Wednesday, October 31, 2012

WW:: Macam² gaya...Permainan Gelung..^^

Assalamualaikum...


Ada gaya tak?? ☺ ..Posing jer lebih..mainnye kurang.. :D

Info : Permainan gelung ini dapat membantu kanak² menguatkan bahagian kaki..tangan & pinggang..Sebagai contohnya aktiviti melambung gelong dapat membantu menguatkan jari kanak-kanak..Selain itu ia juga dapat membentuk kemahiran kordinasi mata & tangan dengan baik dan memberi kesan yang baik dan mencergaskan otak kanak-kanak... sumber SINI ..




Tuesday, October 30, 2012

Aidiladha 2012

Assalamualaikum..

Raya Haji tahun ni sama jer seperti tahun sebelum²nye...raya bertiga jer kat sini....gambar pagi raya pun takde...lagi² si anak dara ku bangun pagi ngan badmood nye...kena lah layan peel dia pagi² tu..bila cakap kat dia kejap lagi kita nak jalan² terus laju jer dia minta pakaikan baju... :) ...raya tu sempatlah berkunjung ke rumah kawan hubby...banyaknye lauk pauk dia sediakan..sedap² plak tu...^^

macam ni lah gaya dia...bad mood awal² pagi...ntah apa² jer yg tak ngam dihatinye.. 
*gambar raya aidilfitri lepas...

Walaupun raya bertiga jer kat sini tetap jugak gigih bangun awal pagi memasak hidangan yang simple untuk pagi raya...rasa macam tak best pulak kan bila raya tak masak apa²...pagi tu  sempat masak rendang ayam & soto ayam jer..makanan favourite hubby...mudah di masak sedap di makan.. :) ...malam sebelum tu sempatlah beli lemang yang dah siap di bakar...RM10 sebiji..

Lemang yang rasa dia tak seberapa ummhhh...keras...tak abis makan pun..

rendang ayam yang simple tapi menyelerakan.. *puji masakan sendiri.. :D

Soto Ayam...resepi dari makcik di kg...mudah disediakan...hubby tambah berkali²..sedap katanye.. :D ...
 Air Tangan isteri mampu menambat hati suami.. ♫♫..




Monday, October 29, 2012

Happy 5th Annivarsary

Assalamualaikum...


May our marriage will Last Forever & be Blessed with love ..


Alhamdulillah...Syukur Ya Allah 27.10.2012 genaplah usia perkahwinan kami yang ke 5 tahun...semoga ikatan perkahwinan ini sentiasa di bawah lindunganNya...diberikan kebahagiaan & jodoh yang berkekalan hingga ke akhir hayat & diperluaskan rezeki kami...Amin..!


Cinta Hati Kami...
Kehadirannya menceriakan hari² kami...






Thursday, October 25, 2012

SALAM AIDILADHA

Assalamualaikum...



Salam Aidiladha buat semua kawan²...
selamat bercuti...enjoy your holiday with your loved ones..
bagi yang balik ke kampung drive safely...moga selamat sampai ke destinasi yang dituju.. ^_^









Wednesday, October 24, 2012

WW:: Kasih Sayang^^

Assalamualaikum...


Yummeh..☺☺...walaupun nampak simple..tapi bila di masak dengan penuh kasih sayang...
hidangan yg simple akan menjadi lebih istimewa..☺☺ & amat menyelerakan...betul tak??....^__^


*Cooked by Mr.hubby...thanx ..♥♥..^__^



Tuesday, October 23, 2012

My Daughter is My Best Friend.. ^^

Assalamualaikum...



Mama yang perahsan Comel.. :D ..Qis punya keja lah tu...paksa mama dia pakai..saja nak buli mama kan...



A Daughter is a little girl that grows up to be a FRIEND..

*wordless tuesday..☺☺





Monday, October 22, 2012

Durian vs Dodol Durian..

Assalamualaikum..

Durian...??

