Sunday, November 11, 2012

J.Co Donut Kesukaanya..^^

Assalamualaikum...


Selamat berhujung minggu...Dah beberapa hari tak update blog ni...
mula dah mood tu kelaut... :)



Citer minggu yang lepas..lepas Lunch kat Ayam Penyet Ria...si anak dara ni ajak plak masuk J.Co...dia nak makan Donut..padahal baru jer lepas makan tu...layan kan jer kemahuan dia...sekarang ni Qis memang kuat makan...suke bila anak berselera makan...^^

Donut utama pilihan dia...nyum²

Suka benar dia masuk J'co ni sebab boleh lepak² duduk kat dalam tu...

Setiap kali ke Ct Square memang tak pernah miss lah masuk J.co ni...satu kemestian untuk dia.. :)

Ni pun Donut fav dia...asal ke J'co @ Big Apple memang donut jenis ni jadi pilihan dia...






Wednesday, November 7, 2012

Random Pictures..^^

Assalamualaikum...

Satay beli ngan pakcik motor...since bulan puasa tu lama pakcik ni tak menjual...tiap² hari tunggu last² ada jugak pakcik ni minggu lepas..Alhamdulillah dapat lagi merasa satay pakcik motor yg sedap ni...kuah kacang dia sangat sedap...tengok gambar pun dah tau sedapkan... :)

Lama tak makan pisang goreng...kebetulan hubby balik dari sembahyang jumaat..singgah jap beli pisang ni untuk minum petang hari tu...pekena dengan milo panas...sangat mabeles..
lagi² makan time hujan²...^^

Hadiah dari Mamalieyna..Comel sungguh set pinggan tu..Ikea tau..suke²..kaler pun cantik..
& 2 Ketul FM yg comel...bertambah lagilah koleksi FM kita..Big Thanx Eina..Love it..^^ 

ni plak Hadiah dari DeQ Qienz ..Cantik kan...buka jer sampul terus amik gambar dalam keta..
tak sabar² lagi nk buka kat rumah..hehe...

& sepit rambut yang comel ni juga...suka Qis pakai..terus dia nak pakai time tu juga...
Thanx so much DeQ Qienz..^^




Monday, November 5, 2012

Ayam Penyet Ria @ City Square

Assalamualaikum..

Khamis lepas hubby ajak lunch kat Ayam Penyet Ria @ City Square...sebelum ni pernah jugalah makan kat Ayam penyet Ria kat Plaza Angsana... rasanye lebih kurang sama jer kot...yang kat CT Square ni baru buka beberapa bulan...tapi pengunjung dia memang ramai...lagi² lunch time...sampai beratur kat luar nak tunggu orang lain abis makan...

sebelum makanan sampai kita posing dulu.. ;p

we are 'Best friend'.. ^^

Qis pakai sepit rambut hadiah dari Deq Qienz...masa kluar tu tengok mailbox ada barang kiriman dari Deq Qienz..Keychain & sepit rambut yang comel ni..dalam keta buka sampul terus Qis nak pakai sepit ni..siap cakap..comeiinye..hehe.. Thx Deq Qienz..

lily order ayam bakar...kongsi ngan Qis...1st time try ayam bakar ni..selalunye order ayam penyet jer..sgt mabeles tau..rasa dia manis² gitu ...

hubby order ayam penyet...Ayamnye yang sangat lembut & ditabur dengan keriuk-keriuk asli menambahkan lagi kesedapan Ayam penyet ni..tapi sambal dia tak seberapa 'kick'..

 Sup & sambal kicap..sup tu Qis lah yg abiskan..dia memang suka sup² ni...

Ice cendol untuk hubby & Milo Dinosour untuk lily...kedua²nye sedap...

total makan hari tu RM36.10...harga berpatutan..makanan sedap...
service bagus & tempat pun sangat selesa...



AYAM PENYET RIA CITY SQUARE
No.16 Lot J2 Tingkat 2,
Jalan wong Ah Fook , City Square
Johor Bahru





Thursday, November 1, 2012

Anniversary Lunch @ Seoul garden

Assalamualaikum...

Anniversary lunch sempena Anniversary ktorg baru² ni...2nd time makan kat seoul garden ni...yg 1st dulu masa b'day Qis...harga dah naik sikitlah..kalau dulu weekdays RM25.99 sekarang dah RM27.99 seorang ( lunch ) ...& untuk refill Drinks plak RM7.98 untuk dua cawan...Qis tak bayar sebab tak melepasi tahap ketinggian lagi kot..tapi diorg tak ukur pun...

Celebrate in advance sebab 27hb tu hubby tak dapat cuti...Nasiblah ktorg datang awal..masih ada meja yang kosong...lagipun ktorang pergi weekdays...kalau yg 1st dulu kena buat reservation sebab hujung minggu...tapi tak lama dalam stgh jam meja dah mula penuh dah...ktorg abiskan masa duk kat dalam tu dalam dua jam..makan sampai muak.. kenyang hingga ke malam.. ☺..Alhamdulillah..^^

Aiskrim..untuk si anak dara...tak cukup semangkuk..
minta tambah lagi semangkuk..hantu aiskrim.. :)

Air oren , sirap & cola...

Makan kat sini memang puas hatilah..banyak pilihan makanan...minuman pun ada macam² jenis..sejuk atau panas..nak minum air batu campur buatan sendiri pun boleh...tapi ktorg just amik minuman yg kat atas tu jer...

Antara makanan yang ktorg amik...banyak lagi sebenarnye tapi ni jer yang sempat lily snap..









Fav Qis...berapa kali ntah dia minta tambah...mak dia lah yang tukang kopek...

pencuci mulut...

SR absolute chocolate..ramai yang kata kek ni sedap..tapi tak kena ngan tekak lily...terasa pahit...Qis & Daddy yg abiskan...


asyik makan aiskrim & udang..

my small Family....^^


Pricing




Seoul Garden
City Square Johor Bahru
M3-05 & 06, Level 3
City Square,
106- 108, Jalan Wong Ah Fook,
80000, Johor Bahru

Business Hours:
11.30am- 10.30pm
(HALAL Certified)