Monday, December 31, 2012

Aktiviti Hujung Minggu...

Assalamualaikum..

'Weekend' ktorang adalah setiap hari khamis & jumaat...orang lain keja hubby cuti..hubby cuti orang lain keja...dah berapa lama dah tak pernah keluar hari sabtu & Ahad...so anggap jer lah hari khamis & jumaat tu 'weekend' ktorang...bila hubby cuti jarang diam kat rumah...masa untuk bawa si anak dara enjoy... ^^

Aktiviti weekend selalunya 'mengukur' mall...hehe...si anak dara suka jer asalkan dapat kluar rumah...cuci² mata..cuci² poket.. :D ...

1st mengukur mall kat Plaza Angsana...kalau dah ke plaza Angsana tak lepaskan peluang menikmati mee rebus Hj.Wahid ni...sangat mabeles tau..nyum²..^^

Si anak dara plak request nak makan kfc...so tapaukan jer dia Snack plate makan kat
food court Plaza Angsana...fav drink ever..kacang soya.. :)

 2nd...'mengukur' Mall kat City Square..tempat wajib setiap minggu... :)
time ni tengah menunggu daddy gunting rambut..punyalah lama..

Lama tunggu Daddy..kita photoshoot kat luar City Square....
buat derk jer bila orang lalu tengok ktorang... :)

3rd...'mengukur' mall kat Aeon Bukit Indah belanja barang dapur...tapi tak amik gambar..kamera tinggal dalam kereta..balik rumah dah malam...Abis mandi jer anak dara terus tido..letih gamaknya seharian berjalan...

Esoknya plak (28.12)..bawa si anak dara ke karnival Upin Ipin...kemain sukalah dia dapat jumpa the real Upin Ipin..sebelum ni hanya tengok kat TV jer...Rancangan Fav dia ni...sampai nangis² di ajak balik..full story next entry.. :)

-Even how busy you with your works..a Quality times must be spent with your Family-..


**Entry terakhir di tahun 2012...esok dah melangkah ke Tahun Baru 2013...Moga tahun baru ni lebih baik dari tahun² sebelumnya....In Sha Allah..






Saturday, December 29, 2012

Shae - Sayang

Assalamualaikum..

Sekarang ni suka sangat dengar lagu Sayang nyanyian Shae...lagu yang tengah hot skrg ni...tau lagu ni dari Radio Era..Selalu jer diorang mainkan lagu ni..suka dengan rentak & lirik lagu ni...enjoy jer dengar..mula²  tu ingatkan Agnes monica yang nyanyi...sama jer suara diorang...bukan lily jer yang minat Hubby pun sama minat juga...sekali dengar terus suka..dua kali dengar bertambah suka.. :)



Lirik Lagu Sayang – SHAE

Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu
Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku
Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu
Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu

[Ulang dari awal]

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu
Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu
Jangan ragukan cintaku
Percaya sayangku
Jaga hatimu untukku
Ku menyayangimu
Semangat hidupku
Ku tetap untukmu
Cintaku selalu milikmu



Have a nice day & great weekend ahead..^__^





Thursday, December 27, 2012

Menang Self-esteem Games Book from Atopiclair

Assalamualaikum...

Baru² ni ada join giveaway kat facebook anjuran Atopiclair Asia...join pun dah last minit..sajer jer  nak mencuba nasib... menang Alhamdulillah..tak menang kita cuba & cuba lagi.. :) ....tak sangka pulak bila diorang announce 20 orang yang bertuah dapat Self-esteem Games Book nama lily ada tersenarai... so happy..excited...hehe.. maklumlah 1st time menang giveaway thru facebook ni... :)

Giveaway ni senang jer..just email nama , umur & country...then diorang pilih secara rawak..


ni lah bukunya..Penghantaran dari Singapore...masa sent details tu..diorang kata penghantaran amik masa 2minggu...tapi dalam masa seminggu jer buku ni dah sampai...

Dia yang teruja terima buku ni...buka jer dari sampul tu..tak sempat nak baca dia dah amik bawa p meja study dia...suka dia tengok gambar² kat dalam tu..tak sampai beberapa minit..beberapa keping gambar dalam buku tu dia dah kaler....laju jer... :)


Buku ni mengandungi 300 fun activities yang kita boleh praktikkan untuk anak²...objektifnya untuk membolehkan anak² membina keyakinan diri & melahirkan perasaan yang positif meliputi aspek emosi, sosial,fizikal & intelektual...

Antara Special Section highlight dalam buku ni :-
- Knowing your strengths and abilities
- Expressing everyday feeling and reactions
- Enjoying being unique -like everyone else
- Building relationships by being with friends and trusting others
- Building confidence by getting to know your body and senses


Bolehlah praktikkan untuk Qis ni..tapi baru beberapa helai jer ni lily baca...