Raja segala buah...siapa yang tak suka makan durian memang rugilahkan... ☺☺...salah seorang yang rugi tu adalah lily...☺... dalam ramai adik beradik  lily jer yang tak makan durian...hmmmm..ntahlah pernah juga cuba makan tapi tekak tak boleh terima....tapikan bila durian ni di jadikan dalam bentul dodol memang boleh jadi 'hantu dodol durian'..☺☺..dalam banyak² jenis dodol...dodol durian adalah my fav....bila dah makan dodol ni...memang boleh membuatkan lily terlupa yang sebenarnye lily ni tak makan durian.. ☺


Dodol durian jenama anidah...sungguh sedap..rasa likat jer bila dikunyah²...nyum³...☺

comel jer kan bungkus kecil² macam ni..

beli bungkus kecik jer..seorang makan tapi masih tak cukup...☺

Kalau dulu dodol hanya boleh di dapati semasa musim perayaan, tetapi skrg dodol boleh didapati pada bila² masa...


korang suka makan dodol tak??^^




Tuesday, October 16, 2012

Mee Suah

Assalamualaikum...


 1st time makan mee suah ni...ni pun gara2 hubby asyik cakap mee suah ni sedap...nak rasa jugalah macamana sedapnye tu...sedap dimakan panas²...kuah sedap & mee pun banyak...memang puas hati...Harga RM6.90 ..time ni ktorang jjcm @ city Square JB...

si peminat mee...apa2 jenis mee semua dia makan..lagi² mee maggie...^^
asyik menghirup kuah mee tu sehingga habis...



Monday, October 15, 2012

Kreativiti || Dia & Lego

Assalamualaikum...


Aktiviti Qis setiap hari bermain dengan menda alah ni...bila dia dah hadap mainan ni memang dia leka...kita panggil dia pun dia buat tak endah...bila dia dah selesai menyusun lego² tu baru2lah dia tarik² tangan kita suruh tengok hasil 'kekreatifan' dia ...mesti di puji ok kalau tak nanti dia majuk... :)


celik mata jer terus capai lego..tak mandi lagi time ni...baru abis sarapan..

tengah berpikir & mengimaginasikan bentuk bangunan lego yang hendak di bina.. :)

nak buat KLCC ke sayang??...dia susun tinggi² macam tu pastu roboh...
tapi tak putus asa dia buat lagi sampai dia puas hati..good job sayang.. :)

taraaaa..ni lah hasilnye...sempat lagi tu posing dengan bangunan lego hasil imaginasi nye.. :) ..dia suka bina bangunan yang tinggi² macam tu..^^

bangunan apakah ini??.. :D

Kreatif & Inovatif.. :-)


Permainan Lego ni sememangnye bagus untuk kanak kanak...ia adalah salah satu permainan yang mengasyikkan dan dapat meningkatkan kreativiti kerana ia melibatkan imaginasi dan daya pemikiran kanak kanak...permainan ini juga bukan sahaja dapat mencipta daya kreatif mereka sendiri tetapi juga dapat memperkembangkan lagi kemahiaran kognitif mereka...





Thursday, October 11, 2012

Clairol Herbal Essence Hello Hydration Shampoo

Assalamualaikum...

Iklan Shampoo untuk hari ini...^_^

kalau sebelum ni banyak kali jugalah bertukar² shampoo sebab rambut gugur & kulit kepala gatal (tapi takde kutu ok.. :D ) ...memang tak tahan ngan gatal tu sampaikan kulit kepala luka dek kena garu..Siap pi klinik jumpa doktor, then doktor bagi krim sapu tapi tak baik² juga...Doktor kata kalau tak baik juga kemungkinan ada masalah kulit & dia suruh p jumpa pakar kulit plak..tapi lily tak pegi pun jumpa pakar...


Sampailah satu hari tu terjumpa dengan shampoo Herbal Essence Hello Hydration.. moisturizing shampoo for dry and damage hair...selepas beberapa kali guna shampoo ni memang nampak perubahan..rambut dah tak gugur..tak kusam & the most important is kulit kepala pun dah tak gatal lagi...suke1000x... :) ♫♫♫....Terus terjatuh cinta dengan shampoo ni & menjadi one of my favourite shampoo so far.. :) ...bau dia pun sangat wangi...dengan ekstrak santan & orkid.. sememangnye santan memang bagus untuk rambutkan...


