Wednesday, September 26, 2012

WW :: Macam2 Gaya...^^

Assalamualaikum...


Kemain lagi..sempat posing2 sebelum naik flight nak ke KK...





Tuesday, September 25, 2012

Legoland Malaysia

Assalamualaikum...

Hubby cuti baru2 ni sempatlah jalan2 kat Legoland kejap...Tapikan....bukanlah masuk dalam tu..just jalan2 kat luar jer jadiklah..hehe....sebelum balik & menetap di kampung next year...nak jejakkan kaki ke dalam tu juga...insyallah moga dimurahkan rezeki.. ^__^

sebenarnye nak amik gambar kat depan tu..tapi nasib ktornglah time kitorg datang tu diorg tgh buat pentas untuk karnival baru2 ni...so dapat amik gambar macam ni jer..... :(

walau apapun si anak dara tetap happy...mula2 tu ada gak dia wat perangai tarik2 tangan kita 
nak bawa masuk dalam..alahai sian dia....tiket mahal lah sayang..nak2 lagi ujung2 bulan macam ni...takat nak jalan2 kat luar ni boleh lah..hehe... :) ...   opppsss... Qis terseksi nampak cepender dah...sluar longgar...pinggang kecik sangat.. :)

Ntahlah apa yang dia happy sangat ni...

Salah setting...gambar Qis plak blur...


Masa ktorg pegi ni..tak lah ramai sangat orang...maklumlah weekdays kan..tapi tak tahu lah plak kat dalam tu ramai ke tak...tempat parking pun banyak kosong...jauh jugalah jalan kaki dari tempat parking nak ke dalam ni...sempat berpeluh2 baru sampai...tapi si anak dara ni kemain excited siap ajak mamanye ni berlari2 lagi...



Monday, September 24, 2012

Aktiviti di Kampung

Assalamualaikum...

Syok jer tinggal di kampung ni...banyak jer aktiviti boleh dibuat...pikiran pun rasa tenang jer dengan suasana kampung yang mendamaikan...yang paling happy tentulah  si anak dara ku ni....ramai kawan bermain..tak lah terperuk kat rumah jer...^^

petang2 main badminton...ececeh...kemain lagi Qis tu..bulu tangkis tu mesti dia yg nk pukul dulu..kalau tak dengarlah suara merdu dia 'menyanyi'... kakak2 , abang terpaksa mengalah.. :)

posing tetap posing...siap cekak pinggang lagi...

Happy dia dapat main kat luar..kalau kat sini (JB) terperuk jer 24jam..sian dia..

kakak2 panjat keta dia pun nak juga..

muka happy...

selain tu... ni salah satu aktivi setiap petang...jalan2 kat pantai...



Sunday, September 23, 2012

Dah Lama Tak Tukar...

Assalamualaikum...

Selamat berhujung minggu....

Hujung minggu macam ni duduk rumah jer lah ktorang... nak kluar hubby keja... cuti hubby adalah weekdays(khamis & jumaat)...

Perasan tak apa2 perubahan kat blog ni... :) ... Semalam tetiba rajin plak nak tukar background & header blog ni..rasanye dah lama dah tak tukar..dah setahun lebih kot...buat yang simple2 jer...maklumlah tangan kita ni tak kreatif... :) ...

Oh ya..buat follower yang baru..thanx ya sudi follow....maaf kalau lily lambat nak follow balik...Since balik kg hari tu...lily tak follow lagi follower yang follow kat blog ni...bukan tu jer...shoutbox pun lama dah lily tak tengok...memang lily jarang tengok dah mesej kat shoutbox tu... tapi lily hargai setiap jejak korang kat blog ni...Insyallah...lepas ni nak merajinkan diri nak balas jejak2 korang semua kat shoutbox tu...selain tu nak merajinkan diri juga nak mengupdate blog ni...kalau boleh nak update hari2.. itu pun kalau ada citer yang nak di kongsikan.. :) ... harap2 takde halanganlah nak buat semua tu...jangan penyakit 'M' tu datang balik dah lah.. ^_^



Friday, September 21, 2012

Pisang Goreng Cheese

Assalamualaikum...

Balik sabah baru2 ni sempatlah merasa pisang goreng cheese..maknan yg sgt popular di sana (Tawau)...1st time gak merasa pisang goreng cheese ni...2 tahun lalu time balik kg tu rasanye menu ni belum ada lagi kot..atau lily yg tak perasan...Rasa dia memang sedap..lagi2 bila dimakan time panas2...Sekali rasa memang nak lagi... Rasa dia yang rangup, dengan kemanisan gula merah dan kemasam-masinan kejunya..

inilah rupa pisang goreng cheese..masih teringat2 lagi kesedapannye.. :)
time ni kakak belanja makan kat restoran manggo sagu indocafe...
Restoran ni mmg popular dengan pisang goreng chese & manggo sagunya...

nilah dia Manggo sagu...sangat sedap tau..hubby sampai 2kali order..

Buat korang yg bercadang nak bercuti2 di Sabah (Tawau) ..jangan lupa untuk merasa pisang goreng Cheese & manggo sagu ni tau..memang terbaekkk.. ^^


Thursday, September 20, 2012

Mereka yang Comel...^^

Assalamualaikum...

Jom cuci mata tengok mereka yang comel2 ni..hehe.. :D

My sweetheart...alolo..comelnye kamu..hehe..siapa lagi yg nak pujikan.. :)
kemain lagi posing tu...

Seriusnye muka..kita panggil dia anak cina yang susah nak senyum..
senyuman dia sangat mahal..tapi bila senyum..pergghhh..tergoda habis.. :D

anak cina juga..sejibik muka ayah dia..ni plak murah dengan senyuman.. :)

anak adik..tua 5 hari jer dari Qis...petah sangat..geram jer bila dengar dia bercakap..
macam org besar jer..

kak chacha...kakak kepada yang susah nak senyum tu.. :) ..masa baby dulu rapat ngan lily...time tu Qis masih dalam perut lagi...

