland..^^



 rombongan che kiah ke Legoland..hehe..family kakak takde dalam gambar sebab sibuk 
melayan anak main..

muka happy..bersiap sedia nak berenang kat waterpark...tapi tak sampai pun setengah jam berenang.. waterpark terpaksa ditutup disebabkan hujan yang lebat...pagi tu cuaca elok jer..tak panas & tak hujan..tapi petang tu plak hujan lebat..sebelah pagi ktorang masuk themepark dulu...lepas main2 kat themepark baru nak bawa anak2 masuk waterpark..tapi tak sangka plak petang tu hujan lebat..pasrah..^^

 kazen qis...muka pasrah..terpaksa posing kat luar jer...asalkan ada kenangan masuk waterpark Legoland katanye...Jauh tu datang dari Sabah nak mandi manda kat Legoland....huhu... :D ...time ni pun masih hujan..tunggu punya tunggu sampai pukul 5pm hujan tak berenti & waterpark masih ditutup...

 haha..qis buat muka sedih..tak puas berenang katanya...
takpe sayang..ada rezeki lain kali kita datang lagi.. :)

 kat waterpark ktorang sewa cabana ni..RM150 untuk satu cabana(RM150 untuk setengah hari..kalau sewa untuk sehari plak RM300)..free 2 towel Legoland & minuman coca-cola & mineral water..Cabana ni merupakan sejenis khemah berbumbung yang dalamnya  ada 2 biji kerusi, safe box, kabinet,peti ais & disediakan jugak wifi..tapi hampeh..tak dapat connect pun...  photo taken from google..



Banyak lagi gambar2 kat Legoland ni tapi tak larat nak resize..biarlah yang lain tu buat tatapan sendiri..hehe...ok..next entri plak jalan2 kat Melaka... ^^





Monday, December 2, 2013

Cuti-Cuti.. ^^

Assalamualaikum...

Apa kabar korang?...sori lama tak BW ke blog uols...blog pun dah terabai..Bila mood rajin ni nak mai pun tak tau lah..huhu...

sempena cuti sekolah ni mesti ramai yang bawa family pergi bercuti2 kan...have fun ya korang... percutian kitorang plak bermula semalam...semalam seharian di USS...huhhh..letih tapi amat menyeronokkan.. Senang  hati bila tengok anak2 gembira... ktorang pergi bersama-sama family adik beradik dari sabah bawa anak-anak bercuti sempena cuti sekolah ni...Qis lah paling seronok sebab ramai sepupu2 dia datang...

13 keping Tiket USS..7Dewasa 6Kanak2..
harga tiket untuk dewasa RM189 & Kanak RM149 termasuk tiket bas...

Qis with her kazen...OTW to USS..Qis muka excited tu..hehe.. ;)



Banyak lagi gambar2 di Uss..tak berkesempatan lagi nak resize...Citer Uss akan diupdate bila mood rajin mai..hehe... 

Destinasi hari ni plak akan ke Legoland..for the 2nd time..yippie.. :D ...budak2 lah yang sangat excited sebab nak masuk waterpark kata diorang..hehe...ok..enjoy puas2 sebelum sesi persekolahan bermula.. :D

Esok plak akan bercuti2 ke KL sehingga hari jumaat...cuci2 mata kat KL plak..hehe..Plan utama nak p Ikea..nak shopping2 free guna Gift Card Ikea tu...Moga segala perancangan berjalan lancar..ok korang..jumpa lagi di next entri...have a great day uols..^_^



Sunday, November 17, 2013

Cerita Hujung Minggu @Zoo Johor..

Assalamualaikum...

Cerita hujung minggu yang lepas2..rasanye ni kali yang ke-4 bawa si anak dara ni p Zoo Johor... Biasalah dia kalau daddy dia cuti mesti ajak keluar..ktorang pun tak tau dah nak bawa p mana..last2 decide bawa dia p Zoo Johor jer...hehe..Layanzzz..^^

 my SuperGirl..^^

 sempat lagi dia singgah membaca..


 tengok tu..mesti ada dramanya...rusa tu perhatikan jer qis nangis..hehe..

 nangis gara2 nak main buaian ni..tu pun nak nangis kan..hiks..ada2 jer.. :)






#Blog semakin terabai...penyakit 'M' semakim teruk melanda..nak buat macamana ni...huhuhu..




Wednesday, November 6, 2013

Cerita Nuffnang..

Assalamualaiukum....


Lama tak cerita tentang Nuffnang kat blog ni...last month gatal jer tangan ni nak cash out..walaupun jumlah tak banyak mana berbanding sebelum ni tapi Alhamdulillah ada jugak hasil dari berblog yang lately ni sekejap ada sekejap takde..hehe...

Dah kosong dah pun..kena kumpul balik..sikit-sikit lama2 jadi bukit..huhu...sekarang ni hanya ada 1 CPUV yang tengah running..dah hampir sebulan tapi hasilnya baru itu...apapun tetap bersyukur..lagipun blog ni jarang update..Thanx ya buat korang yang sudi berkunjung ke sini walaupun  blog ni macam chipsmore jer..sekejap ada sekejap takde...hiks.. ;)





Monday, November 4, 2013

Anniversary Lunch..

Assalamualaikum...

Bertemu lagi seminggu sekali..haha...Thanx ya buat kawan-kawan yang wish & mendoakan lily & hubby sempena 6th Anniversary ktorang kat Entri ni...Really appreaciate it...

Anniversary lunch baru2 ni seperti biasa makan kat tempat fav hubby iaitu seoul Garden.. Anniversary ke..birthday ke mesti ajak makan kat seoul garden..huhu...bak kata hubby makan seoul Garden ni berbaloi2..hehe..Bayaran hanya untuk lily & hubby jer..Qis plak tak dikena kan bayaran...

 Salah satu sebab hubby suka makan kat sini..sebab banyaaaak sangat pilihan..

 pencuci mulut..nyum2..^^

 Air pun banyak pilihan..

 Aiskrim untuk si anak dara...fav dia ni..

 My Hero & Heroin..Love you both..!


 salah satu menu yang paling banyak ktorang makan..haha..qis lah tu..hantu udang..
tak nak makan lain..udang jer ni yang dia makan..mak nye lah jadi mangsa kopek kulit udang tu..huhu..

Yummeh..Banyak lagi makanan lain yang ktorang amik..sejam lebih ktorang duk dalam tu..kata makan sampai kenyangkan.haha..Alhamdulillah dengan nikmat rezeki dariNya...^^