Clairol Herbal Essence Hello Hydration Shampoo..Harga RM14.90 300ml


Duta Shampoo tak berbayar... :D ....  

Jika anda masih tercari2 shampoo untuk mengatasi masalah rambut rosak..kulit kepala gatal...mungkin shampoo herbal essences ini dapat membantu anda untuk mengatasi segala masalah itu..[ececeh...macam duta shampoo pulak dah.. :D ]


Rate for this shampoo ★★★★★ (5/5) ^_^



Wednesday, October 10, 2012

Dia Yang Ceria..

Assalamualaikum...

Anak Ceria Mama gembira... ^__^
Kadang2  moody juga..time moody ni mamanye
 kena banyak bersabar...tapi kalau dah teruji kesabaran tu
jadi 'tarzan' jugalah Mamanye yang kecik molek ni.. :D ..
Tapi menjadi ibu itu sesuatu yang menyeronokkan...
melayan karenah anak yang pelbagai ragam...^__^
setuju tak..??.. :)

My heart...my soul...

 Your smiles light up my day..

I love your smile...your laugh..your cheekiness..your smell..

 So sweet..I Love your kisses...your hugs...

your laugh makes my day..^^

You are the most precious gift in my life..

Your presence make my life full of blessing..


Like Mama Like daughter..^^



Tuesday, October 9, 2012

Aeon Member / JCard Day..

Assalamualaikum...


Aeon member/ JCard Day @Aeon Bukit Indah Johor..
04.10.2012 , 10am-11pm

Lepas menjamu selera dengan CKT yg marbeles tu...terus menuju ke Aeon bukit indah...Memang jem giler lah time ni...parking pun susah nak dapat..berapa kali pusing sampai hubby dah putus asa nak balik rumah jer...nasiblah akhirnye dapat gak parking tu pun kena parking jauh...Masuk jer dalam jusco tu...ramai giler..mengalahkan shopping nak raya..dengan promoter yang terjerit2 guna pembesar suara mempromosikan barang diorang...


pergi tingkat paling atas..lagilah meriah nye...harga runtuh Diskaun sehingga 70%...Bantal..towel..set cadar..pakaian kanak2..memang rambang mata dibuatnye..dengan harga yang murah..tapi..Alhamdulillah dapat mengawal nafsu... :) ...membeli ikut kemampuan bukannye keinginan semata2..^__^ 

Turun bawah plak (tingkat 2) tengok pakaian ibu & bapa...pun rambang mata juga..adeiihhhh....tak boleh lama2 kat situ...terus turun bawah nak beli barang2 dapur plak...


Nasiblah time ni kaunter semua buka..siap buat kaunter tambahan..tak lah beratur panjang time nak membayar tu....cepat & pantas jer.. :)

Time ni diorang tengah promosi beli Nugget sebungkus RM10 dapat percuma 3 bungkus Nugget lagi...mula2 tu hairan gak lah napa ramai sangat orang kat situ..hubby pun pegi nyibuk jugalah tengok...dapat jugalah dia empat bungkus nugget...Nugget ayam,ikan & beef...tengok tarikh expired pun lama lagi tu sept 2013....

ni lah nugget2 tu..hubby beli nugget Ayam..dapat free nugget ikan & beef...Beli 1 percuma3..rezeki..Tempura chicken Nugget & beef nugget tu sedap..
Qis suka makan beef nugget..& Fish nugget tu belum cuba lagi...^^




Monday, October 8, 2012

Char Kuey Teow yang sedap itu Lagi..Tapi Harga naik Pulak Dah..

Assalamualaikum...