Muka garang tapi baik hati..macam daddy dia... :) ..esok2 bila dah besar jadi pengganti daddy..moga suksess macam daddy juga ye...^^


Antara sepupu Qis yang bebilang bangsa..ramai lagi sepupu2 dia yg lain...time ni ktorg buat photoshoot ramai2 ngan adik beradik yang lain (7sisters)...memang syoklah sekali sekala kluar beramai2..berpoyoshoot...shopping2.. makan2...tapi gambar ktorg berpoyoshoot tak yah lah enterprame sini yer...cukup mereka2 yang comel2 ni jer.. :)

 Antara mereka2 yang comel ini siapa posing yang paling mengancam..hehe... :D




Wednesday, September 19, 2012

Bercanda Di Tepian Pantai #02

Assalamualaikum...

Sambungan citer dari entry sebelum ni...

Raya ke tiga beraya kat rumah kawan2 sekerja dulu...terubat rindu kat diorg setelah lama tak jumpa since lily berpindah ke sini (JB) ikut hubby...tapi sayang tak nyempat nak amik gambar dgn diorg..sibuk bersembang sampai lupa nk amik gambar...

Balik beraya dari rumah member dah petang..dah alang2 nk balik rumah tu sempat lagi hubby ajak singgah pantai [ Tinagat Beach ]...katanye bukan selalu nak lepak2 kat pantai pun...lily ok jer.lagi2 si anak dara ku tu..happy kemain...sampai baring2 atas pasir...layan kan jer dia...

 Layan dulu gambar mak & anak..AMARAN : Entri yg dipenuhi dengan gambar..
so layan jer lah ye..kata rindu kan.. :P ....

 kami yang sedondon..sehati & sejiwa...si anak yg malas dah layan
mamanye posing..tak sabar main pasir dah...

Aksi dua beranak..ntah apa2 jer yg ditunjuk tu..propa jer lebih.. :D

Happy kemain dia dapat pijak pasir...

 see...selamba jer dia baring atas pasir tu....

 peace yaw... ^^

 kemain muncung mulut tu..candid ni.. :)

Oppss..tetiba gambar mummy plak..muka semakin bolat... ;p

 cheeky face..mummy tengok pun geram..macam2 ragam dia...

Comel..^_^

 Like...^^



Nice view dikala senja ...~




Monday, September 17, 2012

Tenang & mendamaikan.. ~ Tinagat Beach ~

Assalamualaikum...

Happy Monday & Selamat bercuti buat yang masih bercuti..Have a nice day... ^__^







Tenang & mendamaikan jiwa...pemandangan di waktu pagi...gambar2 yang hubby sempat ambil semasa cuti di kg @Tawau,sabah baru2 ni...bila tengok gambar2 ni rindunye kat kg halaman...Tinagat Beach..salah satu pantai yg terdapat di Tawau sabah...& menjadi tarikan pengunjung di hujung minggu...

Pantai ni berdekatan jer dengan rumah mak kat kampung..jalan kaki tak sampai 10minit dah sampai...disebabkan keterujaan hubby dengan keindahan pantai ni..setiap pagi dia tak lepaskan peluang untuk menikmatai keindahan ciptaanNya...


Wednesday, September 12, 2012

WW :# Anugerah Terindah

Assalamualaikum...

Thank you Allah for giving us "Anugerah Terindah"...





Tuesday, September 11, 2012

Bercanda Di tepian Pantai

Assalamualaikum....



Syioknye si anak dara berlari2an ditepian pantai...Balik beraya dari rumah member terus singgah pantai berdekatan rumah @ tawau,sabah..Cerita penuh kemudian ye..banyak gambar tak edit lagi nak resize kan... ~



Thursday, September 6, 2012

Aidilfitri 2012 : Kanak Kanak Riang Di Hari Raya

Assalamualaikum...

Hari ni nak up citer kanak kanak riang di hari Raya..bila dah kumpul ramai2 ni mestilah rumah pun jadi meriah...di samping riuh dengan tawa riang diorg terselit juga tangisan yang lain tak bukan tangisan dari si kenit ku ni...pantang jatuh sikit nangis...gini lah gaya budak yang selalu dok seorang2 jer kan..sekali dah kumpul ramai2 lama sket baru nak ngam...

bersama sepupu2 yg berbilang bangsa...sepupu2 yang rajin melayan karenah dia & selalu mengalah untuk dia...

Bersama kak caca & TT..anak adik lily...

bersama sepupu & dua pupu(yg kat belakang tu)...yang berbaju merah polkadot tu anak abg...kemain lagi gaya Qis posing tu..

kazen yang ngam dengan dia...sian kazen dia ni..mainan dialah yg Qis selalu rampas..tgk otomen di tangan Qis tu..padahal tu otomen kazen dia ni..tapi jadi hak miliknye dah..mengalah jer kazen dia ni...

comel plak tengok budak2 ni buat gaya macam ni...rajin hubby ambil gambar2 budak2 ni...

ewah Qis..kemain lagi posing dia tu..senyum2 sambil cekak pinggang seorg2 kat belakang..

geram tengok budak ni..comel & senyuman sangat mahal...tengoklah gambar2 dia takde yg senyum...tengok bibir tu..seksi ok.. :)

Bersama kazen2 lahir tahun yang sama kecuali kak caca tu...

time ni berhari raya di rumah makcik..tapi time ktorg pergi ni orang takde kat rumah...
budak2 ni minta hubby amik gambar diorg..hehe..pandai gak nak berposing budak2 ni...