Wednesday, December 26, 2012

Favorite Food:: Jagung Sapuan Planta

Assalamualaikum...


salah satu fav food si anak dara sekarang ni...jagung dengan sapuan planta... tak nak makan macam tu jer..mesti nak sapu dengan planta..kelassss ko... :)

makan panas² memang marbeles...nyum²..sambil makan..sambil nonton rancangan fav dia Upin Ipin.. :) ..Planta tu dia tak nak sapu kat semua..Planta tu kan cair bila sapu kat jagung tu panas²...dia nak sapu sikit makan...pastu sapu sikit lagi makan...cerewat juga si kecik ni...


Khasiat Jagung :Merupakan sumber vitamin B1 yang berperanan dalam proses metabolisme karbohidrat.. Bertih jagung juga dikatakan baik untuk kanak-kanak kerana ia dapat membina tulang, otot, tisu, membantu pencernaan dan adalah baik untuk gigi...Manurut kajian saintis makanan,jagung yang di masak samada dikukus,rebus atau dibakar membezakan zat yang cukup iaitu sebatian phenolik yang di panggil asid ferulik untuk mengurangkan risiko kanser & penyakit jantung..





Monday, December 24, 2012

Ada yang Jeles

Assalamualaikum...


tengok tu..ada yang jeles bila mamanye pegang baby..tajamnye renungan tu...hehe...

Baru² ni melawat kazen hubby yang baru melahirkan baby boy...sekarang baby ni dah sebulan dah...dapat juga melepaskan rindu cium bau baby...sedap jer bau baby ni...mula² tu Qis buat tak tahu jer...biasanye budak²  lain diorang excitedkan bila nampak baby..tapi Qis ni tak...no feeling..alahai... macamana nak bagi adik ni.:D ..tapi bila mamanye pegang baby terus cepat² jer datang kat mama..jeleslah tu..bila tanya kat dia nak adik tak..cepat jer dia jawab tak nak...alahai Qis...




Friday, December 21, 2012

Senyumlah...

Assalamualaikum...

Salam jumaat penghulu segala hari...Moga hari ini lebih baik dari semalam...
Moga lebih ceria & sentiasa tersenyum..kerana senyuman itu satu sedekah...^^


image taken from fb

Senyum tak perlu kata apa²..^__^







Thursday, December 20, 2012

Alahai Anak..^_^

Assalamualaikum..

Macam² pe'el dia  ni...sekarang ni kalau nak mandi tak nak dah kita mandikan...nak mandi sendiri..kalau mandi tu bukannya sekejap ok...ambil masa juga..mengalahkan mama dia..kadang² tu siap nyanyi² lagi...ntah apa² lagu yang dia sendiri jer paham...hehe...tersenyum² sendiri lily tengok gelagat dia tu..

ni apa kes plak mandi nak pakai spek...hehe..time ni dia mandi lama sangat..hairan jugaklah apa yang dibuat si anak dara ni...jenguk² dia dari luar..kemain lagi ntah dari mana dapat idea mandi nak pakai spek plak...lily perhatikan jer dia dari luar...kejap spek tu dia letak kat atas kepala...diam² lily amik gambar dia....last² dia terperasan ada mamarazzi amik gambar dia...hehe...capture the moment..untuk kenangan dia bila besar nanti.. :)

amboi² bila tahu mama amik gambar dia..siap posing menggoda..badan lentik..cekak pinggang & posing tak nak tengok kamera...gaya model gitu..hehe..

hehe..mata dah pedih kena shampoo... :)


Anak² ni semakin besar makin banyak pe'el diorangkan...keletah diorang sungguh mencuit hati  & menghiburkan...tapi ada kalanya juga boleh mengundang rasa geram dihati...tapi sebagai ibubapa kesabaran dalam mendidik anak² itu amat penting kerana anak itu adalah amanah Allah untuk kita...





Wednesday, December 19, 2012

WW:: # Like Daddy..Like Daughter..^^

Assalamualaikum..


Like daddy..Like daughter!..

Bongkar² gambar lama terjumpa plak gambar ni..masa ni umur Qis dalam setahun lebih..hehe..geram jer tengok gaya dia tu..suka tiru gaya daddy...






Thursday, December 13, 2012

Showcase Usahawan Bumiputra Sarawak..

Assalamualaikum...

Beberapa minggu lepas berkesempatan ke Showcase Usahawan Bumiputra Sarawak @Plaza Angsana...'kena sokong Usahawan Sarawak tok' kata hubby.. :) ...ada pelbagai jenis makanan tradisi sarawak yang  dijual...tujuan utama hubby nak ke sana tentulah nak membeli makanan sarawak..rindu katanya nak makan makanan sarawak..

sampai² jer kat Angsana si kecik ni terus terjah abang ni...nak belon...ingatkan dia takut...kerana sebiji belon dia beranikan diri dia minta belon dengan abang ni... :)

puas hati dapat belon cantik katanya...


Ada persembahan tarian sarawak...suka jer Qis tengok...comel jer tengok adik² tu menari..

 sempat menikmati Laksa Sarawak super sedap...memang sedap..ngam dengan tekak lily..

kek coklat yang super moist...nyum²..