Kemain panjang tajuk tu... :D ....Cuti baru2 ni hubby ajak makan CKT yang sedap tu lagi..dah lama dah tak pekena CKT tu. since puasa tempohari...asyik teirngat2 jer kesedapan CKT tu hubby kata...tapi terkejut gak bila nak bayar tu..harga CKT special dah naik harga...kalau dulu CKT special RM9.00...sekarang dah naik harga dah RM12.00...kalau CKT biasa harga RM6.00...jauh beza juga harga CKT biasa & CKT special..yang specialnye tu tambah udang & kerang jer...

 Hubby order CKT special..harga RM12.00..sedap memang sedap..
kuahnye yang pekat menambahkan lagi kesedapan CKT ni...

yang ni plak KT goreng..harga RM6.00...yang ni pun sedap juga...makan sampai licin..

Minuman plak tak banyak pilihan...lily order Milo Ais & hubby plak asam boi..
air asam  boi ni sedap...

hehe..siap kembang idung lagi tu..candid ni.. :D ...si kecik ni tak nak makan mee...dia nak makan udang jer..udang ktorang dia jer yg perabiskan...^^



oh ya hari tu ada yg tanya tempat ni kat mana kan...yang lily tau tempat ni berhampiran dengan sek kebangsaan Taman Perling 3...



Wednesday, October 3, 2012

WW :: Doctor to Be..^^

Assalamualaikum...

Setiap perkataan itu adalah DOA...

Doctor to Be..Insyallah...


hehe..tak menahan tengok muka dia kat sini..comel sangat..;p...
apa yang dia happy sangat ni pun tak tahulah... :D

Anak2 adalah harta yang paling berharga kepada kita..setiap ibubapa pastinye menaruh harapan yang tinggi terhadap anak2...sama2lah kita mendoakan yang terbaik untuk anak2 kita...




Tuesday, October 2, 2012

M.A.M.A

Assalamualaikum...


Kalau dulu kan..panggilan Qis kepada lily adalah mummy..tapi lately ni dia dah tak panggil lily mummy dah...sekarang dia panggil lily dengan panggilan MAMA....agaknye dia tengok rancangan iklan kat TV kot..iklan susu tak silap..budak tu peluk mak dia sambil cakap 'sayang mama'...setiap kali iklan tu kuar TV..setiap kali tu jugalah dia buat macam tu kat lily..peluk lily sambil cakap 'sayang mama'..alahai sweetnye...Tapi suka jer bila Qis panggil mama..sweet jer di dengar..skarang pun lily dah tak bahasakan dah panggilan mummy..lebih suka Qis panggil mama....^_^


Mama sayang kamu ketat ketat..♥♥



Betapa kuatnya pengaruh TV terhadap anak2 kan....



Monday, October 1, 2012

Hantu Coklat

Assalamualaikum...


Pasti dah tau kan siapa hantu coklat tu... :) ... tak lain tak bukan si anak dara ni lah...kalau pegi shopping barang2 dapur tak miss lah tershopping Coklat dia...pandai jer dia tu pegi amik coklat tu diam2 tengok2 dah ada dalam troli....

Coklat fav...tapi yang ni bukan ktorg beli...macam biasalah..kalau uncle dia dr S'pore turun sini pasti jer ada ole2 dia bawakan untuk Qis..dia tau Qis ni peminat coklat...coklat ferrero tu  uncle dia beli yang paling besar isi kat dalam ada 48 biji...bagi kat mama nye sikit jer...yang lain dia makan seorg2...sekarang tengok lah tinggal brp biji jer tu...

pergghhh..ni lagi lah tak menahan ni...buat mamanye naik angin...nutella tu dia tak nak sapu kat roti..dia nak celup terus roti tu macam gambar diatas..sebab kalau mamanye ni sapukan nutella tu kat roti sikit jer..dia tak puas...

muka happy puas makan coklat..kang gigi rosak jangan salahkan mama erk...


semua kanak2 memag suka makan coklatkan...bukan jer kanak2..orang dewasa & mak budak pun suka makan coklatkan.. :D .....coklat adalah makanan yang penuh khasiat dan berupaya menyumbang kepada keperluan pemakanan secara positif selain dapat membangkitkan semangat anak...