Hamper yang dimenangi hubby sebab dapat jawab soalan tentang sarawak dengan betul..
soalan dia.." bangsa apakah yang paling ramai di Sarawak.."..bangsa apa..??
tentu korang pun tau kan.. :)

dapat 2pcs goodies bag..antara isi dalam goodies bag sagu , keropok,kuih cincin .pepper cookies & gula² lada..1st time merasa gula² lada..lebih kurang macam gula² hacks juga rasa dia...


On the way balik dari showcase ni...dapat plak terjah skuad perodua Era spt yg lily cerita sebelum ni..








Wednesday, December 12, 2012

WW :: Nampak Comel plak Gambar ni.. ^^

Assalamualaikum...

nak amik gambar dia siap posing comel dah...masa snap tu tetiba plak dia terbersin..hehe..
bila tengok gambar ni balik rasa klakar jer..comel pun ada kan..hehe.. :D... 

so sweet...'sayang baby' katanye..^_^





Sunday, December 9, 2012

One Month to Go...


Assalamualaikum...

my sweetheart

#Lagi sebulan menjangkau usia 4 tahun....begitu pantas masa berlalu meninggalkan kita...sedar tak sedar dah semakin besar dah anak dara ni yang dulunye kuat menangis & sekarang sangat manja..
u sweetheart..!






Friday, December 7, 2012

Kenapaku Di Uji..|| Sabar itu Indah..!

Assalamualaikumm..

Salam jumaat penghulu segala Hari...



Sabar itu indah..!Semoga kita tergolong di kalangan hamba-Nya yang sabar dalam 
menghadapi segala musibah..




All Sources taken from FB



Allah tidak akan menguji hambanya melebihi kemampuan mereka..!

p/s::*Sekadar Perkongsian..**




Wednesday, December 5, 2012

Skuad Perodua Era

Assalamualaikum...

2 minggu berturut²  terjumpa dengan skuad perodua era ni...dalam kereta memang selalu pasang radio Era... Masa diorang bgtau diorang sedang berada di mana..kebetulan plak ktorang berada dekat dengan kawasan yang diorang sebutkan tu...apa lagi ktorang terjahlah.... :)


inilah hasil terjahan ktorang...dapat minuman mountain Dew...krew tu bagi banyak...sampai sekarang minuman tu tak abis lagi...sedap juga mountain Dew ni..yang penghapus serangga serai wangi & selsun blue tu kena jawab soalan simple dari diorang...jawapan betul baru dapat benda tu....senang jer soalannye..dapatlah ktorang jawab..^^

Dan juga stiker ni...

memang rezeki hari tu..sebelum terjah skuad Era ni..ktorang pergi Showcase Usahawan Bumiputra Sarawak @Plaza Angsana...kat situ Hubby dapat hadiah hamper sebab dapat jawab soalan tentang sarawak dengan betul...ye lah dah orang Sarawak dah tentu lah tau jawapannye kan.. :)





Monday, December 3, 2012

10Sen For 1 Regular Pizza @ Dominos Pizza

Assalamualaikum...

Yup..seperti tajuk tu....di mana nak dapatkan Pizza sebegitu harga kalau bukan di Dominos Pizza..ohsem rite...sekarang ni Dominos ada buat promotion RM0.10 untuk regular Pizza for first 100 customer for 100 minute & in all 100 outlet...for more info boleh LIKE Page Dominos pizza ..kot² tempat korang pun ada..


Kat JB diorg buat  21hb Nov tu..kebetulan plak outlet Dominos ( Nusa Bestari) yang terlibat ngan promosi ni berdekatan jer ngan rumah ktorang...apa lagi tak lepaskan peluanglah ktorang..jalan kaki jer lily ngan Qis ke Dominos ni..promosi start kul 12PM..kul 12PM jugalah baru ktorg kluar rumah..nasib cuaca time tu tak panas...sampai sana ingatkan tak ramai orang..sekali dapat no giliran 55 & 56...dekat sejam jugalah menunggunye...ingatkan Qis tak dapatlah...tapi kakak Dominos tu baik hati nak bagi kat Qis juga..dah orang offer kita amik je lah kan..limit sampai 100 customer sahaja...

Rezeki hari tu..hanya spent RM0.20 dapatlah 2 Regular Pizza...

Pizza pilihan...Alhamdulillah kenyang hingga ke malam...^^

Thanx Dominos Pizza buat promosi  ni...selalu² lah buat promosi macam ni lagi.. :D * Bajet  Dominos Pizza baca blog ni... ;p*







Sunday, December 2, 2012

Bonding Time..^^

Assalamualaikum...

cakkk..Do you miss me??.. :D

Posing² cekak pinggang..her fav pose.. :D

My Beautiful Little girl..growing up so fast..^^

Like Mama - like daughter...punya hobi yang sama suka posing².. :D

owhhh..so sweet...your kisses makes my day...muahhh..^^

Any man can be a father..but it takes someone special to be a DAD ~ Anne Geddes


Love your family... Spend time, be kind & serve one another.
Tomorrow is not promised & today is short..



p/s: Maaf lama menyepi & tak blogwalking...now tengah slow² membalas jejak...~